Home » Madeleine geeft een emotionele speech tijdens haar laatste weekbespreking

Madeleine geeft een emotionele speech tijdens haar laatste weekbespreking

Door EenJaarVanJeLevenNederland.nl

Madeleine heeft afgelopen avond een speech voorbereid voor haar laatste vergadering als manager. Vandaag is het zover, de laatste vergadering die ze mag leiden als manager. Ze roept de groep bij elkaar om wat zaken te bespreken.

Madeleine begint met wat huishoudelijke mededelingen, ik heb 390 euro aan boodschappen besteld. Daar komt zakgeld en prijsjes, schoonmaakmiddelen bovenop. Er zit nu nog 285 euro in de pot voor de volgende manager. En dat laat ik daar ook in zitten. Ik wilde ook nog terug komen op de potloden, het is de bedoeling dat er maar één potlood per kamer is. Meer wordt er gewoon niet gegeven. Ik heb iets dat ik graag voor wil lezen gaat Madeleine verder. Dat heb ik zelf geschreven voor mijn laatste weekbespreking. Ik heb hier veel geleerd, gezien en gehoord deze maand. Ik heb het heel druk gehad. Ik besef me dat ik niet ten alle tijden transparant ben geweest. Ik besef mij ook dat mijn impulsieve karakter invloed heeft gehad op de groep en in de keuzes die ik gemaakt heb vervolgd ze emotioneel. Wel heb ik dit uit een goed hart gedaan met goede bedoelingen voor iedereen. Ik ben me er ook van bewust dat ik niet altijd goed geluisterd heb. En moeite heb met mensen laten uitpraten. Dat was en dat is nog steeds een belangrijk leerdoel voor mij hier. Dus bij deze mijn excuses hiervoor. Ik heb het manager zijn misschien onderschat maar ik heb het wel gedaan en daar ben ik trots op. Buiten de loods sta ik in het leven dat ik geloof dat ieder mens iets goeds heeft in zichzelf. Daarmee ben ik in mijn leven vaak op mijn bek gegaan maar ondanks dat geloof ik dat nog steeds, ook hier in de loods. Ik ben mezelf als manager ook keihard tegengekomen maar ik heb super veel geleerd van jullie. Daar ben ik dankbaar voor dus bij deze bedankt. Verder leven we hier met elkaar in een groep. En ieder  van ons heeft een eigen verhaal, eigen verleden, eigen gevoel en zijn eigen karaktereigenschappen. Ik zou graag willen dat een ieder van ons respect geeft aan zichzelf en aan een ander. En dat iedereen elkaar in zijn waarden laat. Als we elkaar respecteren in alles wat we doen en zeggen hebben we veel gewonnen in mijn ogen. Hoe mooi is het dat als je uit de loods vertrekt, weer thuis zit, jezelf terug ziet op tv en je kunt zeggen kijk dat ben ik. Ik heb het spel gespeeld met respect naar mijn medemens. Lieve mensen, om een lang verhaal kort te maken: wees lief voor elkaar. En behandel een ander zoals jezelf behandeld wilt worden. Als laatst nog een toevoeging, ik wil wat terugdoen voor de groep. Zie het als een soort van cadeautje, het laatste wat ik kan doen als manager. Iedereen zit heel laag in zijn energie, we komen tekort aan voedingsstoffen. Dus ik wil multivitamines en mineralen bestellen. Voor iedereen één keer per dag één tabletje voor 15 dagen lang. Het is nog niet besteld maar het staat klaar in mijn mandje. Als jullie dit een goed plan vinden bestel ik dat vandaag nog. En hiermee hoop ik het positief af te sluiten, dank jullie wel!

De groep klapt en Isaac denkt dat ze het gewoon moet bestellen. Je hoort niemand en als dit het laatste is wat je voor ons kan doen, dan heb je onze stem. Madeleine vraagt voor de zekerheid of iedereen het ermee eens is en dat is het geval. Dan gaat Madeleine verder met een groepsvraag. Janet laat weten dat er een kerst bespreking is, alleen voor de dames. Gisteren is er een vuilnisemmer omgevallen, als je het ziet pak het dan even op. We mogen geen overschrijdend gedrag vertonen, ik zie mannen graag bloot maar ik vind dat we toch een beetje respect voor elkaar moeten hebben. En daar een beetje op moeten letten. Ook zou ze willen dat er wat zuiniger met spullen omgegaan wordt. Bern begint dat er voorbereidingen zijn geweest over sinterklaas. We gaan het iets eerder vieren dan 5 december. Er zijn meerdere dingen die georganiseerd worden. Maar we gaan met surprises en gedichten werken, later meer. Erik benadrukt dat de koude dagen eraan komen. Er moet geïsoleerd worden, dit kan met een pakket wol die gewonnen is. Die zou voor de groep beschikbaar zijn. Wellicht is het leuk om een lange sok te breien die we in de deuropening kunnen leggen. Kim D vindt het zonde om dat er van te maken. Uiteindelijk wordt er geopperd om een dekbedovertrek vol te stoppen met stof uit de droger. Babette wil wat tegen Madeleine zeggen. Je weet pas hoe je het voelt als je er zit. Niemand is perfect, ik voel het niet als een fout. Ik neem je pet voor je af. Kim De vertelt daarna dat er vrijdag weer een spel op het programma staat, over de streep. Het is wat uitgebreid. Mexx laat weten dat ze zaterdag met Wanda een spel organiseert. Een spel over hoe goed je iemand kent, het duurt een uurtje. Berend zegt dat hij vanaf zaterdag een lange serie voor een pokertoernooi wil maken. Iedere dag komt er een wedstrijd voor 28 dagen lang. Er zit een toernooi structuur achter. Op vrijdag avond is er finale en iedere dag kun je je kwalificeren. Op de eerste paar dagen gaat het op kamer, en daarna kan iedereen zich nog een keer aanmelden om zichzelf te kwalificeren. Er zijn 4 halve finales en de beste 8 mogen in de grote finale spelen die op 9 december is. De prijzen ben ik nog niet uit, daar heb ik nog wat hulp bij nodig. Daar wil ik later nog op terugkomen. Verder heb ik vanmorgen bloed geprikt, de uitslag komt er nog aan. Mijn gezondheidstoestand is nog niet heel veel beter, slechter dan de afgelopen dagen. Als je mij niet zoveel ziet, het is daarom. Eunice laat weten dat haar lessen weer doorgaan nu het boksgala erop zit. Daarna begint ze over het weinig eten. Er is weinig energie, veel mensen leven van maaltijd naar maaltijd. Onze houding bepaald heel veel voor de dynamiek voor de groep. Ik heb met Wanda een gesprek gehad over wat we binnen moeten krijgen om goed te presteren. We kwamen zo op 900 euro per week uit. Het is nou heel moeilijk en lastig in te schatten door het aantal mensen. We moeten er beter na kijken wat er binnen komt, besteden we het goed. We moeten bewust worden van hoe we ons geld uitgeven. Er ontstaat een discussie over hoe er met geld omgegaan moet worden, de groep komt er niet echt uit. Uiteindelijk sluit Madeleine haar laatste weekvergadering af.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit een jaar van je leven? Volg ons op Facebook en Twitter zodat je niets mist!

Beoordeel dit bericht:
[Total: 2 Average: 3]

Laat een reactie achter