Home » De deelnemers komen bij elkaar voor belangrijke mededelingen

De deelnemers komen bij elkaar voor belangrijke mededelingen

Door EenJaarVanJeLevenNederland.nl

Eerder vandaag kregen de deelnemers te horen dat ze vandaag om 17:00 uur moesten verzamelen voor een belangrijke mededeling. De deelnemers staan om 17:00 uur klaar in de loods en de stem neemt het woord.

Beste deelnemers, inmiddels leven jullie alweer 11 maanden afgesloten van de buitenwereld. Maar de wereld heeft niet stilgestaan. Hierbij volgt een spoiler alert, want jullie krijgen nu een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten van het afgelopen jaar te horen. Mocht je dit nog niet willen weten, trek je dan nu terug in een andere ruimte. Geen enkele deelnemer gaat weg, iedereen is benieuwd naar nieuws uit de buitenwereld.

Op het beeldscherm worden verschillende afbeeldingen vertoond en de stem verteld het belangrijkste nieuws van het afgelopen jaar. Zo krijgen de deelnemers te horen dat de coronapandemie officieel voorbij is, dat de oorlog in Oekraïne nog geen einde is gekomen. En dat er een  verwoestende aardbeving geweest op de grens van Turkije Syrië. Dit heeft aan meer dan 50.000 mensen  het leven gekost. Imadiddin schrikt van dit bericht en wordt emotioneel, Rupert troost hem. Verder deelt de stem mede dat Nederland flink heeft moeten interen op de spaarpot, de energieprijzen flink gestegen zijn en er een prijsplafond tot eind 2023 is afgesproken. Ook krijgen ze te horen dat de huizenprijzen aan het dalen zijn en de hitte op de woningmarkt afgenomen is. Maar ook dat er sinds 1 juli betaald moet worden voor plastic weggooi verpakkingen. Dat politieke partij  BBB bezig is aan een opmars, de eerste zege is al binnen. En dat Rutte 4 gevallen is en na 13 jaar Mark Rutte uit de politiek is gestapt.

Ook sport wordt niet overgeslagen. Max Verstappen heeft zijn tweede wereldkampioenschap te pakken en staat ook nu ruim aan kop. Het Nederlandse elftal is geen kampioen geworden, Feyenoord is wel landskampioen geworden. Het songfestival heeft Nederland niet gewonnen. Daarna wordt er nog gesproken over grensoverschrijdend gedrag. Zo is Mathijs van Nieuwkerk opgestapt en Tom Egbert tijdelijk gestopt met zijn werk. Andre Hazes is niet succes vol terug, na te zijn afgekickt van drank en drugs, Ook is hij terug bij Monique. En zijn moeder mag door Yvonne Goldmeijer geen gecremeerde kroket meer genoemd worden. Nog meer entertainment, Tina Turner is overleden. Donald Trump heeft zich weer verkiesbaar gesteld en Prins Charles is gekroond tot koning. Verder krijgen ze nog te horen dat Koffietijd van de buis is en Silvia Meiss wederom gescheiden is. En tot zover een greep uit het nieuws van het afgelopen jaar laat de stem weten. De deelnemers vonden het leuk om te horen. Ze zijn weer wat wijzer geworden van wat er het afgelopen jaar gebeurd is. En daar wordt nog enige tijd over na gekletst…

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit een jaar van je leven? Volg ons op Facebook en Twitter zodat je niets mist!

Beoordeel dit bericht:
[Total: 19 Average: 4.3]

Laat een reactie achter