Home » Wesley deelt mee dat hij vandaag een jaar van je leven verlaat en de groep houdt een vergadering

Wesley deelt mee dat hij vandaag een jaar van je leven verlaat en de groep houdt een vergadering

Door EenJaarVanJeLevenNederland.nl

Wesley heeft gisteren zijn 24 uur aangevraagd. Een aantal deelnemers waaronder Ruben besprak dit afgelopen avond met hem. Wesley vertelt nogmaals dat het verschillende zaken zijn, ook is hij niet trots op zichzelf en dat spreekt Ruben tegen. Hij moet juist wel trots zijn op zichzelf en de groep zou het erg vinden als hij gaat dat weet hij zeker. Wesley lijkt zijn keuze toch al gemaakt te hebben…

Inmiddels is het ochtend, de deelnemers zijn wakker. Ruben voelt zich niet lekker en manager Martin heeft een mail gestuurd met het verzoek om een arts langs te laten komen. Hij ligt dan ook in bed. Wesley vertelt voor het ontbijt aan verschillende deelnemers dat hij zijn 24 uur heeft aangevraagd. Ik voel me top en ik denk yes ik ga met opgeheven hoofd weg! Ik vind het stiekem ook wel jammer maar heb geen spijt benadrukt hij. Ook tijdens het ontbijt wordt wel duidelijk dat hij een jaar van je leven definitief gaat verlaten. Dit zal vanavond pas zijn, hij gaat zeker nog een spel meespelen als dat vandaag nog komt.

Vergadering

Daarna is het tijd voor een vergadering. Iedereen zit in een kring en Martin staat in het midden, hij is de verkozen manager en leidt de vergadering. Het is dinsdag en we zitten hier precies 1 week begint hij. Ik denk dat het leuk is om elke dinsdag bij elkaar te zitten. Er zijn wat punten die besproken moet worden. Iedereen is moe en zwak, er is weinig ventilatie, last om naar de wc te gaan en mensen voelen zich slechter. Dat is normaal, drink veel. Doseer je energie een beetje omdat de voeding wat beperkt is. Heb een beetje respect voor elkaar, blijf van elkaars spullen af. Het was een goede week, er zijn veel dingen gebeurd. We zitten in een lekkere flow. Er ontstaat een structuur. Johan is weggegaan, er zijn stemmen gegeven. Als iets slecht gaat vergeet het dan kan het alleen maar beter gaan. Gerry is de persoon die verantwoordelijk is voor BHV. De kamers zijn warm vertelt Martin, ik heb gevraagd of de deuren open mogen, dat mag maar weet nog niet welk dagdeel.

Janet neemt daarna het woord. In de kas is ze bezig met wat projectjes, het kweken van planten en kruiden. Geef geen water of overleg het even, de aarde heeft nu een laagje schimmel. In de badkamer staat een prullenbak en daar zit veel plastic in, ze wil vuilniszakken vervangen door koffiefilters. De vuilnisbakken in de wc’s wel met een zakje in verband met hygiëne. De broodkruimels uit de zak moeten bewaard blijven dit kan gebruikt worden tijdens het koken. Martin laat weten dat het boodschappengeld 20.60 is. Een minimum bestelling is 25 euro dus we kunnen niets bestellen. Maar het brood is wel op, we moeten het doen met de middelen die we hebben. Quincy laat weten dat bleek niet bestemd is om de keuken schoon te maken. Martin gaat verder dat er zuinig gedaan moet worden met afwasmiddel. Eunice stelt daarna voor om de mokken en glazen een hele dag te gebruiken. Isaac begint over suiker, er is 250 gram suiker binnengekomen en in zeer korte tijd was het op. Een deel heb ik op het kantoor van Martin gezet. Besef dat we beperkte middelen hebben benadrukt hij. Erik stelt voor als er mensen wat willen leren over klussen ze zich bij hem kunnen melden. Er wordt daarna over eten gesproken, er is zeer weinig voor 2 dagen en hoe moet het dan verder. Martin denkt dat ze moeten dealen met de situatie, 1 euro uit de prijzenpot betekent 25 euro van de pot af.

Daarna krijgt Wesley het woord, lieve vrienden en vriendinnen. Ik heb jullie in mijn hart gesloten, misschien heb je het gemerkt. Ik zit niet lekker in mijn vel. Ik voel het niet, ik sport graag maar met weinig eten gaat het niet. Ik voel me niet op mijn gemak en het voelt niet lekker. Gisteren heb ik besloten mij 24 uur aangevraagd, ik ga vanavond lekker naar huis. Ik heb geleerd dat geld niet belangrijk is. Mijn plezier en gezondheid is belangrijker. Ik ben een tijger en hoort niet in een kooi. Ik ga vanavond weg, lekker naar mijn eigen leven. Na deze week voel ik dat ik niet mijzelf kan zijn. Het doet me een beetje pijn, ik doe het voor mijzelf omdat het niet goed voelt. Vanavond om 19:15 uur bevestig ik mijn vertrek en dan ga ik. De groep klapt en Wesley krijgt een knuffel. En daarmee zit de vergadering erop.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit een jaar van je leven? Volg ons op Facebook en Twitter zodat je niets mist!

Beoordeel dit bericht:
[Total: 4 Average: 3]

Laat een reactie achter