Home » Imadiddin wordt de nieuwe manager in een jaar van je leven

Imadiddin wordt de nieuwe manager in een jaar van je leven

Op deze nieuwe dag in een jaar van je leven staat de managersverkiezing op het programma. Dit keer gaat het tussen Imadiddin en Bern. De scheidsrechters zijn inmiddels in de loods, tijd voor de verkiezing. Wie wordt de nieuwe manager voor de maand juli?

Moraima krijgt eerst nog het woord en gaat in het midden van de loods staan. Het is vandaag mijn laatste dag, ik heb een leuke maand gehad met jullie allemaal. Heel veel hulp gekregen van links en rechts. Ik ga niet alle namen noemen maar ik wil toch een naam noemen die me heel goed heeft geholpen. Anders zat ik daar boven nog steeds te typen. En dat is Zoë, ik wil een applausje. Ze heeft me echt goed geholpen. We hadden veel activiteiten, van Jappie zijn TT. De anderen weet ik niet meer. En natuurlijk het Boem gala van Moraima. Maar er is een tijd van komen en gaan. Nu ga ik met pensioen. Nu geef ik de andere een kans om in het kantoor te zitten om te voelen wat ik heb gevoeld. De groep klapt en Moraima haar management zit er definitief op.

De stem neemt daarna het woord. Bern en Imadiddin, jullie hebben je deze maand verkiesbaar gesteld. En mogen nog een keer duidelijk maken waarom jullie denken een goede manager te zijn. Bern jij mag nu op het podium gaan staan en vertellen waarom jij de beste manager van de maand bent. Bern neemt plaats op het podium. Heel eerlijk, ik weet niet eens of ik de beste manager van de maand ben. Ik weet niet eens of ik beter ben dan de andere kandidaat. Ik weet alleen dat ik mijn stinkende best ga doen voor jullie. Er een mooie maand van probeer te maken. Soepel en zo goed mogelijk laat verlopen. Maar de ironie is dat het daar ook niet meer om gaat. Je capaciteiten of hoe capabel je bent om manager te zijn doet er niet meer toe. Dus daarom ga ik daar ook niet zo heel veel tijd aan verspillen. Jullie kennen me al lang genoeg. Ik wil graag wat anders zeggen. Ik stelde mij 9 dagen verkiesbaar als aspirant manager. En 7 dagen geleden kwam ik erachter dat ik het niet ging worden. Iemand anders ging winnen en 6 dagen geleden is die persoon geëlimineerd. Had de wind anders gewaaid die dag, had de dobbelsteen anders gerold en zou Janet hier nog steeds zijn geweest. En dan zou zij het zijn geworden vandaag. En dat zou niks meer dan terecht zijn geweest. Ze deed hier alles, koken meer dan 100 dagen, opruimen, handvol activiteiten georganiseerd, versieringen gemaakt, kussens genaaid, onze kleren gemaakt. En een heleboel van haar eigen geld geïnvesteerd in keukengerei of evenementen van ons. Het zou niks meer dan terecht zijn geweest dat zij de manager zou zijn geworden. Hoe graag ik het zelf ook wil. Wanneer zo meteen deze stem gaat zeggen  dat jullie mogen stemmen dan wenst ze ons meestal succes. Ik wens jullie geen succes, ik wens jullie moed en inzicht wanneer je zo dadelijk gaat stemmen. Moed en inzicht omdat je een keuze moet maken tussen korte termijn veiligheid en voordelen op de lange termijn. Een keuze moet maken tussen het collectief of dat je je eigen weg gaat kiezen. Keuze, moed, inzicht om te snappen dat je niemand wat schuldig bent, dat je zelf mag stemmen waar je op wilt stemmen. En moed en inzicht dat je weet dat je geen pion bent en echt zelf kan kiezen. Het gaat er vandaag ook niet om mij of Imadiddin. Het gaat niks over ons zeggen wie de manager wordt vandaag. Het gaat wat zeggen over jullie en op welk hoofd je zo dadelijk gaat drukken hier. Waar sta jij voor? Wat zijn jou principes? En wat zijn jou normen en waarden? Dat zegt wat en dat gaat zo meteen Nederland met jullie meekijken. Imadiddin ik wens je veel succes, super tof dat je de uitdaging tegen mij aangaat. Ik denk dat we vandaag gewaagd tegen elkaar gaan zijn.

De groep klapt en de stem laat weten dat Imadiddin ook op het podium mag gaan staan om te vertellen waarom hij de beste manager is. Imadiddin zegt dat als hij het wordt zijn best gaat doen. Ik heb mijzelf verkiesbaar gesteld uit leergierigheid. Omdat ik mijzelf wil ontwikkelen. Het feit dat er toch vrijstelling bij komt is wel mooi meegenomen maar ik heb mij niet alleen maar verkiesbaar gesteld voor het spel tactische. Daarnaast heb ik oprecht zin om een mooie maand met jullie allemaal mee te maken. En dat wij met zijn allen mooie herinneringen kunnen maken. Zodat we terug kunnen kijken op de fantastische tijd die we met zijn allen hebben gehad. Dank jullie wel, ik hou het kort.

De stem laat daarna weten dat over 30 minuten er gestemd gaat worden en de groep gaat weer enige tijd uit elkaar. Bern krijgt complimenten van Mirthe over zijn speech. Ze kreeg er kippenvel van. Ook de rest van de groep bespreekt de verkiezing. Uiteindelijk zit het half uur erop en komt de groep weer bij elkaar in de loods. De stem laat weten dat iedereen zijn of haar stem uit mogen brengen behalve Bern en Imadiddin. Als iedereen geweest is laat de stem weten dat de uitslag bekend is. De manager van de maand is geworden: Imadiddin. Dank jullie wel voor jullie vertrouwen zegt Imadiddin. Samen gaan we er een mooie een na laatste maand van maken. De groep klapt en krijgt daarna felicitaties van zijn mededeelnemers. Imadiddin heeft 7 stemmen gehad, Bern 5. De nieuwe manager van de maand juli is een feit.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit een jaar van je leven? Volg ons op Facebook en Twitter zodat je niets mist!

Beoordeel dit bericht:
[Total: 14 Average: 4.7]

Laat een reactie achter