Home » Esther, Jeffrey en Imadiddin leggen uit waar ze voor staan tijdens het verkiezingsdebat

Esther, Jeffrey en Imadiddin leggen uit waar ze voor staan tijdens het verkiezingsdebat

Door EenJaarVanJeLevenNederland.nl

Afgelopen avond was het verkiezingsdebat. Esther, Jeffrey en Imadiddin hebben zich verkiesbaar gesteld. De aspirant managers kregen de kans om duidelijk te maken waar ze voor staan. De avond werd door Gert-Jan gepresenteerd. Gert-Jan laat weten dat volgende week de termijn van manager Madeleine afloopt. De kandidaten zullen zelf hun verkiezing praatje houden, ik heb wat stellingen voor ze en de groep kan ook inbreng krijgen. Daarna roept hij de aspirant managers naar voren, ze gaan bij hun eigen desks staan.

Esther krijgt als eerste het woord om haar plannen kenbaar te maken. Ik sta hier in de loods met 32 mooi mensen met ieder zijn eigen karakter en stijl. Ik wil Djedi en Berend bedanken voor het mee bedenken van mijn motto: “Jij bent niet alleen, ik loods jou door November heen”. Het zit in mij dat ik een verbeteraar ben. Wat kan er efficiënter en wat heb ik daarbij nodig? Ik heb 34 jaar in de dienstverlenende sectoren gewerkt. Zoals horeca, cateringbedrijf, het kappers vak, ik ben receptioniste geweest, ik heb winkel ervaring gedaan. Alles wat dienstverlenend was vond ik heerlijk om te doen. Ik heb veel gewerkt, gezien, ervaren, leiding gegeven en met veel collega’s gewerkt. Als de klant tevreden naar huis ging heb je het werk goed gedaan. Ik vind het heerlijk voor klanten te werken, voor mijn gezin maar ook hier in de loods. Ik doe graag zorgen, dat vind ik gewoon leuk. Dat doe ik gewoon. In mijn visie zie ik nu dat we één familie zijn met verschillende culturen, leeftijden, gewoontes, leefstijlen. En dit vraagt om aanpassingsvermogen waar we ons als groep goed bij voelen. Wij zien in de groep dat we niet alle neuzen dezelfde kant op kunnen krijgen. Het is veel geven en nemen. Maar zo bereiken we wel ons doel. Ik kan het niet alleen en ga voor kwaliteit om ons leven in de loods zo goed mogelijk en aangenaam te maken. Een soort thuisgevoel creëren en dat wil ik graag doen met een team. Het liefst zou ik een twintiger zoals Djedi, een dertiger zoals Bern, een bijna veertiger Babette, een vijftig plus en nog een aantal andere mensen. Zo leer ik wat de gedachtegangen zijn van de mensen waar ik ook weer veel van leer. We leven nu bijna twee maanden bij elkaar en we zijn toch een leuke groep geworden. Waarom nu manager? Omdat ik denk dat de tijd rijp is voor rust, regelmaat en reinheid. We zijn redelijk goed gesetteld in onze loods en iedereen weet wat zijn plekje is. We zijn gewend aan de ruimte binnen de loods, creatiever geworden. Ik zou graag een team samen willen stellen met mensen die enthousiast zijn en over kwaliteiten beschikken. Ik heb zeven vacatures: denk tanker, financieel adviseur, planner, twee koks, huishouding, en een klusser. Morgen gaan de sollicitatiegesprekken van start, als ik op 4 november gekozen wordt heb ik een team en kan verder. Ik wil thema weken toevoegen, wat in het menu verwerkt maar ook in activiteiten. En als laatste het budget een andere wending geven. Ik heb 850 euro per week nodig voor eten en drinken. Het is berekend, ik kan jullie een ontbijt buffet bieden met ongelimiteerd en meer keuze mogelijkheden tot nu toe voor 1 euro per dag per deelnemer. De lunch is gevarieerd, gelijke porties en dat voor 1 euro per persoon per dag. Het avondeten kost 1.80 euro per persoon per dag en is elke dag anders. Een normale porties met extra scheppen totdat het op is. Huishouding reserveer ik 50 euro per week en het overige geld wil ik reserveren voor dingen die nodig zijn of leuke activiteiten. Schoonmaakrooster wordt ook verandert, geen corvee, het wordt verdeelt over iedereen. De wasdag wil ik wel behouden. Ranja mag erin blijven en de kamer manager.

