Home » De deelnemers krijgen zakgeld, wekelijkse budget wordt verhoogd en er wordt hout besteld

De deelnemers krijgen zakgeld, wekelijkse budget wordt verhoogd en er wordt hout besteld

Door EenJaarVanJeLevenNederland.nl

De deelnemers hebben veel geld verdiend tijdens een verdienopdracht. Het bedrag is zo hoog dat een vergadering hierover wel handig is. Er zijn veel ideeën over wat er besteld moet worden of hoe er met het geld moet worden omgegaan. Tijd om koppen bij elkaar te steken.

Martin opent de vergadering, we hebben net een spel gehad. We hebben veel geld binnen gehaald! De groep juicht en Martin zegt dat iedereen zijn best heeft gedaan. Veel geld binnen gehaald en nu komt het volgende discussiepunt wat gaan we ermee doen? Ik geef als eerste het woord aan Berend, die wil iets mededelen over het hout. We hebben al gezien dat we deze winter er niet helemaal doorheen komen begint hij. We kunnen het hout nu goedkoop kopen, we hebben nu een buffer. Ik zou zeggen 2 kuub hout, 300 euro. Dan hebben we zeker te weten voldoende hout. Dan kunnen we ook de hottub, kampvuur doen. Het is dan een investering voor de lange termijn. Misschien moeten we in de winter veel meer betalen. Maar laten we dit doen. Martin stelt een stemming voor of de deelnemers hout willen kopen. Iedereen stemt voor.

Martin zegt daarna dat er veel bewoners zijn gekomen met ideeën. Er gaan dingen op, denk aan tandpasta en andere verzorgingsproducten. Laten we dat samen kopen en niet individueel. Ruben zou willen dat als er wel zakgeld komt je zelf dit soort producten zelf moet kopen, behalve als dat niet is. Volgens Martin is het iets om over na te denken voor de toekomst. Daarna begint hij over fruit, hij vindt dat er niet over gestemd moet worden. Iedereen krijgt een stuk extra fruit. Ook al wil je het niet, het moet gewoon voor de gezondheid. Het volgende is dat de voeding en kookclub na moet denken over wat voor eten in gekocht moeten worden en wat beter is. Isaac wil voorstellen om limonade toe te voegen aan het drinken. Zodat er een 2 a 3 kannen per dag geschonken kan worden. Er word gestemd over de limonade, wordt dit een basisproduct? Iedereen stemt voor.

Dan begint Martin over een feestje. Het kan maar dan zijn we binnen no time door het geld heen. Gaan we een lange langetermijnvisie neerzetten of korte termijn. Jan-Willem krijgt het woord. Het maakt mij niks uit maar we hebben 35 mensen die van alles willen. Persoonlijk denk ik dat zakgeld daarvoor een goed idee is. Zo’n 15 a 20 euro per persoon. Mensen kunnen dan dingen bestellen die hij of zij graag wilt. Wanda is bang dat er praktisch gezien weinig koelkast gaat zijn als iedereen zaken bestellen die daarin moeten. Martin denkt dat de zorg is die dan pas komt. Ik vind het idee prima en ik denk dat iedereen die vrijheid daarin mist. Het andere punt is dat een enkeling misschien extra eten besteld en waar laat je de producten? Het administratie wordt ook een dingetje, ik moet dit via de mail doorsturen naar het team. Volgens Jeffrey is er nu al wel veel geld uitgegeven. Tommy-Lee denkt dat het dagbudget eerst eens bekeken moet worden voor de rest uitgekozen wordt. Kim D denkt dat de groep wel toe is aan iets gezelligs zoals een feestje. Martin doet daarna een stemming: wel of geen zakgeld. De meerderheid kiest voor zakgeld, 7 zijn er tegen.

Daarna wordt er besloten om de houtprijzen te bekijken, de kookclub dan bij elkaar gaat zitten en dan verder knopen door te hakken. Martin roept de groep weer bij elkaar en zegt dat er 2075 verdiend is. Laten we dat afronden naar 2000 zodat we 75 buffer hebben. Iedereen is het ermee eens. Er gaat 300 euro vanaf voor hout en dan blijft er 1700 euro over. Wanda vertelt dat ze meer uit gaan geven per dag. Het wordt van 50 naar 75 euro voegt Marciano eraan toe. Maar er moet een weegschaal en staafmixer nodig. Volgens Martin kan dat niet zomaar besloten worden. Marciano wordt boos, het is gewoon nodig! Er volgt een discussie en uiteindelijk een stemming: gaat het wekelijkse budget naar 500 euro? Iedereen stemt voor. Daarna wordt er gestemd over keukengerei mag hier budget voor gereserveerd worden? Iedereen stemt voor. Martin zegt dat er dan nog 1100 euro over is.

Daarna gaat het weer over het zakgeld, er wordt gestemd hoe hoog het bedrag mag zijn: 10 of 20 euro. Er stemmen 10 deelnemers voor 10 euro, de rest voor 20. Er volgt enthousiast geklap. Martin laat weten dat alles in één keer opgemaakt worden, bestel je voor 18 euro dan gaat de rest naar de huishoudpot. Er wordt vandaag nog besteld. Je bent verantwoordelijk voor eigen bestelling, Ik ga het niet bijhouden zegt Martin nog. Daarna gaat het over een feest. Er volgt een discussie of er wel of geen feest moet komen. Uiteindelijk komt er een stemming om een groepsactiviteit te doen. Geld nu van de buffer pakken, of na de volgende verdienopdracht. De meeste deelnemers stemmen voor een groepsactiviteit na de volgende verdienopdracht. Martin gaat zo naar boven en dan mag iedereen zijn of haar bestelling doorgeven. Je bent verantwoordelijk over je eigen bestelling. Ik kan je nu al op een briefje geven dat er commotie gaat komen maar we hebben er over gestemd. Daarna volgt er een applausje en zit de vergadering erop.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit een jaar van je leven? Volg ons op Facebook en Twitter zodat je niets mist!

Beoordeel dit bericht:
[Total: 4 Average: 4]

Laat een reactie achter