Home » De deelnemers doen een muscles en brains opdracht en verdienen geld voor de huishoudpot

De deelnemers doen een muscles en brains opdracht en verdienen geld voor de huishoudpot

Door EenJaarVanJeLevenNederland.nl

Op deze nieuwe dag in een jaar van je leven gaat het alarm af. De deelnemers gaan naar de slaapkamers en wachten daar op wat komen gaat. Als de deelnemers in de loods mogen staat er een bokaal met bakstenen erop. De stem verteld daarna wat de bedoeling is.

Beste deelnemers begint de stem. Het komt weer aan op de krachtpatsers en slimmeriken. Want jullie gaan weer een muscles en brains opdracht spelen. De slimmerik moet zoveel mogelijk antwoorden geven op een vraag met meerdere antwoordmogelijkheden. Iedere slimmerik krijgt maar één vraag. De krachtpatser moet ondertussen zo lang mogelijk 8 bakstenen tegen elkaar aandrukken en optillen. Maar de ellebogen mogen het lichaam niet raken. Op het moment dat de stenen vallen stopt de speeltijd voor de slimmerik. De krachtpatser mag de stenen ook laten vallen als alle goede antwoorden genoemd zijn. Jullie moeten nu zelf duo’s vormen.

De deelnemers vormen daarna zelf duo’s. Er ontstaan wat meningsverschillen, zo is Jeffrey van mening dat de mannen moeten tillen en de vrouwen vragen moeten beantwoorden. Uiteindelijk worden de duo’s gevormd en moet iedereen klaar gaan staan. Isaac geeft vervolgens tips hoe hij denkt dat de beste houding is om de bakstenen vast te houden. De scheidsrechter legt daarna nog een keer de spelregels uit en daarna neemt de stem nog even het woord. Elk duo mag zo dadelijk bij de scheidsrechter een getal tussen de 1 en 9 noemen. Dit cijfer correspondeert met de vraag die jullie gaan spelen. Zodra de krachtpatser de stenen optilt verschijnt de vraag op het scherm. Elk goed antwoord lever 8 euro op voor de huishoudpot. Alleen de slimmerik mag antwoorden, voorzeggen is een gele kaart en 10.000 euro boete van de prijzenpot. De opdracht start zodra de zoemer gaat, heel veel succes.

Het eerste duo mag dat zijn Janet en Moraima, maar dat gaat al snel fout. Janet laat de stenen vallen omdat ze volgens haar erg schuiven. Ze hebben dus 0 euro verdient. De volgende zijn Kenzy en Jasper. Kenzy moet zoveel mogelijk steden noemen waardoor de Elfstedentocht gaat. Kenzy weet daar niks van zegt ze. Ze noemt uiteindelijk Leeuwarden en heeft daarmee 8 euro verdiend. Mirthe en Rupert zijn de volgende. Mirthe moet zoveel mogelijk artiesten of acts noemen die Nederland vertegenwoordigd hebben tij het songfestival. Ze weet er 3 goed te beantwoorden, dus 24 euro. Jan-Willem en Isaac zijn daarna. Jan-Willem moet zoveel mogelijk bondscoaches noemen die vanaf 1990 hebben gecoacht. Hij noemt er 3 en er komt weer 24 euro bij. Erik en Eunice zijn daarna. Erik moet zoveel mogelijk landen waarin de euro een wettelijk betaalmiddel is. Erik weet 15 goede antwoorden te geven en hiermee verdienen zij dus 120 euro. Imaddidin en Zoë moeten zoveel mogelijk provincies inclusief de hoofdsteden van deze provincies noemen. Zoë weet 5 goede antwoorden te geven en er komt weer 40 euro bij. Wendy en Jeffrey zijn dan, Wendy moet zoveel mogelijk titels van James Bond films noemen. Ze weet er 1 goed te beantwoorden wat 8 euro opbrengt. Bern en Sasha. Sasha moet zoveel mogelijk voetbalclubs noemen die in 2021-2022 in de eredivisie speelden.Marciano en Babette zijn als laatste. Babette moet zoveel mogelijk ministeries in Nederland noemen.  De deelnemers hebben in totaal 320 euro verdiend voor de huishoudpot.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit een jaar van je leven? Volg ons op Facebook en Twitter zodat je niets mist!

Beoordeel dit bericht:
[Total: 4 Average: 4.8]

Laat een reactie achter