Home » Moraima heeft een flinke discussie met Erik en noemt hem gierig

Moraima heeft een flinke discussie met Erik en noemt hem gierig

Door EenJaarVanJeLevenNederland.nl

Afgelopen avond is er een discussie ontstaan tussen Erik en Moraima. Moraima noemt Erik gierig en dat pikt Erik op zijn beurt dan weer niet…

Erik wat doe je stiekem hier in de kamer zegt Moraima als ze richting Erik loopt. Ik doe niet stiekem antwoordt Erik, ik drink gewoon. Je eet ook wat merkt Moraima op, Je hebt al veel rijst gegeten. Dat is niet goed midden in de nacht maar jij mag dat weer wel. Ik moet dikker worden laat Erik op zijn beurt weten. Je bent toch op je gewicht gekomen vraagt Moraima. Nee laat Erik weten, ik weeg 2 kg te weinig. Maar de laatste tijd krijgen we zo weinig te eten elke keer. Vandaag was het wel goed. Heel vaak is het te weinig. Deze maand heb je goed gegeten hoor benadrukt Moraima. Er staat helemaal niks zegt Erik terwijl hij naar het bord in de keuken wijst. Elke keer staat er niks op het bord. Moraima is van mening dat hij niet zoveel eten nodig heeft. Je kunt ook leven met water. Ik heb vandaag 2 keer ranja op en de rest alleen maar water zegt Erik op zijn beurt. Ik heb aan jou gevraagd of ik chocolade mocht gaat Moraima verder. Je hebt dus de hele zak chocolade opgegeten zonder er een te geven. Ik heb er pas 3 keer een chocolaatje uit gepakt verbeterd Erik haar.

Moraima is van mening dat Erik moet leren delen. Erik vindt het bijzonder dat Moraima vaak dingen aan hem vraagt om te lenen. Op de rem trappen antwoordt Moraima met enige irritatie. In die 9 maanden wat heb ik aan je gevraagd? Je hebt al een keer chocolade gevraagd antwoordt Erik. Ik woon bijna een jaar met je samen en heb 1 keer chocolade gevraagd zegt Moraima. Je hebt mij ook al 3 keer gevraagd of ik je geld kan lenen zegt Erik dan. Dat is gewoon een geintje antwoordt Moraima. Maar ga geen dingen in je mond stoppen. Ik heb niet vaker gevraagd maar af en toe. Niet l*llen Erik. Ik vraag je gewoon of ik een chocolaatje mocht. Ik zit in een dubio geeft Erik toe. Moraima vindt dat treurig, je bent echt gierig hoor. Dat is echt niet goed! Je vraagt een paar keer wat aan mij en ik heb nog nooit wat aan jou gevraagd zegt Erik. Moraima vindt dat hij het woord vaker niet in zijn mond moet nemen. Het is niet waar maar volgens Erik wel. Je hebt zeker 3 keer gevraagd om geld aan mij te lenen. En nu dus 3 keer om chocolade. Dus dat is vaker. Vaker is meer dan eens. Moraima vindt dat Erik gierig is. Als een persoon zo leeft is dat niet goed. Je deelt niks met niemand hier. Af en toe een heel klein snoepje. Dat is toch zo gierig? Je wint 5 euro en loopt elke dag achter mij aan om dat te innen, dat is toch niet goed in een maatschappij. Mensen moeten leren delen. Ik denk dat ik de enige ben hier die uit eigen beweging ooit eens speculaasjes heb gedeeld voor heel de groep merkt Erik op. Moraima antwoordt dat die al in de kast lagen. Je bent te gierig en alles waar te voor staat is niet goed. Je krijgt zo dingen van mensen maar jij geeft niks. Je moet leven! Dat jij die keuze maakt merkt Erik op. Ik maak geen keuze benadrukt Moraima. Het is een tip hoor! Erik vindt dat Moraima erg geagiteerd praat. Het is een tip en niet om jou te  beledigen zegt Moraima. Niet zo gierig.

Erik blijft erbij dat hij niet gierig is. Iemand maakt een keuze om op een bepaalde manieren zijn bestedingen te doen. Moraima vraagt wat hij doet als hun in de finale staan, hij wint en wat hij met het geld doet verdelen of niet. Erik antwoordt dat er maar één winnaar is. En voegt eraan toe dat hij Moraima aanvallend is. Moraima antwoordt dat ze reageert op hoe er op haar gereageerd wordt. Ik ben het niet gierig benadrukt Erik. Moraima gaat de badkamer in, meneer gierig zegt ze in zichzelf. Je krijgt niks meer van mij. Erik gaat uiteindelijk zijn tandenpoetsen en Moraima zegt oh daar is meneer Erik weer. Ik snap echt niet dat jij het in je hoofd haalt mij gierig te noemen zegt Erik. Ik ben het niet en snap niet dat je het in je hoofd hebt… Wat ik in mijn hoofd heb zit niet in mijn kont antwoordt Moraima. Erik merkt op dat er volgens hem door anderen nooit gedeeld wordt en hij dat wel doet. Je deelt niks benadrukt Moraima op haar beurt. Je hebt in 10 maanden niks gedeeld. Ik ga nooit stiekem eten maar jij doet dat wel. Het is niet aanvallend maar gewoon een tip. Erik denkt dat hij een van de weinige is die speculaas die hij net gekocht had gedeeld heeft. Dat is een half jaar geleden ongeveer. Moraima gaat er tussendoor en Erik wordt boos. Hij stapt naar voren, waarom moet jij mij onderbreken als ik aan het praten ben?! Ik was nu aan het praten! Even dimmen en doe een stap weg antwoordt Moraima. Wederzijds respect benadrukt Erik. Moraima vindt dat hij niet zo intimiderend moet doen. Ik heb geprobeerd netjes een cultuur te scheppen waarbij gedeeld wordt merkt Erik op als hij weer rustiger is. Als er schaarste is, er is vaak genoeg schaarste geweest. Volgens Moraima is dat niet waar. Je l*lt. We praten over gierigheid. Er is wel schaarste geweest gaat Erik geïrriteerd verder. Er is hier een cultuur waarbij mensen niet delen. Wanneer heb jij gedeeld aan de groep? Heb ik wel gedaan he! Het gaat erom dat je gierig bent en niet van delen houdt zegt Moraima. Dat is gewoon zo. Erik blijft herhalen dat hij dat niet is. Ik deel! Ga je tandenpoetsen en ga slapen zegt Moraima. Uiteindelijk gaan de twee uit elkaar maar ze zijn er niet bepaald uitgekomen…

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit een jaar van je leven? Volg ons op Facebook en Twitter zodat je niets mist!

Beoordeel dit bericht:
[Total: 11 Average: 4.5]

Laat een reactie achter