Home » De deelnemers moeten een letter spel doen om geld te verdienen

De deelnemers moeten een letter spel doen om geld te verdienen

Door EenJaarVanJeLevenNederland.nl

De ochtend in een jaar van je leven gaat rustig van start maar aan het einde van de ochtend worden de deelnemers opgeschrikt door een alarm. Iedereen gaat naar de slaapkamers en wachten daar af op wat er komen gaat. Wordt het een verdienopdracht, vrijstelling of toch weer een eliminatie? Zodra iedereen in de loods staat neemt de stem het woord.

Beste deelnemers, de langste woorden die zijn opgenomen in de Dikke van Dale zijn 35 letterwoorden. Een voorbeeld is het woord  hippopotomonstrosesquippedaliofobie. Wat ook toevallig ziekelijke angst voor lange woorden betekent. Jullie krijgen zo dadelijk 40 letters en hiervan moeten jullie in 15 minuten een zo lang mogelijk officieel woord proberen te vormen. Het langste woord wat jullie weten te leggen levert geld op voor de huishoudpot. Leggen jullie een woord van maximaal 10 letters neer dan verdienen jullie niets. Leggen jullie een woord van maximaal 15 letters neer dan verdienen jullie 20 euro. Een woord van maximaal 20 letters levert jullie 40 euro op. Een woord van maximaal 25 letters 60 euro, een woord van 30 letters 80 euro. En leggen jullie een woord van meer dan 30 letters neer verdienen jullie 100 euro. Het langst officiële woord wat jullie kunnen leggen met deze letters is een 35 letter woord. Lukt jullie dit dan levert jullie dit de letter waarde extra op. Maar het woord wat jullie leggen moet opgenomen zijn in de Dikke van Dale. Deze ontvangen jullie zo dadelijk van de scheidsrechter, deze mogen jullie alleen gebruiken om de door jullie gelegde woorden te checken. Het woordenboek mag maximaal 3 keer worden geraadpleegd. Jullie mogen hierin dus niet op zoek naar woorden. De opdracht start zodra de zoemer gaat, heel veel succes.

De scheidsrechter legt nogmaals de regels uit. Daarna gaan de deelnemers van start met de letters. Het eerste woord wat ze leggen is Struisvogeleieren. Deze wordt niet goed gekeurd. Het volgende woord Persoonlijkheidstoornis, deze wordt afgekeurd omdat er een fout in zit. De deelnemers voegen nog een letter s toe om persoonlijkheidsstoornis te leggen. Deze wordt goedgekeurd en levert 60 euro op. Het langste woord wat de deelnemers met deze letters konden maken was
meervoudigepersoonlijkheidsstoornis. De deelnemers hebben 60 euro verdiend met deze opdracht. Wat gaat deze dag nog meer brengen?

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit een jaar van je leven? Volg ons op Facebook en Twitter zodat je niets mist!

Beoordeel dit bericht:
[Total: 13 Average: 4.3]

Laat een reactie achter