Home » Babette vindt dat Zoë haar onder druk zet, de twee hebben weer ruzie

Babette vindt dat Zoë haar onder druk zet, de twee hebben weer ruzie

Door EenJaarVanJeLevenNederland.nl

Een nieuwe dag in een jaar van je leven is aangebroken. De deelnemers starten de dag rustig. Er wordt gesport en Erik maakt het zwembad schoon. Uiteindelijk hebben Zoë en Babette een gesprek. Een gesprek wat al snel uitloopt in een ruzie.

Erik zit bij Babette, ze zitten bij de dj booth over muziek te praten. Zoë komt uiteindelijk ook de kamer weer in. Zoë zegt dat ze wel wacht. Ik hou er niet van als ik in gesprek ben. Je punt was net wel duidelijk antwoordt Babette. Ik wilde hem even wat laten horen. Zoë laat weten dat ze zich dan niet serieus genomen voelt. Dan haal ik je later wel zegt Babette op haar beurt. Als ik in een serieus gesprek zit en je begint over Muze dan denk ik… zegt Zoë. Babette onderbreekt haar, ik heb je punt begrepen. Ik probeer te zeggen probeer er wat mee te doen merkt Zoë op maar dat hoeft volgens Babette niet. Als ik me net kwetsbaar opstel zegt Zoë waar Babette op zegt dat ze het een beetje overdreven vindt. Ik vind het al geen leuk onderwerp gaat Zoë verder. Je moet ook flexibel zijn in het leven benadrukt Babette. Er is niks aan de hand, je kunt het toch even 5 minuten parkeren dan praten we daarna weer verder. Wat is daar nou erg aan? Ja voor jou niet antwoordt Zoë. Maar mijn gevoel zit dieper maar omdat jij niet zo denkt moet ik dus… Dat is niet waar antwoordt Babette maar je moet ook flexibel zijn in het leven. Misschien ben ik niet zo laat Zoë weten. Klopt zegt Babette en ik niet zoals jou. Ik mag dat best zeggen gaat Zoë verder. Ik probeer me kwetsbaar op te stellen en dan de dj booth aanzetten. Ik vertel jou iets waarvan ik weet dat je het k*t vindt als ik het bespreek.

We hebben het hier al heel vaak over gehad benadrukt Babette. Ik heb het gevoel dat ik niet gehoord wordt zegt Zoë. En dat mijn onderwerp niet belangrijk genoeg is. Als je even 10 minuten geduld had gehad gaat Babette verder, dan had ik tegen Erik gezegd het staat erop je kunt het zo luisteren. Dan was dit overbodig geweest. Erik merkt op dat Babette okk had kunnen zeggen dat ze in gesprek was. Klopt zegt Babette maar dan had ik dat de hele dag gaan claimen. Het is mijn keuze. Ik respecteer jou gevoel. Het is mijn keuze dat ik me kwetsbaar opstel merkt Zoë op. Ik ga me niet onder druk laten zetten zegt Babette met enige irritatie. Ik zeg tegen Erik dat ik hem iets wil laten luisteren want hij is hier nooit. Ik ga me niet onder druk laten zetten als je me niet 5 minuten… Ik heb hier echt geen zin in. Niet weer een dag! Ik vertel jou net iets best heftigs zegt Zoë. Wat ik niet leuk vind. Ik zeg net weet je anders speel ik een eliminatie, ik heb toch niks te verliezen. En vervolgens  ga je naar Erik hey wil je een liedje horen? Ik zeg ik wil mijn eigen plek op het spel zetten omdat ik hier niet meer wil zijn voegt ze er emotioneel aan toe. Ik laat me niet onder druk zetten antwoordt Babette nog een keer. Ik vind het super erg maar je zet me onder druk. Dat voel ik zo en ik stop dat nu hier. Ik vind het heel k*t en ik wil 5 minuten later echt wel met je praten. Ik heb jou de hele dag zitten verzorgen toen met je hand gaat Zoë verder. Nu zeg ik misschien ga ik de volgende eliminatie zelf pakken want dan hoef ik hier niet meer te zijn en vervolgens zeg je doodleuk of je een liedje wil horen. Het voelt voor mij alsof het je geen ene f*ck geeft om wat ik net heb gezegd! Als je dat denkt over mij antwoordt Babette. Wat kan ik daaraan doen? Ik weet dat je dit gevoel al weken hebt. Ik laat me niet onder druk zetten. Je geeft iets aan, ik wil hem iets laten zien en in nog geen 5 minuten wil je je punt maken. Ik zou dat nooit doen, ik ben niet zo afgeleid namelijk antwoordt Zoë emotioneel. Oh Oh moet je weer even prikken zegt Babette. Ga je mij op de weegschaal zetten, ik doe daar niet aan mee. Maak je conclusie over mij en kies dan je eigen pad. Ik sta waar ik voor sta. Kun je je daarin niet verplaatsen vraagt Zoë waarop Babette nee zegt. Je hoeft het niet steeds te herhalen. Ik hoor wat je zegt. Ik laat het bij jou, het is jouw gevoel. De tijd draait niet heel de tijd om jou. Dat dit weer zo’n groot ding moet worden. Zoë blijft herhalen dat ze zich niet gehoord voelt. Dit emotionele chantage en ik laat me niet onder druk zetten zegt Babette nog maar een keer. We verschillen van mening, ik heb je gehoord. Ik ben anders, jij bent anders. Zoë gaat gewoon door en Babette laat weten dat ze het gesprek zo gaat verlaten. Uiteindelijk gaat Zoë boos weg en gooit de deur dicht.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit een jaar van je leven? Volg ons op Facebook en Twitter zodat je niets mist!

Beoordeel dit bericht:
[Total: 10 Average: 4.7]

Laat een reactie achter