Home » Eunice gaat met de regie praten en Isaac leidt zijn laatste vergadering als manager

Eunice gaat met de regie praten en Isaac leidt zijn laatste vergadering als manager

Door EenJaarVanJeLevenNederland.nl

Een nieuwe dag in een jaar van je leven is aangebroken en het is tijd voor een vergadering. De laatste vergadering onder leiding van manager Isaac. Binnenkort wordt er immers een nieuwe manager verkozen.

Isaac neemt het woord en zegt dat dit zijn laatste vergadering wordt tijdens zijn management. Ook de eerste van het nieuwe jaar. Voor mij was het een persoonlijke mijlpaal om kerst en oud en nieuw te doen. Nu gaan we richting de eindestreep met zijn allen. Ik denk dat het een mooie mijlpaal is om met zijn allen naar toe te werken. Ik heb een paar punten voor vandaag. De kerstversiering wilde ik vandaag weer gaan aftuigen. Toevallig kreeg ik ook een mail dat de kerstversiering voor 15:00 uur allemaal opgeruimd moet worden. De verkiezingen staan voor de deur. Er zijn drie mensen die zich verkiesbaar hebben gesteld: Marciano, Kenzy en Wendy. Veel succes de komende dagen, woensdag zal de wisseling zijn en wie de manager wordt van januari. De droompresentaties staan dinsdag en donderdag op het programma. Dit is voor Eunice en Gert-Jan. De huishoudpot staat momenteel op 338,25 euro. Daar gaat nog 65 euro vanaf  voor de boodschappen die vandaag komen. Dan houden we nog 272 euro over. Die 272 euro zouden we kunnen verspreiden over donderdag en vrijdag. Plus ik heb dinsdag een afscheidsdiner. Ik probeer het tot vrijdag te verspreiden voor de nieuwe manager dat er tot vrijdag door kunnen. Daarna is het tijd voor de rondvraag.

Rupert bedankt Isaac voor zijn inzet, het ging snel voorbij. Meerdere deelnemers bedanken hem. Zoë en Erik zijn nog wat kleding kwijt. Erik begint daarna over de world record challenges, we hebben er nu drie waar we mogelijk voor gaan. De definitieve keuze maken we deze week. Het zijn de punaises steken, drinken van tomatensaus en het hooghouden van een kettingzaag met het hoofd. Ga oefenen maar ook met de dingen die de komende maanden moeten gebeuren. Kenzy vertelt dat het eind van deze maand het boksgala weer is. Deze maand zijn er privélessen. Janet vraagt aan Isaac hoe hij het management heeft ervaren. Isaac zegt dat hij het geweldig vond. Ik wilde of de eerste maand of december. Dat zijn de twee maanden die bijzonder zijn en druk zouden kunnen zijn. Het was druk en voor mij was het crisismanagement. Het was fijn om uit een andere stoel de loods in te kijken. We zien maar de helft wat er gebeurt daar boven. Het was een bijzondere maand. Ik kan zeggen dat ik manager van de maand ben geweest. Je leert er veel van en je krijgt bevestiging van wat je wist.

