Home » De deelnemers moeten hoogspringen om geld te verdienen

De deelnemers moeten hoogspringen om geld te verdienen

Door EenJaarVanJeLevenNederland.nl

Het alarm gaat in een jaar van je leven. De deelnemers moeten naar de slaapkamers en daar afwachten op wat er komen gaat. Als iedereen weer de loods in mag wordt duidelijk dat ze iets met hoogspringen moeten doen. De deelnemers zijn toch wel bang dat het om een eliminatie gaat. De stem neemt het woord en verteld wat de bedoeling is.

Beste deelnemers,  het komt vandaag aan op jullie atletische kwaliteiten. Want om geld te verdienen voor de huishoudpot gaan jullie hoogspringen. Het is hierbij de bedoeling dat jullie over de tussen de tweestaanders bevestigde lat springen.
Elke deelnemer heeft recht op drie pogingen. Als dit gelukt is dan kan je een ronde verdergaan waarbij de lat 5 cm hoger wordt gelegd. Hier krijg je wederom 3 pogingen. In totaal zijn er drie hoogtes te behalen. Een poging wordt als mislukt beschouwd als de lat door toedoen van de deelnemer tijdens of na de sprong niet op de steunen blijft liggen. De deelnemer mag ook de grond voorbij de lat of de mat niet raken voor dat hij de lat is gepasseerd.

Daarna krijgen de deelnemers enige oefentijd. Uiteindelijk laat de stem weten dat het oefenen erop zit. Jullie krijgen nu ieder drie pogingen om over de lat te springen. Lukt dat dan
verdien je 10 euro voor de huishoudpot. Daarna kan je nog een ronde verder gaan waarbij de lat nog 5 cm hoger wordt gelegd. Lukt dit dit in drie pogingen ook dat wordt de pot verdubbeld, lukt dat niet dan wordt het door jou tot dan verdiende bedrag gehalveerd. Slaag je ook in de tweede ronde dan kan je door nog naar de laatste derde ronde waarbij wederom je bedrag verdubbeld of gehalveerd kan worden. Alle deelnemers moeten een poging wagen heel veel succes. Iedereen doet zijn uiterste best om zo veel mogelijk geld bij elkaar te springen. Uiteindelijk hebben ze 250 euro bij elkaar verdiend voor de huishoudpot.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit een jaar van je leven? Volg ons op Facebook en Twitter zodat je niets mist!

Beoordeel dit bericht:
[Total: 15 Average: 4.1]

Laat een reactie achter