Home » De deelnemers moeten een verdienopdracht doen met een jenga toren

De deelnemers moeten een verdienopdracht doen met een jenga toren

Door EenJaarVanJeLevenNederland.nl

Een nieuwe dag in een jaar van je leven is aangebroken, de deelnemers worden opgeschrikt door een alarm. Iedereen moet naar de slaapkamers en afwachten op wat er komen gaat. Wordt het een eliminatie of verdienopdracht? Zodra de deelnemers de loods in mogen is er een grote jenga toren te zien. De stem vertelt vervolgens wat de bedoeling is.

Beste deelnemers begint de stem. Voor jullie staat een jenga toren. Één voor één moeten jullie een blok uit de toren trekken en deze vervolgens bovenop de toren leggen. Jullie mogen kiezen uit alle blokken. Zolang deze onder de bovenste complete laag ligt. De  bovenste laag moet uit 3 blokken bestaan voordat je aan de laag erboven mag beginnen te bouwen. Elke nieuwe laag die jullie bouwen is geld waard. Jullie moeten zelf bepalen wanneer jullie stoppen. Want als de toren instort zijn jullie al het geld kwijt en verdienen jullie helemaal niets. Als je de toren hebt aangeraakt moet je ook echt een blok pakken. De eerste laag levert 15 euro op, de tweede laag 30 euro, de derde laag 45 euro enzovoort. Jullie mogen zelf bepalen in welke volgorde van deelnemers jullie deze opdracht gaan spelen. Is jouw beurt geweest dan sluit je weer achteraan aan in de rij.

Rupert stapt daarna naar voren en vraagt wie er vaak jenga speelt. Wie voelt zich comfortabel met aanwijzingen geven? Jan-Willem wil die taak wel op zich nemen. Daarna gaan de deelnemers één voor één naar voren om een blokje uit de toren te halen en te bouwen. Uiteindelijk hebben de deelnemers verschillende lagen opgebouwd en staat de teller op 150 euro. Jan-Willem verwacht nog één laag op te kunnen bouwen, er liggen verschillende blokken los. De meningen zijn verdeeld, Rupert vraagt wie er verder wil. Het wordt niet echt duidelijk en Rupert besluit nog één laag verder te bouwen. De scheidsrechter zegt dat als het hen lukt ze 225 euro verdienen. De deelnemers lukt het er nog één laag op te bouwen. Maar het daarbij te laten, Erik is het er niet mee eens. Hij heeft er een woordenwisseling met Jeffrey over. De stem laat weten dat ze 225 euro hebben verdient. Een aantal deelnemers bouwen nog even verder, ze komen erachter dat ze nog wel wat lagen meer erop hadden kunnen bouwen. De scheidsrechter merkt op dat ze 540 euro hadden verdient. Uiteindelijk valt de toren om en zit de verdienopdracht erop.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit een jaar van je leven? Volg ons op Facebook en Twitter zodat je niets mist!

Beoordeel dit bericht:
[Total: 3 Average: 4.7]

Laat een reactie achter