Eunice zegt dat ze wel wat heeft, ik heb de laatste tijd last van mijn darmen. Ik merkte al dat er iets niet goed liep in de keuken. Ik krijg steeds vragen of ik gevoelig ben voor varkens en zo. De laatste keer heb ik opgelet, zodra er op het bord staat rund eten. Toen ben ik naar de verpakkingen gaan letten. Er wordt half half gebruikt. Toen heb ik gezegd ik zie op de verpakking dat het half half is. Dus dat ga ik niet opeten. Gisteren was de tweede keer dat ik dacht van ik ga opletten want ik hoorde steeds van Janet rundergehaktballen speciaal voor jou want je eet geen varken. Ik ben op de verpakking gaan kijken en ik zie weer half half. Het is niet erg dat ik op de proef word gezet want ik merk duidelijk in de keuken dat er steeds meer vragen komen. Er komt meer druk, prima. Ik speel niet met mijn gezondheid, met melk gebeurt precies hetzelfde. Ik loop achter de feiten, oh ja er zit melk in. Ik ga vandaag in gesprek met de productie. Want ik vind dit echt gewoon serieus. Gisteren heb ik me onder druk gezet van eet varkensvlees. Ik werd vannacht wakker, mijn ogen zaten helemaal dicht. Heel veel jeuk overal. Ik ga niet iets onder druk eten wat ik niet kan eten. Daarna richt ze zich op Isaac, ik weet niet hoe het kan dat als je iets gaat bestellen je dat niet ziet. Isaac antwoordt dat hij wel ziet of het runder of half runder is. Als je boven boodschappen doet heb je niet altijd die uitzondering. Rundergehakt of half om half scheelt bijna 7 of 8 euro. Soms heb je de luxe en soms niet. Vandaar dat je soms ook rundergehakt ziet of half om half. Dan is het aan de keuken en aan ons om er rekening mee te houden. Janet voegt eraan toe dat het om ook ongemerkt gaat. Isaac benadrukt dat het gebeurd, je bent in een groep, we houden rekening met elkaar. Maar je bent ook budget afhankelijk, je moet in die combinatie zoeken met elkaar. Eunice benadrukt dat ze geen vleesvervangers wilt of kikkererwten is ook goed. Wanda zegt er ook wat van, er wordt nu geschetst of het expres gedaan wordt. Daar hou ik niet van. Er wordt echt rekening gehouden. Alsof een van iemand je dwingt om varkensvlees te eten. Marciano denkt dat het om de communicatie gaat die verkeerd gaat. Eunice antwoordt ja maar het is dat ik er achteraan ga dat ik weet dat het varken is. Volgens Isaac heeft ze afgelopen avond zelf besloten toch te eten om te kijken hoe je lichaam reageert. Terwijl je had kunnen zeggen zonder rund en alleen aardappelen. Volgens Eunice is er gezegd in de keuken probeer het te eten. Dan is het minder moeilijk. Volgens Isaac is dat haar eigen keuze. Je zegt dat je lactose intolerant bent. Maar je eet wel boter en andere dingen. Je moet ook duidelijk zijn in de communicatie. Af en toe een klein beetje melk is niet erg antwoordt Eunice. Maar af en toe werkt hier niet. Isaac zegt dat hij bewust rekening houdt met crackers, er was jam en je pakt chocolade. Mensen weten nu niet meer wat je wel en niet eet. Ik kan mijn eigen eten klaarmaken benadrukt Eunice, ik hoef geen vleesvervangers. Dus allemaal extra opletten en ik ben bereid om elke dag in de keuken te staan als het nodig is. Isaac benadrukt nogmaals dat iedereen zoveel mogelijk met elkaar rekening houdt. Wij zijn verantwoordelijk met en voor elkaar. We kijken naar oplossingen en daar pakken we het verder. We doen het niet expres.

Kim vertelt daarna dat er een playbackshow komt, dit zal op 19 januari zijn. We hopen in groepjes te gaan doen en er een leuke avond van te maken. Jeffrey neemt daarna het woord, hij grapt ik ben Jeffrey en ik rook. We hebben een primera kaart en ik wil deze omruilen bij de jumbo. De groep kan dan boodschappen doen bij de hema. Ik kan geen sigaretten kopen en dat wil ik graag voor mijzelf kopen. Ik wil het graag ruilen, het lijkt mij een normale ruildeal. Isaac zegt dat ze mogen bepalen wat er gebeurt. Die 25 euro gaat dan van de pot af maar voor de groep kan er wel van die kaarten besteld worden. En vraagt wie ermee akkoord is. Isaac telt de stemmen, een meerderheid is voor. Bij de eerst volgende verdienopdracht wordt er een bestelling geplaatst. En daarmee zit de vergadering van vandaag erop.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit een jaar van je leven? Volg ons op Facebook en Twitter zodat je niets mist!

Beoordeel dit bericht:
[Total: 3 Average: 4.3]

Laat een reactie achter