Home » Vanavond krijgen de deelnemers 700 euro aan persoonlijke boodschappen

Vanavond krijgen de deelnemers 700 euro aan persoonlijke boodschappen

Door EenJaarVanJeLevenNederland.nl

De avond is na het plotselinge vertrek van Gerry rustig verlopen. Inmiddels is de nieuwe dag aangebroken. Martin roept de groep bij elkaar voor een kleine bespreking.

Even een paar kleine dingetjes begint Martin. Ik wil iedereen attenderen dat als we vanavond de persoonlijke boodschappen krijgen, denk aan het alcoholbeleid en sigarettenbeleid. Je mag dronken worden, ik heb het net nagelezen. Je mag alcohol consumeren. Je gedrag moet wel normaal blijven, is dat niet het geval dan krijg ik een bericht. En dan is de kans aanwezig dat je per direct weg moet. Sigaretten, ze mogen niet in de loods gebruikt worden. Je mag hier dus ook niet rollen, of in je hand hier zijn, ook niet achter je oor. Ze mogen niet gezien worden, er mag niet over gepraat worden en niet gepromoot worden. Daar kunnen we een gele kaart en boetes voor krijgen. Als je sigaretten hebt mag het alleen buiten in de hoek bij de keuken gerookt worden. Wees daar alert op. Martin begint daarna over de 2 kuub hout, daar is geld aan kwijt. Gisteren bij de persoonlijke boodschappen hebben we nog wat frikandellen een kaassouflees bij besteld. En het bedrag zal afwijken van de 700 euro die we hiervoor hebben. Dit komt omdat het een paar keer  vast is gelopen. Verschillende producten wisselde elke keer van prijs. Soms ging het eraf soms erbij, ik heb niks aangepast. Het zou kunnen dat we boodschappen over hebben. Wat we er dan mee doen moeten we even kijken.

Ook met het kook en voeding team hebben we gezeten voor een nieuw plan. We hebben daar 500 euro voor uitgetrokken. En ik geef het woord aan iemand van het team. Kenzy neemt het woord en vertelt dat er 500 euro voor boodschappen en 100 euro voor keukengerei was. We hebben 50 voor het keukengerei nodig gehad, waardoor we 30 over budget bij de boodschappen zitten. Dus we komen uit op 30 boven budget, alleen is er ook besteld voor gereedschap en shuttles. Dat kost 70 euro en zit je er wel een stuk hoger boven. Isaac voegt eraan toe dat er 50 euro besteed is aan een staafmixer, een weegschaal en spatels. We hebben die andere 50 bij de boodschappen gedaan gaat Martin verder, alsnog zitten we er 30 overheen. We hebben ook handzeep in moeten kopen, koffie aan moeten vullen, en grote mayo pompen gekocht. Die zijn duurder maar kun je veel langer mee doen. Er zijn ook paprika’s besteld, ze waren in de aanbieding en zitten veel voedingswaardes in. Dat kunnen we goed gebruiken. Laat horen als je het er niet mee eens bent. De buffer is pak en beet 430 euro. En daar zou nog 70 euro vanaf gaan als we akkoord gaan voor het klusteam. Erik noemt daarna op wat ze zouden willen bestellen. En er komt nog shuttles en pingpongballetjes bij voegt Martin eraan toe. Er wordt gestemd of de 70 euro besteed mag worden aan het klusteam. Iedereen stemt voor.

Martin begint daarna nog over de vele boodschappen die vanavond binnen komen. Het wordt vanavond wel een dingetje, veel mensen hebben hetzelfde besteld. Ik denk dat we vanavond daarom een goede structuur moeten hebben en het kookteam heeft hierover nagedacht. Wanda neemt het woord, we krijgen 700 euro aan boodschappen binnen vanavond. Isaac en ik hadden bedacht om de kratten hier op tafel uit te zetten. En dan één voor één de mensen met hun lijstje naar ons toe te laten komen, wij halen dan alle boodschappen bij elkaar voor iedereen. Hou het daarna even bij je, er is zoveel besteld. Als er dan iets vergeten is of teveel is geleverd kunnen we dat nog even uitzoeken. Iedereen weet als het goed is wat ze besteld hebben, er zijn bijvoorbeeld 50 keer noodles besteld. Dus niet dat ineens iemand wegloopt met 10 zakjes die er eigenlijk 5 had besteld et cetera. Dat doen we echt even per persoon vanavond want anders komen we nooit uit wie wat heeft gekocht. Het kan ook per kamer maar per persoon.

Isaac begint daarna over de koelkasten en vrieskisten qua indeling. De rechter koelkast leeghalen, en per tree is voor een kamer. Je hebt drie vrieslades. Kamer 1 en 2 de bovenste, kamer 3 en 4 de middelste en de onderste is voor andere spullen. Martin voegt eraan toe dat er veel pizza’s zijn besteld, probeer het zo goed mogelijk in te pakken. Ga niet als kippen zonder kop erheen gaan. Laat het team even zijn werk doen. Daarna gaat Martin met Wanda en Kenzy naar boven om de boodschappen te bestellen en zit de vergadering erop.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit een jaar van je leven? Volg ons op Facebook en Twitter zodat je niets mist!

Beoordeel dit bericht:
[Total: 2 Average: 5]

Laat een reactie achter