Home » De deelnemers moeten een combinatie opdracht van kracht en rekenen doen

De deelnemers moeten een combinatie opdracht van kracht en rekenen doen

Door EenJaarVanJeLevenNederland.nl

Het alarm loeit op deze nieuwe dag in de een jaar van je leven loods. De deelnemers moeten naar de slaapkamers en wachten op wat komen gaat. Als ze weer de loods in mogen staat er een bokaal met gewichten erop. Daarna verteld de stem wat de bedoeling is.

Beste deelnemers, jullie moeten binnen vijf minuten met elkaar bepalen wie de vijf sterkste deelnemers in de loods zijn. En deze mogen op een stip gaan staan. De tijd start zodra de zoemer klinkt. De groep gaat vervolgens in overleg en uiteindelijk staan Isaac, Bern, Martin, Marciano en Gert-Jan op de stip. De stem neemt daarna weer het woord, de vijf sterkste deelnemers moeten nu, zonder overleg, één voor één uit de overige deelnemers kiezen wie volgens jou het slimste is hier in de loods. Deze deelnemer mag naast jou komen staan. Bern mag als eerste kiezen en hij kiest Erik. Gert-Jan kiest voor Jeffrey, Martin voor Jasper, Marciano voor Jan-Willem en Isaac voor Sasha. De stem neemt wederom het woord. Beste muscles en brains, jullie  zijn de vijf duo’s die deze verdienopdracht gaan spelen! Er klinkt opluchting door de loods en de stem verteld verder: De muscles moet de dumbells met gestrekte armen vasthouden. Beide gewichten moeten zo lang mogelijk op dezelfde hoogte naast de schouders gehouden worden. Dit bepaald de tijd die de brains heeft om rekensommen op te lossen. Dus hoe langer de muscle het volhoud, hoe langer de brains de tijd heeft om geld te verdienen. Als je je armen laat zakken stopt de tijd. Elk juiste antwoord levert 30 euro op voor de huishoudpot. Een fout antwoord kost je 10 euro.  Je mag niet passen en er komt pas een nieuwe som als het juiste antwoord is gegeven. De opdracht start zodra de zoemer gaat, heel veel succes!

Het eerste duo mag, dit zijn Bern en Erik. Erik weet één som juist op te lossen. Maar maakt ook één fout. Daarna mogen Gert-Jan en Jeffrey. Ook Jeffrey weet één som goed op te lossen en de tweede lost hij niet op. Martin en Jasper mogen daarna, Jasper weet geen som op te lossen. Marciano doet een doekje voor zijn ogen en Jan-Willem gaat achter hem staan. Jan-Willem weet de som niet goed op te lossen. Isaac en Sasha zijn als laatst. Sasha weet de som niet op te lossen. De stem laat daarna zien dat ze 60 euro verdient hebben met deze opdracht. De teleurstelling is groot bij Sasha en Isaac grapt dat ze morgen toch een kippenboutje kunnen eten. Het was lastig…

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit een jaar van je leven? Volg ons op Facebook en Twitter zodat je niets mist!

Beoordeel dit bericht:
[Total: 4 Average: 4.8]

Laat een reactie achter