Home » De deelnemers moeten met een brancard een bak met water vervoeren om geld te verdienen

De deelnemers moeten met een brancard een bak met water vervoeren om geld te verdienen

De deelnemers worden opgeschrikt door een alarm in een jaar van je leven. Iedereen moet naar de slaapkamers en wacht daar af op wat er komen gaat. Als de deelnemers na vrij lang wachten weer de loods in mogen ontdekken ze dat er weinig klaarstaat. Al snel wordt duidelijk dat er buiten wel van alles klaar staat. Babette heeft het over een parcours. De stem neemt het woord en verteld wat de bedoeling is.

Beste deelnemers, jullie weten hier al ruim 9 maanden jullie hoofd boven water te houden. Al loopt er af en toe wel eens een emmer over. Maar dat is vandaag nou juist niet de bedoeling. Jullie moeten in duo’s een bak die tot de rand gevuld met 50 liter water van het startpunt over het parcours naar het eindpunt zien te brengen. Hopelijk houden jullie het droog want hoe meer water het eindpunt bereikt hoe meer jullie verdienen voor de huishoudpot. Bij het verplaatsen mogen jullie alleen de brancard aanraken. Jullie krijgen 2 minuten de tijd om het parcours af te leggen. Halen jullie dit? Dan levert elke liter die bij het eindpunt nog in de bak zit 1 euro op voor de huishoudpot. Jullie gaan nu door te grabbelen duo’s vormen.

Zoë mag grabbelen om de duo’s in te delen. De volgende duo’s ontstaan: Marciano & Bern, Mirthe & Isaac, Erik & Janet, Eunice & Jasper, Moraima & Wendy, Jeffrey & Zoë, Rupert & Sasha en Babette & Imaddidin. De deelnemers mogen daarna omkleden en buiten verzamelen. Daar krijgen de deelnemers nog instructies over het parcours. Marciano en Bern gaan als eerste en de bak glijd al snel van de brancard af. Mirthe en Isaac zijn als tweede, ze komen verder maar ook daar valt de bak al snel van de brancard.  Bij Jasper en Mirthe is de tijd om voor ze het parcours af hebben gerond. Uiteindelijk mag de opdracht overnieuw zo laat de scheidsrechter weten. Elk duo mag beslissen hoe vol je de bak laat en iedereen krijgt 2.5 minuut om het parcours af af te ronden. Iedereen begint overnieuw en nu haalt iedereen de eindstreep. De scheidsrechters tellen uiteindelijk hoeveel liter water er over de eindstreep is gekomen. Dit blijkt 209 liter te zijn. De deelnemers gaan in de loods en krijgen daar te horen dat ze dus 209 euro hebben verdiend. Maar daar moet nog wel de foutieve bestelling van Zoë vanaf

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit een jaar van je leven? Volg ons op Facebook en Twitter zodat je niets mist!

Beoordeel dit bericht:
[Total: 8 Average: 4.3]

Laat een reactie achter