Home » De deelnemers doen een nieuwe inburgeringscursus met een winkelwagentje

De deelnemers doen een nieuwe inburgeringscursus met een winkelwagentje

Door EenJaarVanJeLevenNederland.nl

Afgelopen avond was het een zeer rustige avond in een jaar van je leven. In de loods waren de deelnemers een spelletje aan het spelen, met het hoverboard bezig, pingpongen of wat aan het kletsen. Ook mochten de deelnemers genieten van een muziekje. Daarna gingen de deelnemers ook vroeg naar bed.

Inmiddels is alweer een nieuwe dag aangebroken. Ook deze dag gaat rustig van start. Maar in de middag staat er een spel op het programma. Dit is georganiseerd door Isaac. Het is tijd voor het volgende inburgering momentje. Daarna roept hij Imadiddin erbij. Het is iets wat jullie 1 of 2 dagen in de week doen laat Isaac weten. Imadiddin loopt met een winkelwagentje de loods in. Zo meteen als jullie terug gaan naar de bewoonde wereld ga je ook weer achter een winkelwagentje lopen. We gaan een examen doen om je veilig voort te bewegen. Er zijn prijzen te vinden, de 3e prijs krijgt 2.50 euro. De tweede prijs is 5 euro vrij e besteden en de eerste prijs is 7,50 euro vrij te besteden. Isaac legt uit dat je in duo’s te werk gaat. We gaan 3 rondes doen. De eerste ronde is prik je lek. Je moet in een winkelwagentje zitten en de ander duwt. Diegene die het winkelwagentje duwt is geblinddoekt en de persoon in het winkelwagentje geeft aanwijzingen ook heeft diegene een helm met een prikker erop. Hij moet de ballonnen doorprikken. De tweede ronde is 3 minuten gratis winkelen, eentje zit erin de andere stuurt en ga je zoveel mogelijk boodschappen bij elkaar zoeken in 3 minuten. Voor bonuspunten moet je een berekening maken wat het allemaal kost. De derde ronde is pijl en boog schieten vanaf het boodschappenwagentje wat voort geduwd wordt.

Daarna maken de deelnemers duo’s en gaan de duo’s een voor een het programma door. De deelnemers hebben door dit “evenement” een gezellige middag. Uiteindelijk is het tijd voor de prijsuitreiking. Imadiddin zegt dat er bedacht is dat iedereen die mee gedaan heeft 2.50 euro krijgt. Mits de huishoudpot toereikend is laat Imadiddin weten en dat ligt aan de hoogte van het huishoudpot. De groep reageert enthousiast en er wordt geklapt

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit een jaar van je leven? Volg ons op Facebook en Twitter zodat je niets mist!

Beoordeel dit bericht:
[Total: 22 Average: 4]

Laat een reactie achter