Home » De deelnemers moeten een gokje wagen bij een verdienopdracht

De deelnemers moeten een gokje wagen bij een verdienopdracht

De zoemer in een jaar van je leven is gegaan. De deelnemers gaan naar de slaapkamers en wachten daar af op wat er komen gaat. Als iedereen de loods weer in mag neemt de stem het woord en verteld wat de bedoeling is. Er staan allemaal kistjes in de loods…

Beste deelnemers begint de stem, vandaag moeten jullie een gokje wagen voor jullie de daadwerkelijke opdracht moeten uitvoeren. Voor jullie staan 15 kistjes, in elk kistje zit een geldbedrag wat jullie kunnen verdienen voor de huishoudpot. Maar in het ene kistje zit een hoger bedrag dan in het andere. Daar komen jullie pas achter als jullie deze weten open te spelen. Dit zijn de bedragen die in de 15 kistjes zitten. Op het scherm verschijnen verschillende bedragen. Het hoogste bedrag is 100 euro. Jullie moeten zo dadelijk in duo’s een opdracht uitvoeren. Dit doe je samen met de eerst volgende deelnemer. Dus nummer 1 met nummer 2, vervolgens 2 met nummer 3 enzovoorts. Op het eerste en laatste nummer na moet dus iedereen twee keer aan de bak. Zijn jullie aan de beurt dan moeten jullie een nummer van een kistje noemen en krijgen jullie de opdracht. Halen jullie deze en weten jullie binnen de tijd het kistje te openen? Dan verdienen jullie het geld wat in het kistje zit voor de huishoudpot. Jullie moeten nu op een willekeurige stip gaan staan.

De scheidsrechter benadrukt dat iedereen goed moet nadenken waar hij of zij kan staan. De groep gaat in overleg, Sasha is van mening goed te gaan verspreiden. Iemand die goed kan rekenen dan de volgende kwaliteit etc. De groep gaat staan en Imaddidin en Janet gaan als eerste. Ze moeten een kistje kiezen. Ze kiezen voor kistje tien. En krijgen vervolgens ook een stapeltje sleutels voor zich. Ze moeten het juiste sleuteltje zien te vinden. Als ze dat binnen 2.5 minuten doen winnen ze het bedrag. Helaas lukt hen dat niet. Er zat 25 euro in maar helaas. Dan moeten Imaddidin en Isaac, ze kiezen voor kistje 8. De twee moeten met de middelen op de tafel een hengel maken en gouden deksels die voor hun op bokalen staan op hengelen. Onder iedere deksel hangt een sleutel, er past maar 1 sleutel. Als je het binnen 5 minuten opent verdien je het bedrag in het kistje. Je verdienen 60 euro. Daarna moeten Isaac en Marciano, de twee kiezen voor nummer 15. Beiden krijgen ze een lange staaf met moeren en daar tussenin zit een sleutel. Weten jullie dit binnen 100 seconden de sleutels vrij te spelen verdienen jullie het bedrag. Ze halen het niet. Hierin zat 50 euro. Daarna moeten Marciano en Mirthe. Ze gaan voor kistje 5. De sleutel zit in een touw geknoopt, weten jullie het binnen 20 minuten de sleutel vrij te spelen verdienen jullie het bedrag. De twee halen het en verdienen 5 euro. Daarna mogen Mirthe en Eunice, ze kiezen voor kistje 12. Er hangen 10 sleutels en krijgen 1 poging om het slot open te maken. Maar jullie kunnen 9 sleutels weg spelen door vragen goed te beantwoorden. Per vraag krijgen jullie 5 seconden bedenktijd. Uiteindelijk halen ze het niet, er zat 80 euro in.

De volgende zijn Eunice en Wendy, ze gaan voor kistje 7. Jullie moeten een morsecode ontcijferen met behulp van het morsecode schema, de letters die ontstaan zijn de code van het letterslot. Jullie krijgen 2 minuten de tijd het schema in je op te nemen. Helaas lukt het de twee niet, er zat 15 euro in. Wendy en Jasper mogen ze kiezen 8 en moeten de antwoorden op de vragen die ze krijgen omzetten naar cijfers. A= 1, B=2, C=3 etc. Er vormt dan een cijfercode. De twee halen het niet, er zat 90 euro in. Jasper en Erik mogen dan en gaan voor het kistje met het cijfer 1. Jullie krijgen een vraag die in sms code is gecodeerd. het antwoord op de vraag is het code van het letterslot. Dit moeten ze binnen 2.5 minuten halen. Ze krijgen het kistje open en er zit 100 euro in. Erik en Jeffrey gaan dan, ze kiezen voor nummer 2. Los de volgende rekensom op, het antwoord is de code van het cijferslot, ze krijgen er 2.5 minuut voor. Ze halen het niet er zat een bedrag van 40 euro in. Jeffrey en Babette mogen dan ze gaan voor kistje 11. Jullie krijgen een compilatie van liedjes te horen. De artiesten die deze nummer zingen hebben een cijfer in hun artiestennaam. Zet deze in volgorde achter elkaar en dit vormt de code. Ze krijgen hier 60 seconden voor. Ze halen het niet binnen de tijd, omdat het slot niet meewerkt. Ze hadden het antwoord wel goed dus de scheidsrechter keurt het alsnog goed, ze verdienen 45 euro. Babette en Sasha gaan dan en kiezen nummer 13. Jullie moeten een woordzoeker oplossen. De overgebleven letters vormen een combinatie op het letterslot. Ze krijgen er 3 minuten voor. Ze halen het niet en lopen 30 euro mis. Sasha en Bern gaan dan en kiezen voor 14. Jullie moeten een rekensom oplossen het antwoord van de vraag is de code en krijgen er 60 seconden voor. Ze krijgen het slot binnen de tijd openen en verdienen 35 euro. Bern en Zoë moeten, ze gaan voor kistje 4. Jullie krijgen een aantal BN-ers te zien, 1 naam is de code van het letterslot, jullie mogen 3 vragen stellen om zoveel mogelijk namen te elimineren. Ze krijgen 1 poging. Uiteindelijk doen ze 1 poging en weten de juiste naam niet te raden. Ze lopen 70 euro mis. Zoë en Rupert mogen daarna ze gaan voor 9. Jullie moeten een kruiswoordpuzzel oplossen. De gekleurde vakjes vormen de combinatie van het slot, en krijgen hier 2 minuten voor. Ze halen het net binnen de tijd en verdienen 10 euro. Rupert en Moraima moeten als laatste. Ze gaan voor kistje 6. Ze moeten het cijferslot openen aan de hand van gekleurde blokjes maar halen het niet. Ze lopen 20 euro mis. Uiteindelijk heeft de groep 255 euro te verdienen.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit een jaar van je leven? Volg ons op Facebook en Twitter zodat je niets mist!

Beoordeel dit bericht:
[Total: 7 Average: 4.4]

Laat een reactie achter