Home » Mirthe wint vrijstelling voor de eerst volgende eliminatie

Mirthe wint vrijstelling voor de eerst volgende eliminatie

Door EenJaarVanJeLevenNederland.nl

De deelnemers worden op deze nieuwe dag al vroeg opgeschrikt door de zoemer. Iedereen moet naar de slaapkamers en daar afwachten op wat er komen gaat. Wordt het een verdienopdracht of een eliminatie? Zodra de deelnemers de loods in mogen liggen er alleen stippen op de vloer. Zodra iedereen staat neemt de stem het woord.

Beste deelnemers, jullie zijn nog met 15 deelnemers in de strijd. En er kans op die gigantische prijzenpot wordt elke eliminatieopdracht een stukje groter. Vandaag komt iemand ook weer een stapje dichterbij die enorme hoofdprijs. Jullie gaan een individuele verdienopdracht spelen. Dit keer staat er geen geld op het spel. Maar maakt één deelnemer kans op een vrijstelling voor de eerst volgende eliminatieopdracht. Mocht de huidige manager winnen dan is deze vrijstelling geldig voor de eerst volgende eliminatie na de huidige managers periode. Bij deze individuele opdracht komt het aan op jullie inschattingsvermogen. Jullie gaan de wereld rond! Wat is de kortste afstand in vogelvlucht van Amsterdam naar New York. Door naar Rio de Janeiro dan naar Sydney vervolgens naar Tokio dan naar Kaapstad en weer terug naar Amsterdam. Jullie krijgen allemaal een clipboard en moeten binnen 10 minuten inschatten hoeveel kilometer dit is. Het door jou berekende totaal telt als jou antwoord. Jullie tijd gaat in zodra de zoemer gaat.

De deelnemers nemen daarna plaats op een stip en de scheidsrechter deelt clipboards uit. Als de zoemer gaat heeft iedereen 10 minuten de tijd om een schatting van het aantal kilometers te maken. Een enkele deelnemer is zo klaar, de andere deelnemer neemt uitgebreid de tijd. Als de 10 minuten erop zitten moeten de deelnemers één voor één hun antwoord laten zien. Daarna neemt de stem wederom het woord. Wie wordt vrijgesteld voor de eerst volgende eliminatieopdracht? De juiste afstanden zijn: Amsterdam naar New York 5.862 kilometer en 30 meter. Van New York naar Rio de Janeiro 7.757 kilometer en 310 meter. Van Rio de Janeiro naar Sydney 13.520 kilometer en 730 meter. Van Sydney naar Tokio 7.826 kilometer en 410 meter. Van Tokio naar Kaapstad 14.731 kilometer en 630 meter. Van Kaapstad naar Amsterdam 9.685 kilometer en 620 meter. Mirthe zegt dat ze erg dichtbij zit. De stem zegt dat het juiste antwoord dus 59.883 kilometer en 730 meter is. Mirthe juicht het al uit en de stem laat weten dat Mirthe de winnaar is. Mirthe krijgt dus vrijstelling en schreeuwt het uit van blijdschap. Ook de rest is blij voor haar en feliciteert haar met haar vrijstelling.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit een jaar van je leven? Volg ons op Facebook en Twitter zodat je niets mist!

Beoordeel dit bericht:
[Total: 19 Average: 3.9]

Laat een reactie achter