Daarna krijgt Imadiddin het woord. Ik ben twee weken bezig met een plan. Ik wil de processen op een andere manier doen. Meer zelfvoorzienend hebben, we zijn met 32 man, iedereen weet of kan dingen. Als we dat bij elkaar brengen hebben we meer variatie qua eten en drinken. Het kan qua budget zo goedkoper worden en we kunnen leukere dingen doen. Ik ga voor een collectief leiderschap, dus niemand hier kan alleen de manager zijn en alles beslissen. Ik heb een management team, hiervoor heb ik al twee mensen maar is nog niet helemaal vastgesteld. Dit zijn Isaac en Rupert. Die mensen hebben zich echt bewezen op hun eigen manier. Daarnaast wil ik een aangenamer loods verblijf. Het leven hier is net een hotel maar we zijn ook de gasten en het personeel. We kunnen met zijn allen zorgen dat het aangenamer wordt. Praatjes vullen geen gaatjes, brood wel.

Jeffrey is daarna, hij zegt sorry voor het niet bekendmaken. Sommigen konden het niet waarderen en vonden het niet leuk. Het was als een grapje bedoeld maar ik neem het wel serieus. Ik heb er echt zin in en ik denk ook dat het mijn moment is. Een jonge gretige hond met een hele goede bedoeling. Ik wil ook het ideale voorbeeld zijn. En vooral voornamelijk nadat ik geëlimineerd ben. Ik wil laten zien dat je ook positief terug kunt stappen in een groep. Met de beste bedoelingen, niet met wraakgevoelens. Het is gebeurd, loslaten en doorpakken. Dat doorpakken moeten wij ook een keer aan beginnen. We pakken niet door. We pakken helemaal niet door. We slaan geld stuk. De spullen die we zo hebben gekregen staan er nog steeds. Het takelt zelfs af. We hebben alleen een overkapping gebouwd, wat door iedereen volgens mij enorm gewaardeerd wordt. Ik denk dat we zo ook verder moeten kijken. Op lange termijn investeren, meer hoekjes creëren voor mensen die dan ook van de bank af komen, wat te doen hebben. Zodat het voor iedereen hier heel leuk gaat worden. En het straks rottig is om naar huis te gaan. De basis moet voornamelijk goed zijn. Dat wanneer je zakgeld krijgt ook echt zakgeld is. Zakgeld moet niet meer tellen als overlevingsbudget. Van zoek het maar uit en zorg maar voor jezelf. Wat weer ten koste gaat van saamhorigheid. De basis wil ik zien als 6-7 dagen. We krijgen tussendoor altijd wel een verdienopdracht. Het is aan ons als groep, niet aan mij om hierover beslissingen te nemen. Ik zal niet het alleen recht nemen, ik zal wel kijken wat de meest verstandige keuze is in mijn ogen. Alles zal in overleg gaan. Ook wil ik investeren in heaters, ik heb het al eens voorgesteld maar het zijn wel spullen om het lekkerder te maken. Het mag wel een hotel zijn, het hoeft niet als werk en serieus te zijn. Er komen koude dagen aan, het hoeft niet veel te kosten maar we kunnen het ons wel prettiger maken en de saamhorigheid beter wordt. De duo pakketten was om in te laten zien dat toiletartikelen gekocht kunnen worden met een huishoudgeld. Ik wil sinterklaas leuk aanpakken, dat hoeft niet veel te kosten. Waar een klein budget is worden mensen creatiever. Maar we moeten ook toeleven naar kerst en oud en nieuw. We kunnen er financieel naar toe werken maar ook naar middelen en producten. We kunnen er nu al rekening mee houden. Zodat we er een leuke decembermaand van maken die we nooit vergeten. Als we zo doorgaan wordt oud en nieuw een dag om snel te vergeten. Ik vind het wel een mooie mijlpaal om daar iets van te maken. Nogmaals sorry op de manier waarop ik het heb gedaan maar ik denk dat dit het moment is om te laten zien dat ik meer ben dan de strijdbare jongen, het op stokertje. Ik denk dat ik mijn zorgzame kant ook een keer kan laten zien aan jullie.

Daarna is het tijd voor de stellingen en vragen van de groep. De aspirant managers reageren hier vervolgens op. Dit duurde erg lang. De groep is weer een stuk wijzer om uiteindelijk een keuze te maken tijdens de manager verkiezing.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit een jaar van je leven? Volg ons op Facebook en Twitter zodat je niets mist!

Beoordeel dit bericht:
[Total: 3 Average: 4.7]

Laat een reactie achter