Home » De deelnemers verdienen een laag bedrag voor de huishoudpot tijdens een basketbal opdracht

De deelnemers verdienen een laag bedrag voor de huishoudpot tijdens een basketbal opdracht

Door EenJaarVanJeLevenNederland.nl

Het alarm gaat af in de loods van een jaar van je leven! De deelnemers gaan snel naar hun slaapkamers en wachten daar af. Als ze een seintje krijgen gaan ze naar de woonkamer en horen ze wat de opdracht precies is.

Het gaat om een verdienopdracht. De stem neemt het woord: Beste deelnemers, jullie hebben de afgelopen weken al flink kunnen oefenen met basketbal. En oefening baart kunst. Dus elke deelnemer moet met één bal zoveel mogelijk geld bij elkaar proberen te gooien bij de basket op het buitenterrein. Een voor een gooit iedere deelnemer een basketbal. En kan daarbij kiezen uit twee afstanden. Gooi je vanachter de rode balk raak dan verdien je 100 euro. Gooi je vanaf de blauwe balk raak dan verdien je 50 euro voor de huishoudpot. Gooi je mis? Dan verdien je niets. Jullie krijgen nu allemaal de kans om nog één uur te oefenen voordat de opdracht begint. Help elkaar en maak een plan. Jullie mogen starten zodra je de zoemer hoort.

De deelnemers gaan daarna aan de slag met oefenen. De een lukt het beter dan de ander. Als het uur erop zit klinkt er weer een zoemer. Iedereen moet in de woonkamer voor het scherm gaan staan. De stem neemt weer het woord: Jullie tijd om te oefenen zit erop. Nu gaan jullie echt geld verdienen. Neem buiten plaats op de stippen. De deelnemers die voor de korte afstand kiezen gaan vooraan in de rij staan. De deelnemers die voor de lange afstand kiezen moeten achteraan in de rij staan. Doe je uiterste best want hier moeten jullie weer een tijdje van leven.

Een voor een gooien de deelnemers met de basketbal richting de basket. Het gaat een stuk minder goed als tijdens het oefenen. Uiteindelijk weten de bewoners 3 ballen te gooien vanaf de rode lijn en 1 vanaf de blauwe lijn. Wat betekent dat ze een bedrag van 350 euro hebben verdiend. De deelnemers zijn blij dat ze iets verdiend hebben maar de teleurstelling is duidelijk te zien…

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit een jaar van je leven? Volg ons op Facebook en Twitter zodat je niets mist!

Beoordeel dit bericht:
[Total: 2 Average: 5]

Laat een reactie achter