Home » Madeleine start een discussie over het voedseltekort in de loods

Madeleine start een discussie over het voedseltekort in de loods

Door EenJaarVanJeLevenNederland.nl

Madeleine roept de groep bij elkaar terwijl de groep op het punt staat om te eten. Ze wil namelijk wat bespreken. Mag ik even jullie aandacht? Er is op dit moment weinig eten, er zijn mensen uit de groep die eten gedoneerd hebben. Om heel specifiek te zijn macaroni. Dat krijgen we ook zo. Er wordt aan die mensen één pak macaroni en één pak extra teruggegeven. In het kader van de transparantie wil ik dat nu even  bespreken en opengooien. Hoe denkt iedereen daar over? Martin laat weten dat het hem niets uit maakt maar dat het wel werd gezegd. Isaac merkt op dat het met de groep besproken moet worden omdat het immers van de huishoudpot afgaat. Ik heb al eens gezegd er gaat een tijd komen dat we weer op dit moment komen als vandaag. Ik heb gezegd als ik macaroni geef wil ik terug plus één. Dat was voor mij een staartje om te kijken wat er ging gebeuren. We hebben nu een discussiepunt, we hebben gedronken en gegeten. Maar wat gebeurd er? Mensen die boodschappen hebben wordt naar gekeken. We moeten eens nadenken waarmee we bezig zijn met zijn allen. Er is nog 23 euro in de pot zegt Madeleine maar daar moet nog 15 euro af voor de boksers. Wendy vindt het vaag dat je het dubbel terug moet geven. Je had het niet moeten zeggen dat ze dubbel terug zouden krijgen. Je werkt je zo nog meer in de schulden. Madeleine merkt op dat ze anders niets zouden krijgen.

Isaac is van mening dat er met zijn allen besloten moet worden wat er moet gebeuren. Marciano wil niks terug maar blijkbaar zat er bij sommigen wel wat achter. Madeleine laat weten dat ze er wel in meegegaan is omdat er anders geen eten zou zijn. Wanda is het eens met wat Wendy zegt, je moet niet dreigen met als ik het geef je het dubbel terug wilt. Marciano snapt de mensen van de ene kant wel dat ze het dubbel terug willen. We hebben het toch weer zo gedaan dat we zonder eten zitten en het moeten halen bij de mensen die het wel goed hebben gedaan. Er ontstaat een discussie en Madeleine zegt uiteindelijk dat ze met 1000 euro uiteindelijk wel 10 dagen hebben kunnen doen. Met die macaroni gaat het uiteindelijk om 5 euro. Martin oppert een stemming over hoe ze nu verder moeten bij een volgende keer. Madeleine benadrukt dat ze het snel moest beslissen. Ze heeft het open gegooid om de discussie te starten. Maar het overleg stopt vrij abrupt, veel mensen praten door elkaar en Madeleine staat op om de macaroni te serveren. Als ze dit gedaan heeft laat ze de groep weten dat Isaac bereid is om de pot aan te vullen tot 50 euro. Zodat ik boodschappen kan bestellen voor maandag en dinsdag. De groep lijkt er nog niet uit te zijn hoe het de volgende keer nou moet. Onderling wordt er wel veel onder gesproken. Komt er uiteindelijk nog een oplossing?

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit een jaar van je leven? Volg ons op Facebook en Twitter zodat je niets mist!

Beoordeel dit bericht:
[Total: 2 Average: 5]

Laat een reactie achter