Home » De deelnemers moeten woorden spellen om geld te verdienen

De deelnemers moeten woorden spellen om geld te verdienen

Door EenJaarVanJeLevenNederland.nl

Deze nieuwe dag is een rustige dag in een jaar van je leven. Er wordt gesport, spelletjes gespeeld, gepuzzeld en wat gekletst. Maar uiteindelijk gaat dan toch de zoemer. De deelnemers gaan naar de slaapkamers en wachten daar op wat komen gaat. Uiteindelijk mag iedereen de loods in en de stem verteld wat de bedoeling is.

Beste deelnemers, jullie zijn al op vele fronten getest het afgelopen jaar. Maar vandaag komen we erachter hoe het staat met jullie kennis van de Nederlandse taal. Jullie gaan woorden spellen en elk juist gespeld woord levert geld op voor de huishoudpot. Jullie krijgen zo dadelijk ieder een woord te horen en moeten binnen 20 seconden de letters in de juiste volgorde zonder correcties uitspreken. Elk juist gespeld woord levert 10 euro op voor de huishoudpot. De opdracht start zodra de zoemer gaat, heel veel succes.

De scheidsrechter legt daarna nog eens de regels uit. En daarna is het tijd voor de opdracht. Uiteindelijk konden er 50 woorden gespeld worden. De deelnemers gaan van start, een voor een moeten ze woorden spellen die de stem laat horen. De opdracht loopt niet heel goed. Er worden verschillende woorden genoemd zoals champignons, luxueus, kipfilet, burgemeester, diarree et cetera.  Als iedereen geweest is krijgen de deelnemers te zien hoevveel ze hebben verdiend. Dit is 30 of 40 euro. Er kwam niet in beeld wat het exacte verdiende bedrag was. Imadiddin grapt dat ze van het gewonnen bedrag maar een woordenboek gaan aanschaffen…

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit een jaar van je leven? Volg ons op Facebook en Twitter zodat je niets mist!

Beoordeel dit bericht:
[Total: 9 Average: 4.6]

Laat een reactie achter