Home » De deelnemers krijgen nieuwsberichten van buiten en drie deelnemers melden zich aan als aspirant manager

De deelnemers krijgen nieuwsberichten van buiten en drie deelnemers melden zich aan als aspirant manager

Door EenJaarVanJeLevenNederland.nl

De managersverkiezing is officieel van start gegaan in een jaar van je leven. Isaac heeft dit medegedeeld aan de groep nadat hij een brief ontving. Drie deelnemers stellen zich verkiesbaar, dit zijn Kenzy, Marciano en Wendy. Zij komen één voor één naar het kantoor van Isaac. Als Wanda hoort dat Wendy zich verkiesbaar stelt zegt ze dat als zij het word ze weggaat. Volgens Isaac is de kans klein dat dat gaat gebeuren.

Niet veel later gaat het alarm af in de loods. De deelnemers gaan naar de slaapkamers en wachten daar af. Als ze weer in de loods komen staat er niets in de loods. Wat zou het zijn? De stem neemt het woord: Beste deelnemers, nog een paar dagen en 2022 zit erop. Jullie zijn nog met 27 deelnemers over en over 8 maanden gaat één deelnemer met die gigantische prijzenpot naar huis. Waar op dit moment nog bijna 950.000 euro in zit. Jullie leven nu al vier maanden totaal afgesloten van de buitenwereld. En jullie hebben geen enkel idee wat er het afgelopen najaar in de wereld is gebeurd. Daar gaat vandaag verandering in komen. Jullie krijgen zo dadelijk 15 nieuwsberichten te horen! Bij ieder bericht moet elke deelnemer afzonderlijk, binnen 10 seconden antwoorden of je denkt dat dit nieuwsbericht waar of niet waar is. Denk je dat het bericht waar is? Dan ga je op het groene kleed staan. Denk je dat het bericht niet waar is, dan ga je op het rode kleed staan. Elke deelnemer die het juiste antwoord geeft verdient per goede vraag 5 euro voor de huishoudpot. Elke deelnemer die een onjuist antwoord geeft mag niet meer meespelen. En moet plaatsnemen bij de eettafel. Het tot dan verdiende bedrag blijft behouden. De 10 seconden antwoordtijd gaat in zodra de vraag is voorgelezen. Binnen die tijd moet je op het door jou gekozen kleed gaan staan. Sta je buiten een kleed, dan telt jou antwoord niet en val je af. We gaan beginnen!

De scheidsrechter vertelt daarna nogmaals wat de bedoeling is en dan is het tijd voor het eerste nieuwsbericht. Nieuwsbericht 1: Afgelopen november werd de 8 miljardste wereldbewoner geboren. Is dit waar of niet waar vraagt de stem. Het grootste deel van de groep gaat op rood staan. De stem laat weten dat het nieuwsbericht waar is. Wat betekent dat heel veel deelnemers al afvallen, er blijven nog 5 deelnemers over die aan het spel mee mogen doen. De stem leest het volgende nieuwsbericht voor: Queen Elisabeth van het Verenigd Koninkrijk is op 96 jarige leeftijd overleden. Is dit waar of niet waar? Wanda gaat op rood staan en Moraima, Bern, Kim en Jasper op groen. De stem laat weten dat het nieuwsbericht waar is. Het volgende nieuwsbericht: De oorlog tussen Rusland en Oekraïne is voorbij. Is dit waar of niet waar? Moraima gaat op groen staan en de rest op rood. De stem laat weten dat dit niet waar is. Het volgende nieuwsbericht: het Nederlands elftal heeft in de finale van het wk voetbal verloren van Brazilië. Is dit waar of niet waar? Kim gaat op groen staan en Bern en Jasper kiezen voor rood. De stem laat weten dat het niet waar is. Tijd voor het volgende nieuwsbericht: Mark Rutte heeft officieel bekendgemaakt dat hij een relatie heeft met een man. Is dit waar of niet waar? Jasper gaat op groen staan en Bern op rood. De stem zegt dat het niet waar is. Bern blijft nog over en de stem leest het volgende nieuwsbericht voor: Douwe Bob is binnen één jaar voor de vierde keer vader geworden. Is dit waar of niet waar? Bern gaat op groen staan en de stem laat weten dat het niet waar is. Dit betekent dat het spel erop zit en de groep 75 euro verdiend heeft.

Isaac zegt tegen de groep dat het heel simpel was, dit was gewoon gokken. We hebben het geprobeerd en ik moet zeggen dit zijn toch wel kei harde euro’s. De afgelopen drie weken zijn we al een beetje aan het schipperen. Dit kunnen we echt heel goed gebruiken. We kunnen het nieuwe jaar alleen nog maar mooier maken. Wel weer 75 euro binnengehaald, let’s go! De groep klapt en daarmee zit de opdracht erop…

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit een jaar van je leven? Volg ons op Facebook en Twitter zodat je niets mist!

Beoordeel dit bericht:
[Total: 7 Average: 4.6]

Laat een reactie achter