Home » Kick-off aflevering een jaar van je leven: deze deelnemer moet het realityprogramma verlaten

Kick-off aflevering een jaar van je leven: deze deelnemer moet het realityprogramma verlaten

Door EenJaarVanJeLevenNederland.nl

Eindelijk is het dan zover, de start van een jaar van je leven! Vanaf vandaag is strijden 40 deelnemers één jaar lang voor de prijs van 1 miljoen euro. In dit bericht lees je terug hoe de kick-off aflevering verlopen is en welke deelnemer het programma net  voor de start moet verlaten.

Een jaar van je leven spelregels

Veertig mannen en vrouwen sluiten zichzelf 1 jaar op voor 1 miljoen euro. Het enige wat men moet doen is volhouden totdat er 1 jaar  voorbij is. De deelnemers verzamelen zich in Arnhem en Amsterdam. Hier nemen de deelnemers afscheid van hun naasten. De locatie is geen krakkemikkige loods, de basis staat klaar maar ruimte is schaars. Elke deelnemer mag 23 kg bagage meeneem. De bewoners krijgen opdrachten waarmee ze geld kunnen verdienen voor de huishoudpot. Is die pot leeg en willen ze toch iets bestellen dan kunnen ze met meerderheid van stemmen toch de prijzenpot van 1 miljoen euro aanspreken. Waarbij elke euro met 25 euro wordt vermenigvuldigd. De winnaar gaat dan met een lagere prijs naar huis. Na de verdienopdrachten zijn er ook nog eliminatieopdrachten, want er kan maar één iemand winnen. De eliminatieopdracht werkt als volgt: de hele groep kiest wie de opdracht moet spelen. De deelnemer die dan de meeste stemmen krijgt moet dan de opdracht uitvoeren. Als de opdracht mislukt moet die deelnemer het programma verlaten. Maar als de deelnemer wel slaagt in de opdracht moet hij of zij iemand anders naar huis sturen.

Op naar de een jaar van je leven loods

Daarna zien we weer een aantal bewoners, afscheid nemen en vertellen waarom ze aan het programma meedoen. Alle 40 deelnemers moeten voor ze de bus instappen een nummer kiezen. Ze hebben geen idee waarvoor. Uiteindelijk is het de bus in en klaar voor vertrek! De deelnemers maken in de bus kennis met elkaar. Daarna zien we fragmenten van de loods, de badkamer heeft beperkt warm water. De koelkast heeft genoeg voedsel voor 1 avond en ochtend. De deelnemers vinden het erg spannend en uiteindelijk arriveren de bussen bij de loods.

De veertig deelnemers staan op het moment om de loods te betreden. Ze weten niet dat ze voor ze de loods in mogen een opdracht af moeten ronden. De verwarring is groot als ze opgewacht worden door scheidsrechters met een terrein vol met bagage. Hier staan alle 40 koffers met het nummer dat de deelnemers hebben uitgezocht.

De eliminatieopdracht

Beste deelnemers, welkom! Een jaar van je leven staat op het punt van beginnen. Maar dat geldt helaas niet voor jullie allemaal… Er is namelijk één deelnemer die de loods nooit van binnen zal zien. Want met deze opdracht valt er direct één van jullie af. Luister daarom goed en aandachtig. De koffers zitten zoals jullie zien vast met een slot aan een ketting. Om het slot te openen en je koffer te bemachtigen verschijnt er hier op het scherm een rekensom. De uitkomst van die rekensom is de code van jullie cijferslot. Op het moment dat je de som hebt opgelost en de code dus hebt achterhaalt, maak je het slot open, pak jij je koffer, loop je over de finishlijn en ga je staan in de safe zone. Eenmaal daar ben je veilig en verzekert van een plek in een jaar van je leven. Voordat de som getoond wordt worden de spelregels bekendgemaakt: elkaar niet helpen, totale stilte. Als je valsspeelt gaat er 10.000 euro af van de prijzenpot en krijgt men een gele kaart. De deelnemer die als laatste de rekensom heeft opgelost en de safe zone niet bereikt, houdt een jaar van je leven op.

De rekensom is: 9×11:3+89-5= De deelnemers gaan aan de slag, niemand wil als eerste naar huis. Martin is als eerste in de safe zone, gevolgd door Gert-Jan. Inmiddels wordt de groep steeds kleiner… Martin ontvangt de deelnemers hartelijk die de som weten op te lossen. Quincy speelt vals en Zoe kan de verleiding ook niet weerstaan. Gerry pakt ook zijn kans. Dit wordt al snel opgemerkt, dit betekent dat er 30.000 euro van de prijzenpot van 1 miljoen euro afgaat. Ook krijgen zij een gele kaart. Als zij de komende maand nog een gele kaart krijgen ze het programma direct moeten verlaten. Daarna krijgen de mensen die overblijven een nieuwe som: 123+15-9=

Game over voor…

Quincy weet alsnog het slot te openen, Zoë volgt al snel. Gerry ook, het gaat tussen Kim en Manuela. Kim lost de som op, Manuela heeft de eliminatieopdracht niet gehaald. Het avontuur zit erop. De 39 deelnemers hebben het gehaald en mogen de loods in, ze zijn officieel deelnemer.

De 39 deelnemers stappen vervolgens het terrein op waar ze 1 jaar moeten verblijven. Ze ontdekken de slaapkamers, het is tijd om de bedden te verdelen. Terwijl de deelnemers de loods aan het ontdekken zijn krijgen ze te horen dat ze zich moeten verzamelen voor het spel scherm. Quincy, Zoë en Gerry jullie hebben de regels van de opdracht niet nageleefd en dus valsgespeeld. Dat betekent dat er 3x 10.000 euro van de prijzenpot afgaat. De prijzenpot staat nu nog op 970.000 euro. Daarna zien we verschillende bewoners praten over de eliminatieopdracht en het geld wat er verloren is.

Groepsoverleg

De groep verzamelt zich in de woonkamer voor een centraal overleg. Allereerst volgt er een applaus voor afvaller Manuela. Martin wil taken verdelen om het wat georganiseerder te krijgen. Daarna wordt er geproost op de eerste dag van een jaar van je leven. Daarna zien we de deelnemers bezig in de loods, er wordt gekookt, gekletst en tactieken besproken. Kim maakt een kalender om de tijd bij te houden maar ook wordt er gesproken over intimiteit. Verder maken de bewoners uitgebreid kennis met elkaar. Daarna zien we wat er nog te gebeuren staat, de voorraadkast is bijna leeg, en er volgt een verdienopdracht.

Bekijk nu de een jaar van je leven livestreams!

Vanaf nu is het mogelijk om een jaar van je leven livestream te bekijken. Dit kan via twee livestreams, Op deze pagina kun je de adressen vinden om 24/7 te kijken. Wil je op de hoogte blijven van het laatste een jaar van je leven nieuws? We schrijven dagelijks over het laatste nieuws uit de een jaar van je leven loods, zo blijf je helemaal op de hoogte.

Volg ons op Facebook en Twitter zodat je dus niets mist!

Beoordeel dit bericht:
[Total: 4 Average: 3]

Laat een reactie achter