Home » De deelnemers moeten waterballonnen vangen om geld te verdienen

De deelnemers moeten waterballonnen vangen om geld te verdienen

Door EenJaarVanJeLevenNederland.nl

Het alarm gaat af in een jaar van je leven. De deelnemers moeten naar de slaapkamers en daar wachten op wat komen gaat. Na lang wachten mogen ze de loods in. Er wordt gesproken over the wall die weer terug is en buiten zou staan. Zodra iedereen staat neemt de stem het woord en verteld wat de bedoeling is.

Beste deelnemers, om vandaag geld te verdienen voor de huishoudpot hoeven jullie simpelweg alleen maar waterballonnen te vangen. Het enige probleem is dat je de ballonnen niet aan ziet komen en je ze niet met je handen op mag vangen. De werpers staan namelijk aan de ene kant van de muur en de vangers aan de andere kant  van de muur. De werpers moeten de ballonnen vanachter de lijn over de muur gooien. De vangers moeten vervolgens met de trechter die aan de jerrycan verbonden is de waterballon opvangen. In de trechter zitten naalden die de ballon kapot prikken. Je mag geen aanwijzingen geven waar je gooit of waar je staat om te vangen. Je mag wel zeggen wanneer je gooit. Jullie moeten zoveel mogelijk ballonnen zien te vangen want elke hele liter water levert 15 euro op voor de huishoudpot. Jullie krijgen 3 minuten de tijd om te gooien.

De scheidsrechter laat weten dat er groepen mogen worden gemaakt. Er zijn 5 vangers en 8 gooiers. Imaddidin stelt voor de groepen in te delen met behulp van de matten. De goede vangers op de rode mat en op de groene de gooiers. Daarna gaat de groep naar buiten. De teams gaan in hun vak staan. De gooiers bestaan uit: Babette, Wendy, Moraima, Sasha, Erik, Zoë, Rupert en Imadiddin.  En de vangers zijn: Isaac, Marciano, Bern, Jasper en Mirthe. Na de laatste instructie van de scheidsrechter gaat de zoemer en start de opdracht. De vangers hebben zich verdeeld over het veld en proberen zoveel mogelijk ballonnen op te vangen. Als de 3 minuten erop zitten komt iedereen bij elkaar en mag het water leeggegooid worden in een grote opvangbak. Daarna moet de groep naar binnen om het verdiende bedrag te zien. De stem laat weten dat ze 547 euro hebben verdiend! De groep reageert blij en Imadiddin zegt blij dat de crisistijd erop zit. Goed gedaan allemaal! De groep juicht, ze zijn blij met het resultaat.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit een jaar van je leven? Volg ons op Facebook en Twitter zodat je niets mist!

Beoordeel dit bericht:
[Total: 9 Average: 4.6]

Laat een reactie achter