Home » Martin geeft een droompresentatie aan de groep

Martin geeft een droompresentatie aan de groep

Door EenJaarVanJeLevenNederland.nl

Afgelopen avond was het weer tijd voor een droompresentatie, elke deelnemer moet dat doen en nu was het de beurt aan Martin. Aan de groep vertelt hij over zijn doelen en toekomstplannen binnen en buiten een jaar van je leven.

Martin heet iedereen welkom bij zijn droompresentatie. Ik ben 16 augustus 1990 geboren, mijn moeder komt uit Chili en mijn vader Uruguay. Ze hebben mij hier in Nederland ter wereld gebracht en ben Spaanstalig opgevoed. Mijn ouders konden niet zo goed Nederlands vroeger. Thuis sprak ik Spaans en op school en met vriendjes Nederlands. Ze zijn wel uit elkaar gegaan. Ik was topsporter in basketbal zoals iedereen wel weet. Ik had er veel tijd in gestopt, mijn basketbalteam was ook mijn vriendengroep. Ik trainde bijna 11 keer per week. Het was gewoon mijn hele leven. Daar komt ook de mentaliteit van dat ik overal het beste in wil zijn. Toen ik 15,16 werd stopte ik ermee. Toen kwam het uitgaan in the picture. Toen nam ik de beslissing wat ga ik doen, studeren of verder met basketbal. Ik koos uiteindelijk voor studeren. Ik ben international business gaan doen. En dat heeft mij op het pad gebracht de IT business. Ik heb ook 10 jaar gestudeerd net als Jeffrey. Niet omdat ik het moeilijk vond, ik deed er weinig voor. Ik ging nooit naar school, ik nam voor de toetsen door en haalde het. Toen ben ik gaan werken in de IT. Het begon als software developer. Ik wist dat het niks voor mij was. Maar in de IT zijn er veel functies. Ik heb mij toen op project management gestort. Ik heb me gespecialiseerd.

Maar ik ben hier niet voor niets, corona kwam en ik dacht wat ben ik aan het doen. Ik zocht uitdagingen binnen andere dingen. Ik miste wat maar wist niet wat het was. Ik zat met een kater en zag ineens dat reclame spotje voorbijkomen. Ik vulde de lijst in. Was het alweer vergeten en toen werd ik gebeld. Toen ben ik op de casting gekomen en toen ging het rap. Mijn doel is om mijn rust hier te kunnen vinden. En ook te leren van andere mensen en een persoonlijke ontwikkelingen te doorstaan. Ik hoopte dat ik mijzelf beter zou gaan begrijpen maar ook andere mensen. Andere doelen had ik niet echt. Ik ben ook gekomen om te winnen, niet voor het geld. Maar meer om het winnen. Je kunt er goede dingen mee doen of hoe je het maar wilt besteden. De drive om te winnen is bij mij groot. Als ik de prijs win zal ik voor mijzelf ook belonen. De mensen om mij heen, familie vrienden. Maar ook investeren in de toekomst en stilstaan bij de mensen die het minder goed hebben. Ik focus me dan op het stukje pesten, daar kunnen we nog meer op investeren in de maatschappij. Dat was kort samengevat mijn verhaal. En daarmee zit de droompresentatie van Martin erop.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit een jaar van je leven? Volg ons op Facebook en Twitter zodat je niets mist!

Beoordeel dit bericht:
[Total: 10 Average: 4.4]

1 Reactie

Diane vd Mortel 10 februari 2023 - 14:08

Newsflash: jij wint niet.

Beantwoord

Laat een reactie achter