Home » De deelnemers moeten een verhaal aan elkaar doorvertellen om geld te verdienen

De deelnemers moeten een verhaal aan elkaar doorvertellen om geld te verdienen

Door EenJaarVanJeLevenNederland.nl

Het alarm gaat af in een jaar van je leven. De deelnemers gaan naar hun slaapkamers en wachten af op wat er komen gaat. Als de groep weer richting de loods mogen neemt de stem het woord.

Jullie hebben zojuist een ranking gemaakt welke deelnemers het beste geheugen hebben. De top 5 zal deze opdracht uit gaan voeren. Jullie gaan zo dadelijk een verhaal doorvertellen. In dit verhaal zitten 10 woorden die jullie geld op kunnen leveren voor de huishoudpot. Bij de laatste deelnemer staat de tekst op het scherm en zijn de 10 woorden onderstreept die 50 euro per woord opleveren als deze worden benoemd.

De scheidsrechter legt daarna nog de spelregels uit. Op het scherm verschijnt het verhaal, Marciano moet het Martin vertellen. Martin weer aan Kenzy enzovoort. De geselecteerde bewoners krijgen een koptelefoon op en een blinddoek. Het is een  verhaal van 11 zinnen. Martin moet dit dus doorvertellen aan Kenzy en Kenzy weer door naar de volgende. Het verhaal is als volgt:  Eind augustus arriveren jullie als 40. Eigenwijze deelnemers, ieder met slechts een volgepropte koffer. Jullie kwamen met weinig om sraks te vertrekken met 1 miljoen of iets minder. Compleet afgesloten van de buitenwereld leven jullie in een loods waar toiletpapier goud waard is. Soms vliegen jullie in de haren of wordt er gestoeid in het stapelbed. Maar als het alarm staat staan jullie allemaal op scherp. Werken jullie samen of is het opeens ieder voor zich. Wie wordt de winnaar van een jaar van je leven? Martin moet dit verhaal doorvertellen aan Kenzy. Kenzy verteld het verhaal op haar beurt door aan Eunice. Ze geeft een paar zinnen en wat losse woorden door.Ook Kenzy weet het niet meer, ze begint opnieuw. Uiteindelijk blijft er niet veel van het verhaal over. Kenzy herhaald en herhaald en herhaald en Eunice herhaald en herhaald. Kenzy gaat nu woorden herhalen die Eunice moet onthouden. Eunice mag het verhaal door vertellen aan Jeffrey. En hij verteld het door aan Imdaddin. Imadiddin moet nu het verhaal aan de groep vertellen. Ze hebben drie woorden goed. En hebben met deze opdracht €150 euro verdiend…

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit een jaar van je leven? Volg ons op Facebook en Twitter zodat je niets mist!

Beoordeel dit bericht:
[Total: 3 Average: 3.3]

3 Reacties

Bianca 14 januari 2023 - 21:50

Ik snap niet dat ze Martin op 1 gezet hebben wbt geheugen. Jeffrey was beter geweest, Martin vind zichzelf heel wat, denkt dat ie alles kan. Jeffrey komt arrogant over, maar had dit veel beter gedaan, hij vind zichzelf geweldig, maar flikt t wel 9 van de 10 keer. Martin moet eerst tot rust komen voordat ie aan zo’n spel meedoet. Die gast staat altijd aan, staat altijd vooraan met de spellen, zo van zie je mij? En hij klapte nu dicht en wist niks meer. Van mij mag Martin eruit. Irritant ventje.

Beantwoord
Aggie2 14 januari 2023 - 23:31

Deze opdracht is rechtstreeks overgenomen uit “Ik hou van Holland”. Daar heet dit spel “Roddelen”.

Beantwoord
Chantal 17 januari 2023 - 11:01

Dat maakt toch niet uit!

Beantwoord

Laat een reactie achter