Home » Eunice heeft een financieel plan voor de prijzenpot, ze wil 9 ton veiligstellen

Eunice heeft een financieel plan voor de prijzenpot, ze wil 9 ton veiligstellen

Door EenJaarVanJeLevenNederland.nl

Afgelopen avond liep Eunice verschillende deelnemers af. Ze heeft namelijk een idee voor de prijzenpot. Ze wil 9 ton veiligstellen.

Het is een creatief idee en om dit voor de groep te presenteren is best lastig begint Eunice. Niet iedereen heeft dan de aandacht en je moet het wel laten bezinken. Het idee is dat je je stellingen 1 dag vertraagd. Dat je zegt van ik heb je berekeningen nog niet of wacht op een antwoord. Zodat ik de tijd heb om bij iedereen langs te gaan. Kenzy antwoordt dat ze wel een reden moet hebben. Ik kan ook gewoon zeggen dat je persoonlijk langs wil gaan. Eunice zegt dat het wel kan maar je kunt ook aangeven dat er een idee is gekomen. Kenzy zegt uiteindelijk dat ze de stellingen naar de avond 20:00 uur verplaatst. En daarvoor het van Eunice pitchen en kijken hoe daarop gereageerd gaat worden.

Ze legt aan meerdere deelnemers haar plan uit. Onder andere aan Jeffrey. Ik was aan het bedenken hoe we 9 ton veilig kunnen stellen. We hebben nog 21.000 euro, we hebben 23 deelnemers. Als twee deelnemers geen 1000 euro willen kunnen we iedereen 1000 euro geven. Dan dekken we de basisbehoeften van de mensen. Je hebt 1000 euro om te dekken wat jezelf wilt. En dat is een frustratie. Als je 1000 euro per persoon hebt mag je zelf bepalen. En je bent niet afhankelijk van iemand anders. Je waardeert jezelf. Als er geen gele kaarten meer vallen hebben we 1000 euro per persoon. Je kunt ook iets samen doen met het geld, je creëert groepen maar dat is ook goed. Iedereen heeft persoonlijke doelen dat kun je daar ook van doen. Vrijheid brengt verantwoordelijkheden met zich mee. Zodra iemand een gele kaart krijgt moeten ze geld teruggeven, er komen geen stellingen meer. Als er iemand weggaat wordt het geld verdeeld behalve aan diegene die een gele kaart krijgt. Of hebben gehad, die tellen nooit meer mee. Je hebt dan getackeld hoe ga je gele kaarten straffen. We gaan allemaal tekenen en dan gaan we dat accepteren. Geen stellingen meer. Jeffrey denkt dat ze wel teruggaan naar het individualisme maar volgens Eunice is het meer vrijheid. Vrijheid brengt verantwoordelijkheden met zich mee. Nu wordt er gedacht het geld is niet van mij. Vervolgens spreekt Eunice met verschillende bewoners over haar plan. De meningen zijn verdeeld en de bewoners staan er dan ook wisselend in. Vandaag zal ze haar idee pitchen, wordt vervolgd dus!

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit een jaar van je leven? Volg ons op Facebook en Twitter zodat je niets mist!

Beoordeel dit bericht:
[Total: 3 Average: 3.7]

1 Reactie

Lizbeth 7 februari 2023 - 10:29

Wat een giller het is niet eens haar idee ze stal het idee van Jan Willm en paste nuances aan. Snel naar huis. stiekem mens,

Beantwoord

Laat een reactie achter