Home » De deelnemers moeten een opblaasbare “berg” beklimmen om geld te verdienen

De deelnemers moeten een opblaasbare “berg” beklimmen om geld te verdienen

Een nieuwe dag in een jaar van je leven is aangebroken en nadat iedereen rustig is opgestaan wordt de groep opgeschrikt door een alarm. Iedereen moet naar de slaapkamers en daar afwachten op wat er komen gaat.

Als de deelnemers na een redelijke tijd wachten weer de loods in mogen staat er een hoog opblaasbaar object in de loods waar in geklommen kan worden. Na een plaspauze neemt de stem het woord en verteld wat de bedoeling is. Beste deelnemers, jullie gaan deze berg trotseren. Het doel is om de logo’s één voor één bovenop de berg te plakken. Je begint onderaan. Je pakt een logo, gaat vervolgens door de tunnel heen om de klimwand te bereiken en je klimt omhoog door gebruik te maken van het touw en de klim stenen. Als je met je voeten op de bovenste steen staat plak je het logo op de plak strip en daal je snel weer af. Jullie mogen elkaar niet helpen. De berg mag alleen op sokken of blote voeten betreden worden. Jullie krijgen één keer de kans om te oefenen.

De deelnemers mogen vervolgens een keer de berg beklimmen om te kijken hoe het gaat. Als iedereen geweest is neemt de stem weer het woord. Zorg dat je in 90 seconden de tijd zo vaak mogelijk die berg op gaat. Want elk extra logo levert meer geld op. Het eerste logo levert 5 euro op, het tweede logo 10 euro, het derde logo 15 euro, het vierde loge 20 euro, het vijfde logo 25 euro en het zesde logo levert 30 euro op. Laat zien dat voor jullie geen berg te hoog is! De opdracht start zodra de zoemer gaat, heel veel succes.

Daarna gaan de deelnemers één voor één de berg op. Isaac gaat als eerste en weet 3 logo’s op te plakken. Eunice heeft er 4, Erik 2, Jasper haalt er maar liefst 6. Dan is Moraima maar zij komt helaas niet ver en weet geen logo bovenaan te hangen. Dan is Janet, ze weet 1 logo op te hangen. Rupert 3, Imaddidin 5, Sasha 4, Mirthe 3, Marciano 5, Bern 5, Jeffrey 5, Zoë 2, Babette 3 en Wendy 3. In totaal hebben ze 690 euro verdiend! De groep juicht en is blij met het resultaat. Er wordt al gelijk feestje, feestje feestje geroepen. Ook valt het woord zakgeld… Maar wat ze nu echt met het geld gaan doen is nog niet besloten.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit een jaar van je leven? Volg ons op Facebook en Twitter zodat je niets mist!

Beoordeel dit bericht:
[Total: 12 Average: 4.7]

Laat een reactie achter