Home » Moraima en Jan-Willem moeten een eliminatieopdracht doen

Moraima en Jan-Willem moeten een eliminatieopdracht doen

Op deze nieuwe dag in een jaar van je leven worden de deelnemers opgeschrikt door een alarm. Iedereen heeft 90 seconden om naar de slaapkamers te gaan. En dan wordt het afwachten wat het gaat zijn, een eliminatie of een verdienopdracht?

De deelnemers moeten lang wachten, na ruim 1 uur mogen ze de loods weer in. Er volgt een plaspauze, er staat een groot object in de loods en tafels met daarop iets wat afgedekt is. De stem neemt vervolgens het woord. Beste deelnemers, vandaag wordt jullie geheugen op de proef gesteld. En moeten jullie ook weer afscheid van iemand nemen. Want jullie gaan zo dadelijk een eliminatieopdracht spelen. En deze opdracht wordt niet door één maar door twee deelnemers uitgevoerd. Voor jullie staat een kast, met 32 vakken met daarin 32 verschillende voorwerpen. Welke deelnemer lukt het om van al deze voorwerpen het juiste vak te onthouden? De geselecteerde deelnemers krijgen kort de tijd om alle voorwerpen in hun hoofd te stampen. Vervolgens krijgen jullie maximaal 4 minuten de tijd om de lege kast te vullen. Waarbij identieke voorwerpen in precies hetzelfde vak moeten staan. Als je hiermee klaar bent sla je direct op de bel. De deelnemer die de meeste voorwerpen goed heeft staan is verzekerd van zijn of haar plek in het programma. Bij een gelijkstand wint de deelnemer die de opdracht in de kortste tijd heeft afgerond. Over 30 minuten moeten jullie een keuze maken wie deze eliminatieopdracht uit moet voeren.

De groep gaat uit elkaar en er volgt uiteraard veel overleg. Want wie moeten ze nomineren? Na een half uur gaat de zoemer weer en zegt de stem dat de bedenktijd erop zit. Er mag niet meer gepraat worden en stilte is vereist anders volgt er een gele kaart en 10.000 euro van de prijzenpot. Wie moet de eliminatieopdracht uitvoeren? Een voor een moeten jullie je keuze maken door op het spelscherm, succes met stemmen. Vervolgens gaan de deelnemers één voor één naar voren. Uiteindelijk is de uitslag bekend: Moraima en Jan-Willem zijn de geselecteerden. Jullie krijgen nu 2 minuten de tijd om de juiste plaatsen van de voorwerpen uit je hoofd te leren. De opdracht start zodra de zoemer gaat. Heel veel succes! Hoe de opdracht afloopt en welke deelnemer uiteindelijk naar huis moet lees je zo terug in een nieuw nieuwsbericht!

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit een jaar van je leven? Volg ons op Facebook en Twitter zodat je niets mist!

Beoordeel dit bericht:
[Total: 4 Average: 5]

Laat een reactie achter