Home » Het verkiezingsdebat van Kenzy en Jan-Willem

Het verkiezingsdebat van Kenzy en Jan-Willem

Door EenJaarVanJeLevenNederland.nl

Afgelopen avond was het tijd voor de talkshow van Gert-Jan. Dit keer stond de managersverkiezing op het programma. Kenzy en Jan-Willem hebben zich verkiesbaar gesteld. En tijdens de talkshow werd dan ook een debat gehouden zodat alle deelnemers weten waar Kenzy en Jan-Willem voor staan mochten ze verkozen worden als manager.

Gert-Jan opent het verkiezingsdebat, volgende week woensdag is de verkiezing. We gaan de twee aspirant managers aan de tand voelen. Jan-Willem en Kenzy worden naar voren geroepen. Gert-Jan laat weten dat ze straks de posters krijgen maar wil ze eerst even het woord geven want waar staan ze nou precies voor? Kenzy krijgt als eerste het woord. Kenzy laat weten dat op haar poster twee speerpunten staan namelijk: het samen creëren van mooie momenten & investeren in persoonlijke doelstellingen. We leven nu bijna een half jaar samen, op elkaar in een groep. Dat zorgt soms voor wat irritaties. Ik vind dat mooie momenten met elkaar creëren best wel hoog staat zodat het goede het slechte overweegt. En het voor iedereen het hier een mooie tijd is. Hierbij denk ik aan bijvoorbeeld een evenement zoals een playbackshow. Ook tijdens recordpogingen zijn we hiermee bezig. En ik vind dat de verdienopdrachten ook een mooi moment zijn met elkaar. Ik vind dat op die dingen de focus op moet liggen. Er zullen altijd discussies zijn, we moeten daar met respect mee omgaan. Er samen tot oplossingen te komen en ons samen aan die afspraken te houden. Ik ben daar heel principieel in. Je kunt mensen niet verplichten maar ik hoop dat de rest daar ook over denkt. Vorige maand had ik persoonlijke doelen ook in mijn poster en speech gezegd. Gelukkig is Marciano daar nu ook mee begonnen. De doelen worden gestimuleerd en zijn al bekostigd. We zijn er nog niet helemaal, sommige doelen zijn nog niet verwezenlijkt. Ik heb zelf ook een doelstelling hier. Ik wilde mijn communicatieve vaardigheden verbeteren en mijn omgang met mensen. Ik was in het begin niet zo’n fijn persoon. Ik wijk niet af van mijn visie wat kan lijden tot vervelende momenten en irritaties bij anderen. Dat heb ik ingezien en ben er vijf maanden mee bezig om eraan te werken. Ik ben er nog lang niet, je bent nooit uit ontwikkeld. Ik zie het management als een van de mogelijkheden om daar nog meer in te groeien. Ik zou het ook mooi vinden als we kunnen investeren in een boekenkast. Ook ben ik van mening dat ik meer hersenkrakers en puzzelboeken zou willen aanschaffen. Ik heb van meerdere mensen gehoord dat de kennis achteruit gaan omdat ze niet genoeg geprikkeld worden. We zijn bezig om fysiek sterkt te worden maar mentaal voorbereiden moet ook meer in geïnvesteerd worden. Ik hoop dat als iemand weg moet weggaat met verrijkte kennis. De prijzenpot, ik ben er niet op tegen. Niet alles kan bekostigd worden van de huishoudpot. Wel vind ik het belangrijk waar wij als groep we waarde aan hechten. We hebben veel mannen als manager gehad, net zoals in de buitenwereld. Ik wil daarom ook vrouwen stimuleren om voor management te gaan. Het kookteam, daar doe ik een stap van terug. Ik hou me dan bezig met boodschappen met het kookteam. Het kookteam zou ook blijven zoals het nu is. Ik wil verder niets veranderen zoals ze nu gaan.

Jan-Willem krijgt vervolgens het woord. Ik heb niet zo’n lang verhaal lacht hij. Ik heb de nodige ervaring in het managen van mensen. Ik heb in mijn leven een eigen bedrijf gehad. Ik kwam in verschillende situaties met verschillende mensen. Dat is niet makkelijk. Iedereen is hier redelijk tevreden maar er zijn wel wat dingen waar we mat mee kunnen. Ik ben wel een manager van ja is ja en nee is nee. In overleg uiteraard maar met een glimlach. Ik hou ook van een grapje en een keer losgaan met elkaar. In plaats van altijd serieus te zijn. De doelen die Kenzy zei steun ik zeer zeker, ook de bijzondere doelen. Alleen het is wel een toverwoord geworden voor mijn gevoel, alles wordt erop gegooid. Het moet niet ten koste van alles gaan. Het moet realiseerbaar zijn en je moet er wat hebben na de loods. Ik ben een no nonsens manager, ik wil niet teveel stemmingen. Prijzenpot ben ik op tegen, dat betekent niet dat ik het niet wil doen. Maar we moeten er goed over nadenken. Ik wil de prijzenpot bewaken.

Daarna krijgen de deelnemers nog de tijd om enkele vragen te stellen. En heeft iedereen een duidelijk beeld van waar Kenzy en Jan-Willem voor staan. Het is nu afwachten op de verkiezing en wie uiteindelijk de manager in een jaar van je leven gaat worden.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit een jaar van je leven? Volg ons op Facebook en Twitter zodat je niets mist!

Beoordeel dit bericht:
[Total: 3 Average: 5]

Laat een reactie achter