Home » De deelnemers doen een opdracht waarbij kennis van tijd belangrijk is

De deelnemers doen een opdracht waarbij kennis van tijd belangrijk is

Door EenJaarVanJeLevenNederland.nl

En dan gaat toch het alarm af in de een jaar van je leven loods! De deelnemers moeten naar hun slaapkamers en wachten daar op wat komen gaat. In de loods krijgen de deelnemers uitleg wat er gaat gebeuren.

Beste deelnemers begint de stem, willen jullie van volgorde van leeftijd dus van jong naar oud op de stippen gaan staan? De deelnemers doen wat hen gezegd wordt en de stem gaat verder met de uitleg. Jullie gaan een verdienopdracht spelen waarbij de kennis van tijd erg belangrijk is. Jullie krijgen zo dadelijk twee tijdlijnen die niet op volgorde hangen. Een met 12 entertainment momenten en een 12 geschiedenis momenten. Aan jullie de opdracht deze in de juiste volgorde te hangen. Links moet het oudste moment hangen en rechts het meest recente. Vervolgens moeten jullie in het witte vlak invullen in welk jaartal dat moment zich afspeelde. Voor elk moment dat op de juiste plek hangt verdienen jullie 10 euro voor de huishoudpot. En voor elk juist jaartal kunnen jullie ook weer 10 euro verdienen. Per tijdlijn krijgen jullie 10 minuten de tijd. We gaan de groep nu in tweeën splitsen. De deelnemers op de even getallen gaan met elkaar de entertainment tijdlijn maken. De deelnemers op de oneven getallen gaan de geschiedenis tijdlijn maken. De twee groepen mogen elkaar niet helpen. Vals spelen betekent een gele kaart en 10.000 euro boete van de prijzenpot. De opdracht start zodra de zoemer gaat. Heel veel succes!

De entertainment tijdlijn moet als eerste correct gemaakt worden. De deelnemers horen een zoemer en mogen daarna de foto’s omdraaien. Vervolgens is het aan hun de taak de foto’s op de juiste plaats te hangen en het juiste jaartal eronder te schrijven. Ze hebben 10 plekken goed gehangen en 2 datums goed opgeschreven. Dan is het tijd voor de geschiedenis tijdlijn. De scheidsrechter gaat alle foto’s af. Deze groep heeft uiteindelijk 8 foto’s goed gehangen en 3 datums goed opgeschreven. Dit betekent dat de deelnemers 230 euro hebben verdiend voor de huishoudpot! De groep klapt en de opdracht zit erop.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit een jaar van je leven? Volg ons op Facebook en Twitter zodat je niets mist!

Beoordeel dit bericht:
[Total: 21 Average: 2.2]

Laat een reactie achter