Home » De deelnemers worden in alle vroegte gewekt voor een speciale Koningsdag verdienopdracht

De deelnemers worden in alle vroegte gewekt voor een speciale Koningsdag verdienopdracht

Door EenJaarVanJeLevenNederland.nl

Het alarm loeit in alle vroegte in een jaar van je leven loods. Rond 8:00 uur! Wat betekent dat de meeste deelnemers nog in bed lagen. Een enkeling was op, Jan-Willem stond onder de douche en moest binnen 90 seconden in de slaapkamer zijn. In de slaapkamers wachten de deelnemers af op wat er komen gaat. Zodra ze de loods weer in mogen staat een tafel met grote spel kaarten er op.

Vervolgens klinkt het Wilhelmus in de loods gezongen door Davina Michelle. Daarna neemt de stem het woord. Beste deelnemers, jullie hebben waarschijnlijk allemaal het Wilhelmus wel eens met volle borst mee gezongen. Maar wisten jullie dat het Wilhelmus het oudste volkslied ter wereld is? Voordat ik de opdracht uitleg moeten jullie allemaal een willekeurige kaart trekken. Hou deze achterstevoren tegen de borst zodat de andere deelnemers deze nog niet kunnen zien. De deelnemers mogen daarna één voor één naar de tafel lopen om een kaart te pakken. Zodra iedereen een kaart heeft neemt de stem weer het woord. Jullie mogen nu allemaal je kaart omdraaien. Het Wilhelmus telt in totaal 15 coupletten. Vanavond moeten alle koningen en koninginnen elk 1 couplet letterlijk, woord voor woord uit hun hoofd in de juiste volgorde voordragen. Doe jij dit foutloos? Dan levert elk couplet 25 euro op voor de huishoudpot. Maar maak jij een fout? Dan kun je besluiten om een van de jokers in te zetten. Dus die moeten alle 15 coupletten uit hun hoofd leren. Deze mag dan proberen het hele couplet foutloos voor te dragen. En alsnog het geld te verdienen voor de huishoudpot. Houden jullie na 15 coupletten nog jokers over? Dan zijn deze 10 euro waard. De opdracht start zodra de zoemer gaat, heel veel succes.

De scheidsrechter deelt daarna alle coupletten uit die de deelnemers moeten leren. Zoë en Babette hebben een joker dus krijgen een heel boekwerk om te leren. Zoë was aanvankelijk blij met de joker maar komt daar nu op terug. De scheidsrechter laat weten dat er rond 17:00 uur gezongen wordt. Het leren kan beginnen…

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit een jaar van je leven? Volg ons op Facebook en Twitter zodat je niets mist!

Beoordeel dit bericht:
[Total: 5 Average: 5]

Laat een reactie achter