Home » Esther zegt huilend dat ze vertrekt uit een jaar van je leven, Jan-Willem blijft en gaat de strijd aan

Esther zegt huilend dat ze vertrekt uit een jaar van je leven, Jan-Willem blijft en gaat de strijd aan

Door EenJaarVanJeLevenNederland.nl

Een nieuwe dag in een jaar van je leven is aangebroken en Esther heeft een bijzondere uitspraak gedaan. Esther en Jan-Willem hebben een kort gesprek waarin duidelijk wordt dat Esther wil vertrekken. Ze wordt er zelfs emotioneel van. Ik ben zoals ik ben en ik heb waarde en normen voegt ze eraan toe. Jan-Willem die gisteren ook twijfelde om te vertrekken heeft besloten toch nog te blijven en kapt het gesprekje af. Ik moet nu doorzetten en even met Gert-Jan praten legt hij uit.

Jan-Willem en Gert-Jan gaan buiten lopen om eens te bespreken wat zijn plan is. Jan-Willem zegt dat hij het idee heeft dat er mensen onder druk worden gezet. En dat ga ik doorbreken benadrukt hij. Ik ga mijn kop op het hakblok leggen daarvoor. Maar het kan niet zo zijn dat er een persoon is die bepaald wat er gebeurt in de loods. Ik wil hier met opgegeven hoofd weggaan. Ik vind dat bepaalde dingen niet in verhouding staan op dit moment. Dat gaat ten koste van het spel, sfeer en bepaalde mensen die zich onder druk gezet worden. Dat kan ik niet aanzien, dus ik ga ervoor staan. Ik heb heb het gevoel dat mensen onder druk worden gezet en dat pik ik niet benadrukt hij nog een keer. Ik heb erover nagedacht, ook de privileges die hier zijn. Er loopt iemand rond met een schrift en een potlood en die loopt je intimiderend aan te kijken. En zegt je staat erop, je staat erop, Isaac. Er zijn meerdere mensen die dat voelen. Volgens Gert-Jan heeft iedereen dat. Na de eliminatie was hij ook opgefokt. Maar hij gooit zijn eigen hoofd op het hakblok. Op deze manier ga ik het spel gewoon niet doen benadrukt Jan-Willem. Ik ga met een aantal mensen praten. Met Kenzy heb ik gepraat, met Wanda ga ik ook praten. Dit kan niet! Hier zijn al weken gesprekken over vertelt Gert-Jan, maar als hij wint dan ga ik weg. Jij zegt ik ga er met gestrekt been erin maar voor mij niet. Ik hou mij bij het plan en als ik win gaat hij weg. Stap er dan ook niet meer vanaf benadrukt Jan-Willem en Gert-Jan is daar blij mee. Ik sluit me erbij aan voegt hij eraan toe. We moeten nu een plan bedenken en de juiste keuzes maken benadrukt Gert-Jan. Ook heeft Jan-Willem besloten dat hij nu zichzelf ook gaat aanmelden als aspirant manager. Daarna gaat Jan-Willem ook nog met Jasper praten. Waar hij het verhaal nog eens verteld en Jasper snapt waar hij mee zit. En benadrukt dat de wedstrijd wel groter is dan dat je denkt.

Na al deze gesprekken gaat Jan-Willem met Erik bij Esther zitten. We hebben je nodig nu in de strijd zegt Jan-Willem tegen Esther. Het gaat steeds leuker worden. Esther vindt het belangrijkste dat ze zichzelf kan blijven. En dat ze bepaalde dingen die ze niet wil niet doet. Ik ben zoals ik ben. Dat hebben we altijd gerespecteerd benadrukt Erik. Je moet hier niet blijven omdat wij je nodig hebben of wij dat willen. Maar we hebben je er wel graag bij en samen staan we sterk. Ik heb je af en toe ook nodig geeft Jan-Willem toe. Dat is ook iets positiefs benadrukt hij. Ik ben geen “gek gijsje” zoals gisteren zegt Esther en Jan-Willem benadrukt dat hij na gisteren wakker is geworden. Ik ben er hard mee bezig om er iets aan te doen. Je bent veel te sterk, anderen hier zijn veel slapper. Ga goed na waarom je hieraan mee hebt gedaan adviseert Erik. Esther antwoordt dat ze dat wel weet. Maar ik ben zoekende hoe ik mijzelf plaats in de groep en hoe ik mij daarbij voel. Dan kunnen jullie mij wel nodig hebben… Jan-Willem benadrukt dat dat op plan 2 staat. Als je gaat dan is dat zo. Het gaat puur om mijzelf benadrukt Esther. Het is ook stoer om te zeggen ik ga. De heren zijn het daarover eens. Jan-Willem benadrukt dat ze over 2 weken ook haar 24 uur aan kan vragen. Esther laat weten dat haar tijdslimiet 1 februari is. Minimaal 5 maanden erin dat is mijn streven en dan is het kijken wat ik verder ga doen. Daarna gaat Jan-Willem nog naar Marciano in het kantoor waar hij zegt zijn 24 uur in te trekken maar wel een gesprek met “achter” (regie) wil…

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit een jaar van je leven? Volg ons op Facebook en Twitter zodat je niets mist!

Beoordeel dit bericht:
[Total: 4 Average: 4]

Laat een reactie achter