Home » Een vergadering over gele kaarten en andere zaken

Een vergadering over gele kaarten en andere zaken

Door EenJaarVanJeLevenNederland.nl

De groep komt bij elkaar om een aantal zaken te bespreken tijdens de wekelijkse vergadering. Er wordt onder andere gesproken over gele kaarten.

Isaac geeft als eerste een update over de huishoudpot, hier zit nog 163,03 euro in. Boodschappen zijn gekocht tot donderdag. Vanaf donderdag moeten we gewoon weer bijvullen tot en met nieuwjaar. Ik heb donderdag, vrijdag en zaterdag geblokt bij de Jumbo. Dan kan er nog besteld worden, 31 december is ons laatste bestelmoment. Vandaag komt de laatste levering. De kerstdagen zitten erop, we hebben het positief afgesloten met elkaar. Goede sfeer, veel gegeten. We zitten bijna op vier maanden. We moeten nog acht maanden. De verkiezingen staan voor de deur, elke maand gaat het anders dus als ik een bericht hierover krijg dan horen jullie dat wel. Primera wilde ik vandaag gaan doen, als we daar een go voor hebben gaan we een cyclus draaien om dat te verzilveren. Het rookbeleid, hou er rekening mee dat er continu iets over gezegd. Ik denk dat er binnenkort een gele kaart gaat vallen. Wees gewoon stil als er gerookt wordt. Leg alles wat je leent uit de kast weer terug. Toiletartikelen, laat mij weten als je iets mist. We hebben nog 163 euro, je kunt eigenlijk niet betellen maar je moet dan samen doen. Gert-Jan oppert dat lenen nu een betere optie is zodat die 163 euro daar niet voor gebruikt hoeft te worden. We kunnen in mijn ogen het geld beter besteden aan het eten. Isaac merkt dat er al meer geleend is en er weinig over gehoord heeft. Leila laat weten geen shampoo meer te hebben en ook geen zin heeft om het aan iedereen te vragen. Janet merkt op dat ze dat ook niet meer heeft omdat haar fles is meegenomen en nu ook moet lenen. Leila antwoordt dat dat goed is, ik heb er in het verleden ook al mee gezeten. Isaac laat weten dat hij wil inventariseren en volgens Leila was dat eerder al besproken. Wanneer kunnen we de primera kaarten besteden vraagt ze daarna. Dat was het volgende punt gaat Isaac verder. Daar hoor ik vandaag over en hoop vandaag de cyclus te starten.

Daarna begint Isaac over de gele kaarten en prijzenpot. Ik denk dat we er moeilijk uit gaan komen. Maar ik heb er toch wel een beetje over nagedacht want ik heb gezien wat we deze maand een beetje hebben uitgegeven. Ik heb een kleine berekening gemaakt en uiteindelijk kwam ik op een idee. Daar hoeven we niet meteen over te stemmen. Stel voor dat je per maand 2500 euro gaat besteden aan het entertainmentboek. Dat is dus 20.000 euro die je verrekend over 8 maanden, dan hou je nog 925.700,14 over. Mocht je een gele kaart krijgen dan gaat er 10.000 euro van de prijzenpot af. Maar dan zou je kunnen berekenen in plaats van 2500 euro gaat er 500 euro bestedingsruimte vanaf. Dat betekent dat je dan 2000 euro maar kan besteden in plaats van 2500 euro. Dat doe je dan 3 keer en dan wordt die besteding steeds minder. Dan hou je iedereen er scherp op. Maar als je het berekend op 1750 euro per maand betekent dat je 14.000 euro over 8 maanden verspreid. Ik denk dat je dan iedereen een beetje hebt getackeld. Denk erover na maar het is eventueel een optie. Babette merkt op dat de groep dan de consequentie draagt. Volgens Isaac ga je zo wel nadenken, door de groepsdruk. Er ontstaat een discussie over het plan van Isaac. Denk erover na zegt Isaac verder, het wordt een eindeloze discussie. We komen er een keer op terug volgende week en anders neemt de volgende manager het over.

Dan is het tijd voor de rondvraag, Jeffrey zegt dat hij een tijdje niet lekker in zijn vel zat. Dat was in sommige gevallen wel te zien, sorry daarvoor. En bedankt hoe jullie mij als groep hebben opgevangen. Het doet mij goed en heeft mij doen besluiten om wel te blijven. Want op dat moment was ik eigenlijk weg. Ik heb er weer zin in, elke dag stap voor stap weer beter. Bern laat weten dat hij de 30e een soort van oscars doet. Er wordt een prijs uitgereikt aan onder andere de meest creatiefste persoon en de meest positieve persoon. Ik hoop dat het jaar positief afgesloten kan worden. Het is geen negatieve prijs. Rupert bedankt voor de kerstmarkt en de bioscoop avond. Ik heb echt een kerstgevoel gehad. Jan-Willem vraagt zich af waar de stopwatch gebleven is. Isaac laat weten dat hij daar over gemaild heeft. Erik wil met de record werkgroep samen gaan zitten. Er is mail over gekomen. Isaac sluit daarna de vergadering af.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit een jaar van je leven? Volg ons op Facebook en Twitter zodat je niets mist!

Beoordeel dit bericht:
[Total: 4 Average: 2.8]

1 Reactie

Ton 28 december 2022 - 10:01

Wat een leegheid!

Beantwoord

Laat een reactie achter