Home » Mirthe krijgt een gele kaart en 10.000 euro boete na een ruzie met Eunice

Mirthe krijgt een gele kaart en 10.000 euro boete na een ruzie met Eunice

Rumoer in een jaar van je leven! Er is ruzie ontstaan tussen Eunice en Mirthe. Buiten beeld is het wel eens waar gebeurt. Je hoort iets vallen en vervolgens zijn de struiken een beeld. Als er weer beeld is staat Mirthe buiten uit te razen. Ze is pissed.

Mirthe is boos op Eunice, ik mag niet praten tijdens haar les maar als er iemand binnenkomt mag ze praten met wie dan ook!  Zij maakt grapjes met iedereen die langskomt en ik mag dat niet. Ik vroeg net iets aan Jan-Willem, ssst ik wil eerst iets vragen. Pardon hebben we een volgorde gaat Mirthe boos verder. Ik scheld nooit, ahhh! Moraima komt er ook bij om haar te troosten. Je moet tegen haar zeggen je bent geen kind. Het zijn die kleine dingen zegt Mirthe, als ik praat zegt ze altijd ssst mag ik. Ik luister altijd naar haar! Ze denkt dat ik dom ben. Ik volg haar en zij denkt dat ze dominant is. Het gaat altijd over zichzelf. Ze is zielig, tyfus… Daarna trapt ze kwaad tegen het hek aan. Mirthe wordt emotioneel, het zijn heel veel dingen. Ze weet het beter. Ze is hypocriet dat is het. Waar ben je meer dan mij en mag je eerst praten? Ze sist je altijd, ze denkt dat ze beter is. Wat een wijf. Je bent anders dan anders zegt Moraima. Je bent niet gek, kom voor jezelf op en dat doe je goed. Ze blijft nog enige tijd buiten om tot rust te komen. Jan-Willem praat wat later over het incident. Ze is helemaal uit geflipt zegt hij. Tafels gooien en weet ik het allemaal. Ik heb me maar wijselijk stil gehouden. Je had haar moeten zien net. Eunice zag het op haar beurt al aankomen.

Daarna gaan de deelnemers eten en ondertussen krijgt Zoë een bericht. Mirthe weet al hoe laat het is en wordt emotioneel. Isaac spreekt haar aan, blijf rustig ademen. Het is waarschijnlijk een gele kaart. Accepteer het en ga gewoon weer door. Zoë leest vervolgens de brief voor: “Beste manager, zojuist heeft Mirthe de gedragsregels overtreden door grof taalgebruik. En daarom ontvangt Mirthe een gele kaart en gaat er 10.000 euro van de prijzenpot”. Mirthe legt vervolgens de situatie uit. Het begon met het koken. We zeiden goh Jan-Willem jij mag nu wat beslissen want de vorige keer hebben wij wat besloten. Dus jij mag beginnen. En toen begon hij van ja leuk een salade. Dus ik vroeg daar kunnen we ook kaas bij in doen. Lust je kaas? Dat was het. Eunice met dat gezicht wat je zo vaak doet en mag ik eerst even. Dus ik oh mag jij eerst een vraag stellen en ik niet? Ben ik niks mag ik niet praten? Jan-Willem kwam voor Eunice op. Eunice, ik hou van jou maar dat onderdeel. Dat narcistische en dat sissen werd mij even te veel. Toen ging ik schelden. En ik doe dat nooit vervolgd ze emotioneel. Toen zei ik kanker. Ik was gewoon echt heel boos. Het is zo naar. Ik ben gepest en liet mijn grenzen niet weten. Het werd mij gewoon te veel. Dus sorry, ik had het niet verwacht. Ik ben één keer in mijn leven boos geweest op een jongen. Dit gevoel is niks dat je niks zou zijn.

Eunice merkt op dat er tussen Mirthe en Jan-Willem verschillende irritaties zijn. Ik wist niet wat voor salade je bedoelde. We hebben het hier pas geleden over gehad. Ze vond het niet leuk dat ik haar naam vergeten was. Dat vond ze heel erg. Ik vroeg nu wat salade was. Toen ben ik weggegaan en heb ik het niet meegemaakt. Het ging om de blik die je gaf zegt Mirthe. Dat doe je heel vaak. Dat van sst mag ik even. Vergeef me voor dit zegt Eunice. Dit was niet de bedoeling, ik wilde begrijpen wat de salade voor jou was. Ik vroeg alleen maar mag ik de kaas doen zegt Mirthe en toen ssst! Eunice zegt vergeef me als ik je slecht behandel. Moraima neemt het voor Mirthe op, je behandeld haar als klein kind. Jeffrey merkt op dat ze het eerder aan heeft gegeven. Je was ervan op de hoogte. Ja antwoordt Eunice, ik werk hard aan mijzelf en misschien heb ik te weinig geduld. Blijkbaar lukt het mij niet, de rest heb ik niet meegemaakt. En daarna hoorde ik het verhaal. Het is gewoon respectloos zegt Mirthe. Zoë merkt op dat het misschien beter is om dit met zijn tweeën te bespreken. We kunnen er nu niks meer aan doen. Jeffrey vindt dat als iemand wat aangeeft je daar ook naar moet luisteren. Eunice biedt haar excuses aan voor wat ze fout gedaan heeft. Mirthe geeft toe dat ze zo misschien niet zo had moeten doen. Mensen hebben mij wel voor je gewaarschuwd hebben. Het gevoel kwam boven ik mag praten wanneer zij wil. Jeffrey benadrukt dat ze naar elkaar moeten luisteren. Weet van elkaar wat iemand wel of niet leuk vindt. Zorg niet dat het de spuigaten uitloopt. Ik ben echt geschrokken zegt Mirthe, ik ben nooit boos. Ik hou niet van schelden.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit een jaar van je leven? Volg ons op Facebook en Twitter zodat je niets mist!

Beoordeel dit bericht:
[Total: 14 Average: 4.8]

Laat een reactie achter