Home » Esther wil afstand nemen van Jan-Willem, ze wil van haar verliefde gedrag af

Esther wil afstand nemen van Jan-Willem, ze wil van haar verliefde gedrag af

Door EenJaarVanJeLevenNederland.nl

Afgelopen avond hadden Isaac en Esther een gesprek in de kas over Jan-Willem. Esther is nog altijd veel met Jan-Willem bezig maar ze heeft een besluit genomen.

Esther vertelt dat het beter voor haar is om afstand te nemen van Willem. Maar dat vind ik heel moeilijk. Aankomende zaterdag is er een feest en ik wil eigenlijk minimaal een week afstand nemen van Willem. Ik weet niet hoe het feest in zijn werk gaat maar ik vind het wel kl*te om alleen te moeten. Zou jij mijn begeleider willen zijn op het trouwfeest. Isaac vraagt zich af wat er dan allemaal bij hoort want dat weet ik niet. Esther antwoordt dat ze dat ook niet weet. Gewoon dat ik naast je mag zitten en zo. Tuurlijk zegt Isaac, ik ga Babette weggeven en verder hoef ik niks te doen. Oke zegt Esther zou ik dan langs je gaan zitten? Gezellig antwoordt Isaac, maar je gaat het een week lang proberen? Ja antwoordt Esther ik ga dat nog wel met Jan-Willem bespreken. Ze (Eunice) vraagt ook veel aandacht aan hem. Dat is aan haar, ik wil Willem niet veranderen. Maar ik wil van mijn gedrag af. Voel je wat ik wil zeggen? Ik heb geen zin in haar of dat ik een hekel aan haar krijg. Volgens Isaac is dat geen hekel hebben maar ze doet het bewust, onbewust. Ja gaat Esther verder en wie ben ik om te zeggen dat mag jij niet. Ik heb er geen relatie mee maar ik wil van mijn gedrag af. Ik ben niet meer verliefd op hem maar ik erger mij gruwelijk aan haar. Isaac snapt het wel, het overdreven. Ja zegt Esther en ik ben daar gelukkig niet de enige in. Gisteren liep ze ook hand in hand of ze zit aan hem. Ik erger mij er groen en geel aan. Ik lig zelfs met haar in de slaapkamer en ik bedenk hoe kan ik dat ontlopen. Isaac denkt dat het wel goed is dat ze erover nadenkt. Je moet het op een of andere manier blokkeren. Je moet een manier zien te vinden en dat is een manier voor jezelf. Esther vertelt daarna hoeveel aandacht Eunice vandaag allemaal opgeëist heeft. Isaac vindt het gedrag wel logisch ondanks de verliefdheid weg is. Je kunt er niet omheen, je moet een manier vinden. Je moet de knop omzetten. Het heeft tijd nodig. Het heeft meer dan een week nodig. Je kunt proberen hoe het gaat maar het is al een stap. Je moet het loslaten. Esther is het daar helemaal mee eens. Maar of het Esther ook gaat lukken echt afstand te nemen?

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit een jaar van je leven? Volg ons op Facebook en Twitter zodat je niets mist!

Beoordeel dit bericht:
[Total: 3 Average: 4.7]

Laat een reactie achter