Home » De deelnemers debatteren en Isaac organiseert een loods oud jaar loop

De deelnemers debatteren en Isaac organiseert een loods oud jaar loop

Door EenJaarVanJeLevenNederland.nl

Afgelopen avond hadden de deelnemers een debat. Dit debat werd door Babette en Berend aan elkaar gepraat. Babette legt uit wat het loods debat precies inhoud. Discussiëren kun je leren. We hebben een aantal stellingen bedacht die niet persoonlijk zijn maar wel een bepaald statement maken. Als we de stelling droppen is het de bedoeling dat je op groen of op rood gaat staan en vervolgens mag je die stelling verdedigen. We zetten dan een positief en een negatief tegenover elkaar voegt Berend eraan toe. Als je je punt gemaakt hebt kun je weer gaan zitten. Het gaat er niet om om gelijk te krijgen, het gaat om je eigen mening te verkondigen. Het is geen persoonlijke aanval, het gaat om de stelling op zich. Daarna gaat het debat van start.

Het is een lang debat van bijna twee uur. Er komen verschillende stellingen voorbij zoals onder andere vuurwerk van de huishoudpot kopen. Roddelen lost problemen op, tijdens kerst doneren aan een goed doel uit de huishoudpot, als je geen geld verdiend tijdens een verdienopdracht ben je niet van toegevoegde waarde, door de camera’s gedraag ik mij anders en zakgeld brengt saamhorigheid. De meeste deelnemers geven hun mening en de avond verloopt gemoedelijk. Uiteindelijk bedankt Berend iedereen hartelijk voor de inzet tijdens het debat.

Isaac wil daarna nog wel even wat zeggen nu iedereen toch bij elkaar zit. Ik wil wat gaan organiseren, 18 december. Ik zou dat eigenlijk op 8 december doen maar dan zijn we hier 100 dagen. Gezien er dan een modeshow van Mirthe is skip ik dat en verschuif ik het naar 18 december. Ik wil hier de lol organiseren wat staat voor loods oud jaar loop. Dus 10.5 km hier op het terrein hardlopen of lopen. Dat is gemiddeld 65 rondjes. Ik probeer er nog sponsoring uit te halen voor een goed doel. De groep klapt en de gezamenlijke avond zit erop.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit een jaar van je leven? Volg ons op Facebook en Twitter zodat je niets mist!

Beoordeel dit bericht:
[Total: 1 Average: 5]

Laat een reactie achter