Home » Isaac wint de finale en is winnaar van een jaar van je leven

Isaac wint de finale en is winnaar van een jaar van je leven

Door EenJaarVanJeLevenNederland.nl

Eindelijk is het dan zover: het is tijd voor de finale van een jaar van je leven. Gaat finalist Sasha of finalist Isaac met de prijzenpot van bijna 850.000 euro naar huis? In dit bericht beschrijven we hoe de finale verlopen is en wie een jaar van je leven gewonnen heeft.

We zien eerst nog de opdracht die Mirthe, Sasha en Isaac moesten doen, vuur maken en een som oplossen. Uiteindelijk verloor Mirthe en moest een jaar van je leven verlaten. Isaac en Sasha zijn dus de finalisten. Dan zien we de dag dat de livestream gesloten werd en de finale werd opgenomen. Presentator Jan Versteegh loopt het terrein op. Ze gaan op de banken zitten en Jan vraagt aan Sasha hoe het gaat, het moet gek zijn. Sasha antwoordt dat het anders is en ze blij is dat ze het mee heeft mogen maken. Maar op een gegeven moment is het goed geweest. Jan laat weten dat het er bijna op zit en één van hen met bijna 850.000 euro naar huis gaat. Daarna wordt er teruggekeken op het jaar dat ze in een jaar van je leven verbleven hebben. Zo gaan ze de vliegen zeker niet missen. Wat Isaac wel gaat missen is toch de rust, je hebt hier bijna geen prikkels. Sasha denkt daar hetzelfde over. Sasha verteld dat ze haar familie heel erg gemist heeft. Isaac zijn vriendin en kinderen. Hij weet nu wat het gevoel gemis inhoudt. Sasha vond het in het begin lastig dat Bern weg was. Maar het is goed dat ik hem mis. Jan begint over de tijd die ze vol hebben gehouden en de finale bereikt hebben. Isaac zegt dat het overleven was en dat hij er eigenlijk niet mee bezig was. Sasha vindt het wel wat dat ze het spel nu bijna uitgespeeld heeft. Ook de doelstellingen worden besproken. Isaac wilde leren koken en een sixpack, dat is gelukt. Ik had ook een telefoon verslaving, dat is ook gelukt. Sasha wilde herstellen van long covid, dat is gelukt. Ik ben benieuwd hoe dat hierbuiten gaat. Ik neem mezelf mee maar 10 keer beter. Vervolgens wordt er teruggekeken op wat opdrachten, feestjes en gebeurtenissen. Er is 150.000 euro uit de pot gegaan merkt Jan op. Er is nu nog bijna 850.000 euro over. Sasha wil een boerderij kopen en daar een B&B van maken. Isaac zegt dat hij door zijn reserves heen is gegaan door de branche waarin hij werkte. Ik ga mijn spaarcentjes aanvullen, een auto voor mijn moeder kopen en iets met jeugd die vast hebben gezeten te begeleiden. Jan vraagt de twee finalisten naar hun kamer te gaan zodat ze zaken voor kunnen bereiden voor de finale. Sasha en Isaac  geven elkaar een knuffel en gaan de slaapkamers in.

De loods is omgebouwd, er staan stoeltjes en er hangen grote foto’s van Isaac en Sasha. De familie en vrienden nemen plaats in de loods om de finalisten bij te staan. Ook Mirthe, Marciano en Bern zijn aanwezig. Jan heet de gasten welkom. Hij interviewt de ouders van Sasha. De moeder van Sasha zegt dat ze Sasha veel gezien heeft maar haar harder gemist heeft. De vader van Sasha had al verwacht dat hij naar de finale moest. Jan vraagt aan de moeder van Isaac wat ze ervan vindt dat haar zoon in de finale staat. Ze verteld sprakeloos te zijn. Ik wil graag mijn zoon zien. Ook de zus van Isaac wordt ondervraagt. Ze had wel verwacht dat hij in de finale zou staan. Ik heb het volste vertrouwen in hem. Jan laat dan weten dat het tijd is om de finalisten erbij te halen. Onder luid applaus stappen de finalisten de loods in. Er volgen knuffels en het is een emotioneel weerzien.

