Home » Bern wint vrijstelling voor de eerst volgende eliminatie

Bern wint vrijstelling voor de eerst volgende eliminatie

Door EenJaarVanJeLevenNederland.nl

Op deze nieuwe dag worden de deelnemers rond 9:00 uur opgeschrikt door een alarm. Zodra ze weer in de loods mogen staan er schalen klaar. De deelnemers verwachten iets met eten. Zodra iedereen staat neemt de stem het woord en verteld wat de bedoeling is.

Beste deelnemers, na deze opdracht is er weer één deelnemer vrijgesteld van de eerstvolgende eliminatieopdracht. Want jullie gaan een individuele verdienopdracht spelen. Het komt dit keer wederom aan op jullie inschattingsvermogen. Voor jullie staat een appeltaart, sushi, kaasplank, assortiment chocolade en fruit. De scheidsrechter haalt vervolgens de deksels van de schalen af en de deelnemers reageren enthousiast. Ze zouden graag alles willen opeten. De stem neemt vervolgens weer het woord. Wat is het totaal aantal calorieën wat in deze gerechten zit? Jullie krijgen allemaal een clipbord en moeten binnen 10 minuten inschatten wat volgens jou het juiste antwoord is. Het door jou berekende totaal telt als jouw antwoord. Jullie tijd gaat in zodra de zoemer gaat.

De scheidsrechter overhandigd vervolgens clipbords aan de deelnemers en de tijd gaat in. De meeste gaan even kijken bij de lekkernijen. Er vindt wat overleg plaats. Na 10 minuten is het tijd om alle antwoorden te bekijken. De stem laat weten dat ze een voor een hun antwoord moeten laten zien. Daarna zien de deelnemers op het scherm per gerecht het aantal calorieën. Veel gerechten hebben meer calorieën dan gedacht. Bern had 15.700 calorieën en al snel wordt duidelijk dat de rest het een stuk lager had ingeschat. De stem laat weten dat Bern de winnaar is en dus vrijstelling heeft voor de eerstvolgende eliminatie. Bern krijgt daarna felicitaties van de groep, hij zelf zou graag zijn vrijstelling inruilen voor eten maar dat is helaas niet mogelijk…

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit een jaar van je leven? Volg ons op Facebook en Twitter zodat je niets mist!

Beoordeel dit bericht:
[Total: 21 Average: 3.4]

Laat een reactie achter