Home » De deelnemers genieten van de kerstmarkt in een jaar van je leven

De deelnemers genieten van de kerstmarkt in een jaar van je leven

Door EenJaarVanJeLevenNederland.nl

Nadat Djedi haar 24 uur heeft aangevraagd heeft krijgt Isaac een bericht voor de manager. Hij haalt een brief uit de brievenbus en overhandigt deze aan Babette. Je mag deze voorlezen zegt hij. Babette neemt de brief aan en ze heeft al snel door dat het om haar actie 24 uur niet eten gaat.  Ahh zegt Babette terwijl ze de kaart laat zien en de groep klapt. Babette leest daarna de brief door: beste deelnemers, wij willen jullie hartelijk bedanken voor het feit dat jullie in deze moeilijke en bizarre tijden ook denken aan de klanten van de voedselbank. Vriendelijke groet, voedselbank in Nederland. Ik ben zo trots op jullie roept Babette tegen de groep. Echt super leuk, dank jullie wel!

Vandaag staat ook nog de kerstmarkt op het programma! Er wordt flink opgebouwd door de organisatoren Wanda en Jasper. Ze krijgen hulp van Kim, Marciano, Berend, Wendy, Babette, Jeffrey en Djedi. Er is aan alles gedacht, zoals braadworsten bereid op de barbecue, erwtensoep, oliebollen, glühwein en chocomelk en ook een kampvuur ontbreekt niet. De start van de markt loopt wel uit, oorspronkelijk zou de markt om 14:00 uur al beginnen maar dat werd ruim één uur later. Er ontbraken nog wat spullen waar op gewacht moest worden, tot ergernis van de andere deelnemers in de loods. Er werd geklaagd over honger, er is immers alleen maar ontbeten.

Als het eindelijk zover is dat de markt van start kan gaan deelt Wanda stempelkaartjes uit. Zodat alles uit de kraampjes eerlijk verdeeld wordt. In de kraampjes worden er nog meer dingen verkocht zoals drank en eten. Zo kunnen de deelnemers  quotes uit de loods op een tegeltje, mutsen en sjaals en sieraden “kopen”. Ook is er een quiz en loopt manager Isaac rond als kerstman. De sfeer zit er goed in en er is zelfs kerstmuziek over het terrein te horen. Om de sfeer helemaal compleet te maken is er ook een sneeuwmachine! Inmiddels is het donker geworden en de deelnemers genieten er flink van. Erik knoopt ook nog een gesprek aan met Jeffrey omdat hij niet zo lekker in zijn vel zit en zelfs naar huis wilde gaan. Volgens Erik zorgt hij te weinig voor zichzelf en zou dat meer moeten doen. Erik probeert op zijn manier Jeffrey wat op te fleuren en tips te geven om zijn verblijf aangenamer te maken. Jeffrey kan het wel waarderen, het komt volgens hem wel goed. Maar makkelijk is anders inderdaad, het hoort er even bij.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit een jaar van je leven? Volg ons op Facebook en Twitter zodat je niets mist!

Beoordeel dit bericht:
[Total: 4 Average: 3.8]

Laat een reactie achter