Home » De deelnemers houden een lange vergadering over eten en geld, prijzenpot aanbreken of niet?

De deelnemers houden een lange vergadering over eten en geld, prijzenpot aanbreken of niet?

Door EenJaarVanJeLevenNederland.nl

Na het vertrek van Bert komt de groep bijeen voor een vergadering. De deelnemers hebben wat zaken te bespreken tijdens een kringgesprek. Martin leid de vergadering als verkozen manager, de 2e week zit erop. Het was een intense tijd. Er is vorige week veel gebeurd. Ik ben blij dat het nu een beetje meer structuur is in onder andere keuken en communicatie. We zijn Quincy kwijtgeraakt, Wesley en nu Bert en uiteraard Johan. Iedereen zit nog laag in zijn energie, het eten is in mijn optiek verbeterd. Er blijft meer over bij de inmiddels 35 deelnemers.

Gisteren hebben we het spel verloren, we hebben het heel slecht gedaan gaat Martin verder. We moeten er niet te lang bij stilstaan, we weten niet hoe lang het duurt voor er spel komt. Er is nu nog 9 cent in de huishoudpot. Dus daar moeten we het over hebben. We hebben nog een x aantal dagen eten. Ik praat met veel mensen, en ik hoor waarom breken we de prijzenpot niet aan. We kunnen er over discussiëren over bepaalde plannen. Gisteren was er een kleine discussie over het aanbreken van de prijzenpot. Ik wist dat we het hier zwaar zouden krijgen en dat er weinig eten zou zijn. Ik ben 8 kilo afgevallen en als ik de 12 aantik wil ik erover denken misschien te gaan. Ik wil niks van de pot aanbreken. Imadiddin vindt dat ze nog niet aan de prijzenpot moeten zitten. We kunnen kijken tot wanneer we eten hebben, dit is waarschijnlijk zondag. Ik denk dat we het redden tot de volgende verdienopdracht. En wil kijken of ze vrijdag eventueel basisproducten kunnen kopen. Tommy-Lee vraagt tot wanneer er eten is. Isaac vertelt dat er tot zaterdag is, en overblijfselen zondag kunnen maar er moet ook naar de porties kunnen kijken.

Babette vraagt wat het plan nou is, ik heb gisteren gehoord dat er gesproken werd over 25 euro meer per dag wat we dan zouden pakken. Het plan van Bert was 200 euro elke week extra zouden pakken. Wat is dan de calculatie als we nu zouden stemmen? Hoeveel? Wanneer? Isaac denkt dat veel mensen kijken naar de hoeveelheid, we moeten kijken naar de calorieën. Ik schat dat het nu tussen de 800 en 1200 is. Martin haakt erop in en zegt dat een man 2500 nodig heeft en een vrouw tussen de 1800 en de 2100. Tommy-Lee neemt het woord en zegt dat die 25 euro bij de 50 euro dagbudget aan eten bijkomt om zo meer calorieën aan te vullen. Je hebt dan meer energie, je dag wordt leuker. Je gaat van overleven naar gewoon leven. Nadir vindt dat als ze aan de pot gaan zitten het in de toekomst ook verleidelijker gaat worden. We kunnen er samen uitkomen als we op elkaar letten en gezondheid goed blijft, dat is mijn mening. Wanda zegt dat een mens met weinig calorieën ook kan overleven. Als je eenmaal begint dan is het snoepen van de pot makkelijker.

Er ontstaat alsnog een discussie over koolhydraten, calorieën en geld pakken van de pot. Martin stelt vervolgens een stemming voor of ze de porties willen halveren tot komende week. De keuken bepaald de strategie. De meerderheid stemt om de porties aan te houden tot zaterdag of zondag. De groep gaat pas kijken of ze de pot aan willen breken als er geen geld/eten meer is. Daarna volgen er nog wat kleine mededelingen. Als er spullen zijn die niet van jou zijn dan in de gevonden voorwerpen kast leggen. Jan-Willem vraagt daarna aandacht voor de glazen, er zijn wat glazen gesneuveld door een bal. Zet bekers die je niet gebruikt in de keuken. Kenzy vraagt of ze van elkaars spullen af kunnen blijven. Martin begint over de kookgroep en hoe dat in elkaar zit. Isaac legt het uit, de kookgroep is mensen die passie hebben voor het koken. We hebben 4 slaapkamers, de bedoeling is dat iemand van de kookgroep bij de slaapkamer aansluit ter ondersteuning. Daarna gaat het over de pepers in de kas, er wordt besloten een pot sambal te maken. Zodat iedereen kan kiezen of ze pittig eten willen. De voedingsclub heeft verstand van voeding, niet altijd van koken. De voedingsclub en kookclub kunnen elkaar aanvullen. Eric begint daarna over de boomstam die buiten ligt. Iedereen kan erover nadenken wat ermee te doen, openhaard hout ervan maken of iets te maken zoals een bankje. Denk erover na voegt hij eraan toe, als er openhaard hout van gemaakt moet worden moet het wel kunnen drogen. Martin vertelt als laatste nog dat het regelboek is aangepast. Ik heb gevraagd wat er gewijzigd is. Met name 24 uur aanvragen, je kunt dit aanvragen op werkdagen tussen 9-17:00. Doe je het vrijdag dan kun je maandag pas vertrekken. Daarna zit het kringgesprek erop.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit een jaar van je leven? Volg ons op Facebook en Twitter zodat je niets mist!

Beoordeel dit bericht:
[Total: 5 Average: 3.4]

Laat een reactie achter