Home » De deelnemers doen een verdienopdracht waarbij samenwerking centraal staat

De deelnemers doen een verdienopdracht waarbij samenwerking centraal staat

De zoemer is gegaan in een jaar van je leven! De deelnemers gaan naar de slaapkamers en wachten daar af wat er gaat gebeuren. Als ze in de loods komen staan er tonnen en planken. De stem neemt vervolgens het woord en verteld wat de bedoeling is.

Beste deelnemers, hopelijk verloopt deze opdracht gesmeerd! Want jullie moeten vandaag keihard gaan samenwerken. Voor ik de opdracht vertel moeten jullie de groep eerst gaan opsplitsen. Jullie moeten 3 groepen van 4 deelnemers vormen. En een duo wat niet meedoet met het spel. Imadiddin zegt dat ze kunnen zien wat voor opdracht het wordt. Ik denk dat het verstandig is om redelijk gelijke deelnemers te kiezen. Isaac schat in dat ze naar de overkant moeten komen. En mensen worden geblinddoekt. De twee die gaan staan moeten misschien aanwijzingen geven. Imadiddin vraagt wie er niet mee willen doen. Babette en Moraima willen dat wel. De rest moet dan groepjes van 4 vormen merkt Imadiddin op. De groepjes moeten daarna bij elkaar gaan staan van de scheidsrechter. De stem neemt weer het woord, er zijn 4 olievaten, 3 planken en een stuk touw. Elke groep van 4 deelnemers moet zichzelf van achter de lijn van de ene kant over de lijn naar de andere kant zien te brengen. Dit mogen jullie op geheel eigen manier doen maar tussen de lijnen mogen de deelnemers en de planken de grond niet raken, dan moet je terug naar het begin. Als de deelnemers van groep 1 de overkant gehaald hebben dan moet het eerder gekozen duo snel de vaten en de planken weer achter de lijn klaarzetten zodat groep 2 naar de andere kant kan gaan en daarna is groep 3 aan de beurt. De groepen die nog niet gespeeld hebben dragen een blinddoek. Jullie mogen nu zelf bepalen wie groep 1, 2 en 3 is. Als de een groep eenmaal begonnen is dan mag je pas wisselen als deze groep de overkant bereikt heeft. Je mag dus niet halverwege wisselen. Jullie krijgen in totaal 30 minuten de tijd om zoveel mogelijk groepen de overkant te laten halen. Elke groep die binnen de tijd de overkant haalt verdiend 100 euro voor de huishoudpot. De opdracht start zodra de zoemer gaat, heel veel succes.

De scheidsrechter legt het op verzoek nog eens kort en bondig uit. Daarna gaat groepje 1 bestaande uit Isaac, Eunice, Marciano en Zoë. Ze gaan met alleen olievaten richting de kant. De rest van de deelnemers is geblinddoekt. Binnen 3 minuten weten zij de overkant te halen. Dan is het de beurt aan groepje 2 bestaande uit: Jasper, Imadiddin, Mirthe en Rupert. Ook zij gaan met alleen olievaten naar de overkant. Daarna mag het laatste groepje bestaande uit Bern, Sasha, Wendy en Erik hun blinddoek afdoen en zijn zij aan de beurt. Ze moeten van de scheidsrechter alle planken mee naar de overkant nemen. Het lukt hen maar Wendy komt met een voet voor de rode streep op de grond en moeten dus overnieuw. Tot frustratie van Bern. Het groepje begint overnieuw en weet na poging 2 de overkant wel juist te bereiken. Daarna zit de opdracht er alweer op. De deelnemers moeten voor het scherm gaan staan en de stem verteld dat ze 300 euro hebben verdiend. Manager Imadiddin zegt dat ze het goed gedaan hebben.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit een jaar van je leven? Volg ons op Facebook en Twitter zodat je niets mist!

Beoordeel dit bericht:
[Total: 8 Average: 4.1]

Laat een reactie achter