Home » De deelnemers doen een verdienopdracht met letters en cijfers

De deelnemers doen een verdienopdracht met letters en cijfers

Door EenJaarVanJeLevenNederland.nl

Het alarm gaat af laat in de middag, iedereen moet naar de slaapkamers en afwachten op wat er komen gaat. Uiteindelijk mag iedereen terug de loods in en neemt de stem het woord.

Beste deelnemers begint de stem. Jullie gaan vandaag spelen met cijfers en letters. Onder elke stip staat een cijfer of letter jullie moeten nu één voor één jullie stip in de lucht houden. De deelnemers laten vervolgens hun cijfer of letter zien. De stem vertelt daarna dat ze met die uitkomst een team vormen. Team, A, B, C, 1 & 2. De deelnemers mogen bij hun team gaan staan. De stem vertelt weer verder. Elk team krijgt zo dadelijk vragen waarop met cijfer of letter pakken antwoord moeten geven. Er wordt pas een nieuwe vraag gesteld als het juiste antwoord op de pakken zichtbaar is. Er staat op de voor en achterkant een cijfer of letter. Elk team moet binnen 80 seconden zoveel mogelijk woorden of cijfercombinaties tonen. Elk juiste antwoord levert 15 euro op.

Babette merkt op dat ze dit al wel eens gedaan hebben. De scheidsrechters komen met de pakken aan en de stem zegt dat team A als eerste mag. De stem stelt vervolgens verschillende vragen aan de teams. De deelnemers in de letter pakken moeten het juiste antwoord vormen. Een vraag die onder andere gesteld wordt is hiermee kun je een appel niet vergelijken, het antwoord is peer. Huur in het Engels, enzovoort. Uiteindelijk weten de deelnemers 285 euro te verdienen voor de huishoudpot.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit een jaar van je leven? Volg ons op Facebook en Twitter zodat je niets mist!

Beoordeel dit bericht:
[Total: 4 Average: 5]

Laat een reactie achter