Home » De deelnemers moeten spijker slaan om geld te verdienen

De deelnemers moeten spijker slaan om geld te verdienen

Door EenJaarVanJeLevenNederland.nl

Een nieuwe dag in een jaar van je leven is aangebroken. En het alarm is weer afgegaan. De deelnemers gaan naar hun slaapkamers en wachten daar af op wat er komen gaat. Als de deelnemers weer de loods in mogen staan er boomstammen en liggen er hamers en spijkers klaar. De stem neemt vervolgens het woord.

Beste deelnemers begint de stem. Voor ieder van jullie staat een boomstam. En jullie moeten de spijker letterlijk  op de kop slaan. Als jullie alle spijkers in de boomstammen weten te slaan verdienen jullie 500 euro voor de huishoudpot. Elke deelnemer krijgt de kans om binnen één minuut 5 spijkers in zijn geheel recht in de boomstam te timmeren. Een kromme spijker mag weer rechtgeslagen worden. De spijkers die niet binnen de tijd in de boomstam zijn geslagen moet je doorgeven aan de volgende deelnemer. Deze krijgt dan de kans om alsnog een inhaalslag te maken. Een half ingeslagen spijker telt niet mee en is dus een verloren spijker. Lukt het jullie om 84 spijkers volledig in de boomstam te slaan dan verdienen jullie 500 euro. Zijn dit er meer dan 80 dan verdienen jullie 300 euro. Zijn dit er meer dan 70 dan verdienen jullie 200 euro. Zijn dit er meer dan 60 dan verdienen jullie 100 euro. Zijn dit er meer dan 50 dan verdienen jullie 50 euro. Zijn het er minder dan 50? Dan verdienen jullie helemaal niets. De opdracht start zodra de zoemer gaat.

De deelnemers overleggen kort. Jan-Willem geeft als tip dat je niet in het midden van de stam moet slaan. Het hout is volgens hem zachter aan de zijkanten. Daarna moet iedereen één voor één spijkers slaan. Wendy begint, ze slaat er drie in.
Als tweede is Sasha en slaat er 2 spijkers in. Vervolgens is Zoë, ze slaat er 1 spijker in. Als vierde is Janet. Ze krijgt er 1 spijker in. De tweede spijker gaat fout, deze gaat krom. En haar hamer gaat kapot en ze pakt een andere hamer en ook hier slaat ze de steel van de hamer breekt af. Ze wil snel met de derde beginnen maar de groep schreeuwt dat ze de andere eruit moet halen, de  €500,00 is niet meer te halen. De volgende poging is van Babette, zij ramt er 3 spijkers in. Moraima mag het proberen zij slaat er maar liefst 6 spijkers in.

Imadiddin slaat er 5 in. Jeffrey krijgt er 9 in, Mirthe 8, Bern 4, Jan-Willem ook 4. Jasper 6, Marciano 8, Rupert 3, Isaac mag als een na laatst en slaat er 6 spijkers in. Erik is als laatste, ze hebben nog 11 spijkers over en daarvan slaat hij er 8 in.
In totaal hebben ze 76 spijkers erin geslagen en hier mee €200,00 verdiend met dit spel. De huishoudpot is weer een beetje aangevuld.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit een jaar van je leven? Volg ons op Facebook en Twitter zodat je niets mist!

Beoordeel dit bericht:
[Total: 9 Average: 4.6]

Laat een reactie achter