Home » De regie gaat geen menstruatiemiddelen meer leveren, Madeleine last een vergadering in

De regie gaat geen menstruatiemiddelen meer leveren, Madeleine last een vergadering in

Door EenJaarVanJeLevenNederland.nl

Madeleine roept de groep bij elkaar er moet namelijk iets besproken worden waar iedereen bij is. Madeleine loopt van hot naar her om iedereen bij elkaar te krijgen.

Als iedereen bij elkaar is neemt Madeleine het woord. Dit gaat over de tampons, er is afgesproken dat er voor één maand tampons geleverd zouden worden met “hun”. Dat wisten er heel veel niet. Er is van te voren gezegd dat er voor een maand het geleverd zou worden. Het wordt nog een maand geleverd, daarna moeten we het zelf gaan kopen. Of het gaat van de huishoudpot af of het gaat van het zakgeld af. Het wc papier moeten we ook zelf kopen gaat Madeleine verder. Dit hoort er gewoon bij de boodschappen. Er zijn heel veel vrouwen die roepen dat dit niet kan, dit hoort bij de boodschappen net zoals het wc papier. We kunnen hier even over discussiëren en daarna maak ik een stelling via de huishoudpot of zakgeld. Het zal gaan om een bedrag van ongeveer 47 euro per maand. Voor de discussie start laat Madeleine weten dat ze wil dat iedereen zijn of haar mond houdt, iedereen kan gewoon naar elkaar luisteren.

Isaac krijgt het woord, ik ben voor. Maar we moeten ook naar de essentiële basisbehoeftes gaan kijken. Ik denk ook dat dat erbij hoort maar ook toiletrollen, tandpasta, deo, shampoo. We moeten breder kijken. Kim wil dat het van de pot af gaat en dat er per maand bekeken moet worden wat er nodig is. Eunice wil graag groeien in de basisvoorzieningen en daar plannen over te maken. Erik wil verzorgingsmiddelen uit de huishoudpot die essentieel zijn maar niet om mooi te worden zoals gel. Bern ziet het niet zitten om verzorgingsproducten van de huishoudpot te pakken. Ik heb mijn eigen gel en shampoo gekocht omdat ik dacht dat het zou moeten. Tampons is een ander verhaal. Maar iedereen gebruikt een andere hoeveelheid dus ik zou het bij zakgeld houden. Berend wil graag verder, het is pas over 6 weken. Waarom nu pas, ik wil graag bouwen het is nu droog. Madeleine laat weten dat zij het wel wil weten. Mexx benadrukt dat het aantal tampons verschillend is. Ruben denkt dat er verschillen zijn. We moeten nemen dat andere mensen meer of minder nodig hebben. Je weet niet wanneer er weer zakgeld is. We moeten ook kijken of we voor hoog zakgeld gaan of het geld spreiden over meer dagen. Leila wil het wel van de huishoudpot maar ook verzorgingsproducten. Janet wil shampoo en dergelijke van zakgeld, tampons niet. Esther wil alles van zakgeld. Imaddidin sluit zich aan om tampons van de huishoudpot te kopen. Ook laat hij weten dat hij het onnodig vindt om iedereen zo dwingend bij elkaar te roepen voor een vergadering. Over iets wat over 1.5 maand pas komt. Ik zit niet in het leger, er wordt niets van te voren aangegeven en hoe ik aangesproken werd vond ik niet fijn. Het had ook dinsdag kunnen wachten. Jan-Willem laat weten dat hij zelf al extra toiletartikelen mee had genomen. Hij is voor dat het via de huishoudpot gaat. Maar aan de andere kant mag er meer rekening gehouden worden met elkaar zoals het lange douchen. Jerrold is voor, Babette, Mirthe. Alicia is voor tampons en maandverband. Jij wil graag maandverband he vraagt Madeleine, Alicia knikt. Kim D vind 50 euro veel geld maar als de tampons worden verdeeld via de huishoudpot. Madeleine roept daarna een stemming in het leven. Wie wil het via de huishoudpot en wie van het zakgeld. Uiteindelijk wordt er gestemd voor de huishoudpot. Bijna iedereen stemt voor om tampons via de huishoudpot te kopen, Esther stemt voor zakgeld. Daarmee zit de bespreking erop…

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit een jaar van je leven? Volg ons op Facebook en Twitter zodat je niets mist!

Beoordeel dit bericht:
[Total: 1 Average: 5]

Laat een reactie achter