Home » De deelnemers moeten een toren bouwen om geld te verdienen

De deelnemers moeten een toren bouwen om geld te verdienen

Door EenJaarVanJeLevenNederland.nl

De deelnemers hadden het er vanmorgen al over, ze verwachten dat de zoemer gaat. En dat klopt, aan het eind van de ochtend loeit het alarm. Iedereen moet naar de slaapkamers en daar afwachten op wat komen gaat. Als iedereen weer de loods in mag staan er zuilen met blokjes en een bak met daaraan een touw.

De stem neemt vervolgens het woord. Beste deelnemers, vandaag komt het neer op jullie geduld en concentratie. Jullie gaan een toren bouwen. Deze toren bouwen jullie op een houten plank die jullie met behulp van een touw tijdens het bouwen in balans moeten houden. De toren moet gebouwd worden met blokjes die op de zuiltjes liggen. Jullie starten bij de houten plank en lopen dan naar het eerste blokje, pakken deze op en lopen naar de plank. Daarna lopen jullie naar het volgende blokje en weer terug naar de plank. Zijn alle blokjes gestapeld? Dan mag er op de bel worden gedrukt. Als de toren omvalt mogen jullie de blokjes gelijk weer opstapelen. Pak je net een nieuw blokje in je handen en valt dan de toren om? Dan moet je het gepakte blokje terugleggen en eerst de toren opnieuw opbouwen. Daarna mag er pas weer een nieuw blokje worden gepakt. Een kleine beweging kan de hele toren laten wankelen. Jullie verdienen alleen geld als er op de bel gedrukt is binnen de tijd en de toren is blijven staan. Elke deelnemer krijgt 3 minuten de tijd om de toren te maken. Elke toren die blijft staan levert jullie 50 euro op voor de huishoudpot. De opdracht start zodra de zoemer gaat, heel veel succes!

De scheidsrechter beantwoord daarna nog wat vragen van de deelnemers en dan is het tijd om aan de opdracht te beginnen. Erik gaat als eerste, hij weet succesvol een toren te bouwen. Dat betekent 50 euro voor de huishoudpot. Helaas lukt het Moraima niet om een toren binnen de tijd te bouwen. Ook Sasha krijgt het niet voor elkaar. Eunice lukt het op de valreep wel, ze had nog 1 seconde over. Marciano is de volgende, ook hem lukt het om een toren te bouwen zonder deze om te laten vallen. Janet lukt het helaas niet en Bern lukt het wel maar volgens de scheidsrechter was hij te laat met bellen. Sasha vindt het echt bullsh*t. Hij was echt op tijd voegt ze eraan toe. Wendy is de volgende en het lukt haar om een toren te bouwen, weer 50 euro erbij dus! Mirthe haalt het op de valreep, ze had nog 3 seconden over. Isaac en Jasper halen het niet, de toren viel om. Imaddidin lukt het wel en Rupert bouwt ook vrij snel een toren. Zoë doet haar uiterste best maar helaas lukt het haar niet. Babette mag als laatste en zij weet ook een toren te bouwen. De stem laat weten dat ze 400 euro hebben verdiend, er kunnen weer boodschappen worden gedaan!

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit een jaar van je leven? Volg ons op Facebook en Twitter zodat je niets mist!

Beoordeel dit bericht:
[Total: 14 Average: 4.6]

Laat een reactie achter