Daarna zien we een grote spiraal in de loods, de twee finalisten gaan bij Jan staan. Hij zegt dat ze het afgelopen jaar veel opdrachten hebben gehad. Maar ook eliminaties en verdienopdrachten. Dit is de belangrijkste opdracht van dit jaar. In deze kluis zit een cheque met de waarde van de gigantische prijzenpot met een kleine 8.5 ton. Diegene die als eerste de kluis weet te openen is de winnaar van een jaar van je leven. Jullie staan voor een spiraal, deze is 7 meter lang en zijn idemtiek aan elkaar. Jullie moeten die spiraal af zien te werken, er zijn een paar rustpunten maar ook heel veel punten waar dat niet kan. Je hebt een ring en die moeten jullie zo snel mogelijk naar het einde zien te brengen. Als je de spiraal raakt kleurt deze rood en hoor je een zoemer, dan moet je naar het laatste rustpunt. Als je het einde van de spiraal hebt bereikt hangen er voor jullie beide een sleutel. Die sleutel pak je en dan ga je naar de tafel. Daar staat een geldkist die je met die sleutel kunt openen. Het is aan jullie de taak om al het geld wat in die kist zit te tellen. Daar komt dan een bedrag uit. Doe dat secuur want het komt op de cent nauwkeurig aan. En je moet het uit je hoofd doen. Als je dat bij elkaar op hebt geteld kom je als het goed is uit op een zescijferige code uit. Die code schrijf je op een briefje en geef je aan mij. Daarna mag je de code invoeren. Zodra een van jullie begint met intoetsen, blokkeert de andere kluis. Iemand anders kan dan niets meer intoetsen. Is de code goed? Dan gaat na 3 seconden de kluis op groen en ben je de winnaar van een jaar van je leven. Maar is de code fout? Dan gaat de kluis 1 minuut lang op slot. Die minuut kan je tegenstander doorgaan met tellen of de code invoeren. Als je tegenstander een foute code invoert kun je meteen weer verder. Beide kluisdeuren kunnen dus niet tegelijkertijd open. Jan richt zich daarna op de familie en vrienden, jullie mogen geen geluid maken benadrukt hij. Gebeurd dit wel dan krijgt de finalist een tijdstraf van 5 minuten. Wees muisstil.

Isaac en Sasha mogen daarna klaar gaan staan bij de spiraal. De twee geven elkaar eerst nog een knuffel. De zoemer gaat en de finalisten gaan aan de slag. In het begin raken de twee regelmatig de buis aan en moeten ze opnieuw beginnen. Maar dan haalt Isaac Sasha al snel in maar bij een bocht raakt hij de spiraal en moet overnieuw. Sasha besluit haar schoenen uit te trekken in de hoop dat dat helpt. Isaac heeft ondertussen het eerste rustpunt te behalen. Sasha bereikt uiteindelijk ook het eerste rustpunt en Isaac is ondertussen bij het tweede rustpunt aangekomen. Sasha weet het tweede rustpunt te behalen maar Isaac is alweer bij het derde rustpunt aangekomen. Niet lang daarna haalt hij ook het vierde rustpunt en al snel komt hij bij het laatste rustpunt waar de sleutel van het geldkistje hangt. Isaac pakt de sleutel en gaat naar de tafel waar het geldkistje ligt. Hij haalt al het geld uit het kistje en begint met tellen. Sasha is ondertussen nog druk bezig met de spiraal en komt bij rustpunt nummer 3. Sasha gaat verder met de spiraal en komt vrij snel bij rustpunt 4, ze is bijna bij de sleutel. Isaac is ondertussen het geld aan het sorteren. Sasha heeft ondertussen de sleutel ook bemachtigd en gaat richting het geldkluisje waar ze ook aan het geld tellen begint. De twee zijn enige tijd druk aan het sorteren. Uiteindelijk gaat Isaac als eerste richting de kluis. Hij voert een code in maar helaas is dit fout. Sasha telt ondertussen nog door, ze heeft uiteindelijk ook een code en gaat deze bij de kluis invoeren. Helaas is de code ook fout. De twee tellen nog eens flink door, Sasha gaat vervolgens weer richting de kluis om een code in te voeren. Ook die code is fout. Isaac gaat dan een poging wagen, hij voert een  code in en die is helaas ook fout. Sasha gaat naar enige tijd weer en die code is…  fout. De twee rekenen door, Sasha doet wederom een poging welke fout is. Isaac heeft ondertussen ook een code en gaat weer een poging wagen. Hij voert de code 846515 in. Na 3 seconden gaat het schermpje op een groene kleur en volgt de tekst winnaar. Hij knielt op de grond en schreeuwt het uit  van blijdschap. Zijn familie rent naar voren om hem te knuffelen. Sasha feliciteert Isaac ook met zijn overwinning.

Een jaar van je leven zit er vanaf nu definitief op, bedankt voor het volgen! In het najaar komt er gelukkig een vervolg. Namelijk het programma: De Bondgenoten

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit een jaar van je leven? Volg ons op Facebook en Twitter zodat je niets mist!

Beoordeel dit bericht:
[Total: 17 Average: 3.5]

2 Reacties

HJVos Mini 25 augustus 2023 - 19:56

Ongelooflijk genoten alles gezien Heerlijk om naar te kijken spannend top gespeeld Hartelijk groet BEDANKT

Beantwoord
Marry klunder 25 augustus 2023 - 20:37

Ik heb genoten het was verslavend ga zo door dank jullie wel voor een jaar gezelligheid

Beantwoord

Laat een reactie achter