Home » De deelnemers moeten een puzzel van 42.000 stukjes maken om geld te verdienen

De deelnemers moeten een puzzel van 42.000 stukjes maken om geld te verdienen

Door EenJaarVanJeLevenNederland.nl

Het alarm loeit in de een jaar van je leen loods! Tijd voor een eliminatieopdracht of een verdienopdracht. De deelnemers gaan naar hun kamer totdat ze een seintje krijgen om naar beneden te komen. Eenmaal beneden komen neemt de stem het woord.

Beste deelnemers, er staat al een aantal uur een cadeau in de loods. Jullie geduld wordt eindelijk beloond want jullie mogen deze zo dadelijk eindelijk uitpakken!  Jullie gaan een puzzel maken van 42.000 stukjes. Jullie krijgen hiervoor 48 uur de tijd en als jullie hierin slagen verdienen jullie 750 euro voor de huishoudpot. De deelnemers mogen daarna het cadeau uitpakken. Er zit een grote doos in met een puzzel van 42.000 stukjes. Jullie krijgen nu 1 uur de tijd om een plan te maken over hoe jullie deze opdracht aan gaan pakken.

De groep gaat overleggen, Isaac zegt dat de puzzel zelf nog niet interessant is. We moeten even een plan maken, laten we even naar Martin luisteren en kijken hoe we dit het beste kunnen doen. Martin denkt dat het goed is om te kijken wie er veel puzzelt en het leuk vindt om te doen. En de mensen die veel puzzelen even bij elkaar zitten om een plan te bedenken. Vervolgens gaat het “puzzel team” bij elkaar zitten en meten een aantal deelnemers alvast de oppervlakte uit waar de puzzel gemaakt wordt. Kim van het “puzzel team” neemt daarna het woord over het plan wat ze hebben bedacht. Iedereen gaat puzzelen, we hebben 2 teams gemaakt. En hier voegen we elke keer iemand aan toe zodat we de opdracht met zijn allen hopelijk kunnen halen. Er zijn 7 zakken, we sorteren de stukjes in hoeken en lijnen en op kleur. Daarna ga je met je team een gedeelte in elkaar zetten. We hebben matjes van het sporten gepakt omdat we op de grond moeten zitten. We proberen in shifts te werken omdat we door moeten. Verder wordt er afgesproken om de twee uur even een pauze in te lassen en het plan van aanpak te bespreken. Martin vraagt of de nacht echt nodig is maar volgens de meeste wel. Daarna gaat iedereen aan de slag, de deelnemers zijn wel even bezig. Gaat het hen lukken om de puzzel binnen de tijd af te maken en zo geld te verdienen?

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit een jaar van je leven? Volg ons op Facebook en Twitter zodat je niets mist!

Beoordeel dit bericht:
[Total: 3 Average: 5]

1 Reactie

Jooske Heijsteeg 21 september 2022 - 09:09

Deze opdracht komt mij bekend voor, in de allereerste Big Brother in 1999 moesten ze ook een puzzel maken als weekopdracht, maar dan van 30.000 stukjes. Dit is dus 12.000 stukjes meer. Voor mij zou deze opdracht een peulenschil zijn, ik maak graag legpuzzels en had de puzzel waarschijnlijk zo gemaakt samen met de andere deelnemers. Ik had dan zelf 48 uur achter elkaar door gepuzzeld. Dat had ik makkelijk vol kunnen houden.

Beantwoord

Laat een reactie achter