Home » De deelnemers doen een verdienopdracht met een katapult en XXL dartbord

De deelnemers doen een verdienopdracht met een katapult en XXL dartbord

Door EenJaarVanJeLevenNederland.nl

Het alarm gaat af in de een jaar van je leven loods. De deelnemers moeten op de slaapkamer wachten op wat er komen gaat. Als iedereen weer naar de loods mag ontdekken de deelnemers dat er een groot opblaasbaar dartboard staat. De stem vertelt daarna wat de bedoeling is.

Beste deelnemers, voor jullie staat een XXL dartbord. De cijfers en vakken staan voor euro’s en bij deze opdracht telt de officiële puntentelling van het darten. Jullie gaan niet darten  met pijlen maar met behulp van een reuze katapult een bal tegen het dartbord aanschieten. Voor het vasthouden van de katapult heb je de hulp van je mededeelnemers nodig. Jullie krijgen nu 30 minuten de tijd om te oefenen.

De deelnemers gaan in groepjes aan de slag en oefenen met de katapult. En bepalen een beetje wat handig is en uiteraard de juiste tactiek. Als iedereen geoefend heeft zit de oefentijd erop. De stem laat weten dat elke deelnemer 3 pogingen krijgt om zoveel mogelijk geld bij elkaar te spelen. Na elke poging moet de keuze gemaakt worden of hij of zij nog een keer speelt. Want de laatste score telt. Jullie moeten nu allemaal een bal uit de ballenbak trekken. Hierin zitten nummers, zodra iedereen een bal getrokken heeft maken jullie de ballen open. Je voert deze opdracht uit samen met de deelnemers die hetzelfde nummer hebben. De deelnemers gaan vervolgens een voor een naar voren en de teams worden gevormd.

Als de teams klaar zijn is het tijd voor het echte werk. Iedereen doet zijn uiterste best een zo hoog mogelijk getal te schieten. Er wordt afgesproken dat als je boven de 10 scoort je niet nog een keer gaat. Enkele deelnemers lukt het niet om punten te scoren namelijk: Esther, Wendy Babette, Imadiddin, Zoë, Eunice Jan-Willem en Marciano. Uiteindelijk weten de deelnemers 225 euro bij elkaar te darten. De stem laat alleen een ander bedrag horen. Rupert gaat vragen hoe het nu zit, hij had alles bijgehouden. Als hij de keuken in komt laat hij weten dat het toch 225 euro is.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit een jaar van je leven? Volg ons op Facebook en Twitter zodat je niets mist!

Beoordeel dit bericht:
[Total: 5 Average: 4.4]

Laat een reactie achter