Home » Berend last een vergadering in, er worden regels overtreden en hij wil consequenties voor gele kaarten

Berend last een vergadering in, er worden regels overtreden en hij wil consequenties voor gele kaarten

Door EenJaarVanJeLevenNederland.nl

Berend roept de groep bijeen omdat hij iets wil bespreken met iedereen. Ook andere deelnemers hebben wat te melden nu ze toch al bij elkaar zitten…

Isaac zegt dat Berend deze meeting georganiseerd heeft. Wanda heeft ook wat toe te voegen en ik maak dan ook maar gelijk gebruik van deze meeting. De meeting van maandag wordt sowieso overgeslagen. Berend krijgt daarna het woord. Fijn dat jullie er allemaal zijn. Ik zit er al een tijd over te denken en weet niet hoe we dit als groep op moeten lossen. Of ermee verder gaan. De kwestie gele kaarten en regels overtreden blijft mij storen. We praten er weken over, ik heb het er met Isaac over gehad. En dinsdag moeten er gewoon echt knopen door worden gehakt. Er moet dan echt een concept staan wat we met gele kaarten gaan doen en hoe we dat met de prijzenpot verder gaan invullen. Of in combinatie daarvan. We moeten als groep hier wel een stelling in overnemen benadrukt hij. Zodat het voor iedereen ook duidelijk is. Gisteren avond is er een situatie ontstaan die mij heel erg gestoord heeft gaat hij verder. Voor de een wel en voor de ander misschien niet zo. Ik vind nog steeds dat spullen of dingen krijgen van buitenaf dat we daar heel zuinig mee om moeten gaan. We hebben gisteren muziek tot onze beschikking gekregen, wat we vaker krijgen. En daar zijn gewoon bepaalde regels voor. Als om 22:15 de muziek uit moet dan moet ie gewoon uit. Op het moment dat wij tegen de regels ingaan en zeggen 22:30 uur is ook goed want ze zeggen er toch niks van. Op een gegeven moment krijgen we de muziek niet meer. Vind ik ook prima maar ik denk dat de groep dit ook wel een leuk initiatief vindt. En dit graag zou willen behouden zolang we hier zijn. Laten we daar verantwoordelijk mee omgaan. Ik heb gisteren een situatie gezien die voor mij alle grenzen te buiten ging. Waarbij ik me voor kan stellen dat de productie zegt we krijgen met kerst geen muziek. Vandaar dat ik dit een groepskwestie vindt en het wil bespreken.

Berend richt zich daarna op Imadiddin, jij liep gisteren met de boks weg. Leuk dat je nog even een minuutje neemt om muziek te luisteren aan je oor. Daar heb ik ook wat van gezegd, vervolgens ga je de sluis in, je sluit de sluis af en blijft daar nog staan om een paar minuten muziek te luisteren. Imadiddin zegt dat het niet klopt hoe hij het verwoord. Het liedje was nog niet eens afgelopen toen hij de sluis in ging. Ik ben 30 seconden in de sluis gebleven om het ding dicht te doen zodat als het zou regenen niet kapot zou gaan. Isaac merkt op dat zijn naam weer is genoemd. Berend heeft mij gehaald omdat hij muziek hoorde in de sluis. Ik liep al twee rondjes merkt Berend op dus dat is wel langer als een halve minuut. Rupert denkt op zijn beurt dat Berend niet zo over regels moet denken. Zeker niet als hij zich zo van een paard laat vallen en geen geld heeft verdiend. Dat je niet mee doet als dat gevraagd wordt, ik ben duizelig. Imadiddin vindt dat Berend het nu vergroot, anders zou er een officiële waarschuwing moeten volgen. Of zoals bij eerdere situaties zou er een zender check worden omgeroepen. Ik ben er wel mee eens dat we regels voor gele kaarten moeten maken. Berend laat op zijn beurt weten dat hij dit aankaart omdat het hem stoort. Als we steeds de grens op willen zoeken of overheen willen gaan is dat ook goed. We zouden dit kunnen beperken zodat we onszelf niet gaan beperken met bijvoorbeeld geen muziek. Ik wilde bewustwording creëren. Isaac snapt Imadiddin en Berend zijn voorbeeld. We moeten bewust zijn dat er regels zijn die we bewust of onbewust kunnen overtreden. Het is zeker iets om te bespreken. We zijn met zijn allen verantwoordelijk voor elkaar. Imadiddin is nog altijd niet blij dat hij als voorbeeld gebruikt wordt. Er zijn deze week meerdere dingen gebeurd die bijna tot een gele kaart zou leiden. Verder zou Berend tijdens verdienopdrachten meer zijn best mogen doen. Berend laat weten dat het een medische oorzaak is en er ontstaat een woordenwisseling die Isaac afkapt.

Leila begint daarna over het feit dat er de sfeer voor het 24 uur niet eten minder was. Dat er geklaagd werd. Als je een evenement organiseert moet je het goed organiseren. Uiteindelijk was het een dag waar er niks gedaan werd. En als die persoon een tip ontvangt kan ze het ook niet hebben. En er werd gezegd dat ik niet tegen een dag niet eten zou kunnen. Ik heb vroeger altijd gevast dus dat is niet om te bepalen aan diegene. Ook werd er sarcastisch gedaan. Niemand reageert erop. Wanda begint over de filmavond, als het geen kerstfilm wordt is het misschien iets om het pas in januari te doen. We hebben best wel veel dingen en gezelligheid. In januari wordt het een stuk stiller en saaier. Isaac laat weten dat in principe het eerste kerstdag 21:00 gepland staat. Ik kan dan een mailtje sturen hoeveel personen gaan kijken. Wij als groep kunnen dat wederom gaan bepalen. We kunnen stemmen om deze eventueel te verplaatsen. Maar ik moet dat ook nog navragen. Daarna begint Isaac over de boodschappen die besteld zijn, ze zijn onderweg. Vanavond is vanaf 23:00 tot 1:00 kerst inluiden van Esther. Tweede kerstdag is er ik hou van kerst. De primera cadeaubonnen, ik heb een lijst gemaakt waarvan je wat kunt halen. Iedereen krijgt daar de kans om geld uit te geven. Het wordt waarschijnlijk op dinsdag dat we dat in gaan plannen. Laten we een mooie kerstavond te gemoed gaan! Daarna is het tijd voor een stelling, groen is een kerstfilm kijken en rood een film in januari. De deelnemers gaan staan en de meerderheid staat op groen. Wat betekent dat er een kerstfilm gekeken gaat worden. En daarna sluit de vergadering.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit een jaar van je leven? Volg ons op Facebook en Twitter zodat je niets mist!

Beoordeel dit bericht:
[Total: 6 Average: 4.3]

Laat een reactie achter